Heb net heerlijke uien soep gemaakt maar het blijft zo waterig en ik wil het iets dikker krijgen .. Heeft iemand miss een tip ? Ik heb de Bouillion zelf gemaakt met water en blokjes miss dat het daar door komt ? Hij smaakt lekker maar toch wil ik hem iets dikker ... Hoop dat iemand kan helpen
Kaas er door doe ik niet want ik doe zeg maar stukjes stokbrood met kaas in de oven, anders word het zo kaasachtig .. Kookroom heb ik niet, zou het denk je ook kunnen met melk ?
Ik bind vaak zelfgemaakte soep met een boterham (zonder korstjes). Maar die boterham fruit ik wel al in het begin mee. Ik zou dus niet durven zeggen of het nu dus ook nog een goed idee is.
Indikken zou ik doen met aardappelzetmeel. Als je maizena gebruikt heb je kans dat het erg troebel wordt. Nu is dat met uiensoep niet zo erg, dus als je geen aardappelzetmeel in huis hebt en wel maizena zou ik lekker maizena gebruiken. Eet-ze! (Had je het koud dat je in de zomer aan de uiensoep gaat? Nee hoor, grapje, ik eet ook weleens erwtensoep in de zomer, heerlijk!)
@Chantal Doordat je het met dingen zoals de uitjes en olie/boter meefruit in het begin wordt het eigenlijk een soort papje. Geen stukjes dus.
hahahah nou ik denk dat het door de hormonen komt want ik eet normaal gesproken nooit uien soep en nu had ik er ineens zo'n trek in hahahahaha Heb overigens mijn man ff laten kijken en hij vond het niet waterig dus heb hem maar zo gelaten en moet zeggen hij smaakte heeeeerlijk Maar thanx voor de tipps iig
Als je graag gebonden wil kan je roe maken. Ik weeg wel altijd af, zo krijg je geen klonten. 50 gram margarine en 50 gram bloem, 2 dl melk. Afhankelijk van hoe lang de roe opwarmt krijg je dikte, doe er dus niet te snel vocht bij. Dit is een beetje oefenen/uitproberen. Alles langzaam verwarmen en steeds blijven roeren. Daar kan je het vocht dan bij doen. Zo doe ik dat met al mijn soepen trouwens. Ik kook ook wel brocoli, wat ik over heb zet ik de staafmixer op samen met het vocht doe ik dat bij de roe. 2 (van die kleine vierkantjes) blokjes maggi boillon erbij en 1/1,5 blokje tuinkruiden boillon en je hebt een heerlijk soep. Hetzelfde doe ik ook met tomatenpuree (maar dan wel wat suiker erbij) en je hebt tomatencreme. Succes!
Ik vind uiensoep ongebonden trouwens meestal het lekkerste. Blaatje laurier erbij en laten pruttelen met een laagje magarine die uien, peper/zout erbij, 1,5 ltr boillon en smullen maarjammie.
Het is roux en dat is gewoon boter en bloem, de melk hoort er niet standaard bij. Het wordt zo gedaan; van boter en bloem evenveel afwegen, de boter smelten en daarna de bloem erbij doen.goed roeren en even verwarmen om een homogene massa te verkrijgen. Daarna kun je er melk of bouillon bijdoen, afhankelijk van wat je maakt. @Chantal1984; heb nu wel zin in uiensoep, klinkt heerlijk!
bloem/maizena, is dat hetzelfde? mijn moeder gooit altijd bloem door de soep om het bindend te maken.
Nou, ik heb gister toevallig ook uiensoep gemaakt en ik gebruik gewoon het pakje, franse uiensoep van honig. Zitten al uitjes en is van zijn eigen lichtgebonden. Nou, ik lik mijn vingers erbij af! Mijn man trouwens ook, die pan van 1,5 liter kunnen wij met zijn 2 makkelijk op.