Hoe bereiden jullie zalmfilet?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 3 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik heb zojuist bij de viskraam op de markt twee hele mooie stukken zalmfilet gekocht.
    Ik ben alleen vergeten te vragen hoe ik deze het beste kan bereiden:(

    Bakken in boter of olie?
    Niet helemaal gaar, als ik het goed heb?
    Achteraf zeezout erop? Evt. nog wat citroensap?

    Wie helpt mij een eindje op weg?:)
     
  2. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.115
    1.800
    113
    Kraamverzorgende
    Ik bak zalmfilet altijd op de grillplaat. Die heb ik dan alleen even bestreken met kwastje met olie. Beide kanten een paar minuten (weet niet het preciese, blijft er altijd bij staan) en ik strooi er grof zeezout al overheen tijdens het bakken. Ikzelf vindt limoen lekkerder dan citroen maar dit doe ik pas op mijn bord.

    Hmmm krijg er zin in!

    In ieder geval eet smakelijk!
     
  3. mamamuts

    mamamuts Niet meer actief

    Met een beetje zout en peper, zonder boter of olie kort bakken op de grill. Idd niet helemaal gaar, want dan wordt het zo droog vind ik.

    Lekker hoor, je brengt me op een idee, ik ga het ook eten vanavond. :)
     
  4. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik heb een grillpan, zou dat hetzelfde werken??

    Klein beetje om en om bakken met een klein beetje olie in de pan.

    Bedankt voor de tip met limoen, heb ik toevallig nog liggen:D
     
  5. MaaikeS

    MaaikeS Fanatiek lid

    16 nov 2010
    1.516
    0
    0
    Zuid Beveland
    of ik doe het op de dubbele grillplaat, alleen beetje invetten de plaat met olijfolie, en de zalm met de kruiden die je wilt.

    Of ik doe het in de koekenpan, dan doe ik een mixje van olijfolie en een klein beetje roomboter,even om en om.

    Ook kan je het in de oven doen, in een stoomzak,

    of met mix van maggi geloof ik dat het is, dat is speciaal voor zalm.(Gegratineerde zalm)

    En je kan hem ook op de bbq bereiden. Dan in een stukje aluminium folie met de kruiden die je wilt, en daar gaatjes in prikken als hij een paar minuten geprutteld heeft is het goed.

    Ik heb speciale zalm kruiden, en anders gewoon peper en zout, en eventueel andere kruiden die je zelf lekker vindt.
     
  6. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    29 okt 2009
    1.558
    0
    36
    Rotterdam
  7. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Beide kanten bestrooien met viskruiden en in de koekenpan in olijfolie eerst beide kanten even bakken en daarna op laag vuur laten nagaren. Mijn man houdt niet van rauwe vis en Irem mag nog geen rauwe vis, en zo wordt hij gaar, maar absoluut niet droog.
     

Deel Deze Pagina