Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Sasjo

  Sasjo Lid

  22 jan 2019
  43
  12
  8
  Vrouw
  Hoi!

  Ik ben 24, afgelopen september getrouwd. Door het uitblijven van mijn menstruatie bij de gyneacoloog beland in oktober. Daar werden 3 cystes vastgesteld op mijn linker eierstok waar ik al eerder een cyste operatief heb moeten laten verwijderen. Op aanraden van de gyn gestart met een vruchtbaarheidsonderzoek.

  Nu heb ik hier al wat rondgekeken op de forums, maar ik begrijp zo goed als niets van alle termen die gebruikt worden. Dus in mijn lekentaal:

  De dokter gaf vanochtend aan dat bij mijn man alles is zoals het hoort te zijn, bij mij helaas niet. Mijn eierstokken zijn kleiner dan dat ze horen te zijn, ook werd er getest op een hormoon. De uitslagen daarvan zouden boven de 2 moeten liggen en ligt bij mij net boven de 1. Ook niet zoals hoort bij mijn leeftijd.

  In shock, overvallen en met een hele grote kinderwens heb ik nu gonal-f injecties meegekregen naar huis om wanneer mijn menstruatie begint te starten met een traject. Omdat er volgens mijn gyn haast bij is.

  We gaan zien hoe dit gaat lopen, ik ben erg benieuwd.

  Wat ik mij afvroeg, hoe zijn jullie omgegaan met vrienden en familie die dicht bij jullie staan? Zij weten van onze kinderwens, ook hebben mensen nou eenmaal de neiging om als je net getrouwd bent te vragen wanneer er kids komen. Pijnlijk.

  Hebben jullie dit gedeeld of juist niet en wat waren jullie beweegredenen?

  Ik hoor het graag, groetjes!
   
 2. Sasjo

  Sasjo Lid

  22 jan 2019
  43
  12
  8
  Vrouw
  Ook ben ik een aantal jaren terug gestopt met de pil, en vervolgens met nog meer anticonceptie middelen omdat ik hiervan depressieve klachten kreeg. Zijn er mensen die dit ook herkennen bij Gonal-f?
   
 3. Suuster

  Suuster Fanatiek lid

  6 jan 2019
  1.206
  998
  113
  Vrouw
  Docent
  Zeeland
  Hoi
  Ik heb geen ervaring met wat je verteld, wel zelf het een en ander meegemaakt..
  ik zou het vertellen wanneer jij er klaar voor bent en alleen aan wie jij wil..
  waarom zit er haast achter als ik vragen mag?
   
 4. Sasjo

  Sasjo Lid

  22 jan 2019
  43
  12
  8
  Vrouw
  Ik moet je eerlijk bekennen dat ik de precieze reden niet heb meegekregen. Ik werd nogal overvallen.

  De gyn gaf aan dat mijn eierstokken veel ouder zijn dat dat ze horen te zijn voor mijn leeftijd. Al meer in de richting van de overgang. Dus als we een kinderwens hebben. Moesten we nu beginnen met proberen. Samen met de injecties.
   
 5. Suuster

  Suuster Fanatiek lid

  6 jan 2019
  1.206
  998
  113
  Vrouw
  Docent
  Zeeland
  O Pfoe.. ja, dan snap ik het haasten wel ..
   
 6. Friesin

  Friesin Fanatiek lid

  4 aug 2012
  2.260
  721
  113
  Dat valt ff rauw op je dak he..:$:(

  Wellicht heb je nog een keer behoefte om langs jullie gynaecoloog te gaan voor nog wat uitleg. Zou zeker een afspraak maken. Het klinkt mij alsof je vroeg in de overgang zou gaan, als ik zo je verhaal lees. Maar ik kan daar natuurlijk helemaal naast zitten.

  Hele dikke digi knuffel..

  En wat betreft de opmerkingen van kennissen, vrienden of familie.. Herkenbaar:rolleyes: Wellicht kun je erover na denken om sommige mensen in te lichten zo kunnen ze rekening houden met jullie gevoelens.

  Succes met de behandelingen! Hopelijk snel positief nieuws:)
   

Deel Deze Pagina