Pompoen saus/curry ?

Discussion in 'De lounge' started by Pepper92, Oct 2, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Pepper92

    Pepper92 Fanatiek lid

    Jan 4, 2015
    1,028
    457
    83
    Female
    Groningen
    Hoi!
    Laatst heb ik de cambodjaanse pompoensaus van Lassie gehad en die vonden wij beide errug lekker. Nu krijg ik weer een pompoen en wil ik er graag zoiets mee maken.

    Pompoensoep hebben we een keer geprobeerd en beide geen fan van. Een andere pompoencurry met kikkererwten ook een keer geprobeerd, maar de dikke pompoen stukken houden we ook niet zo van...

    Iemand een lekker (kruidig) recept voor rijst met kip en pompoensaus?
     
  2. Micchan

    Micchan VIP lid

    Jan 24, 2012
    22,458
    2,258
    113
    Female
    Wenen
    Oehh ik lees mee. (Sorry voor de onbruikbare reactie :oops:)
     
  3. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    May 25, 2014
    9,148
    3,392
    113
    Female
    Pompoensoep kan je op zoveel manieren maken. Ik zou het niet direct afschrijven. Ik gebruik groentebouillon, prei, een (zoete) aardappel, wat groene kruiden. Ik kan recept nog wel op zoeken. Ik haal veel uit de dikke vegetarier.

    Overigens weet ik dat de appie sinds kort kant en klare groentesauzen heeft waaronder pompoen. Zelf nog niet geprobeerd.
     
  4. MnnW

    MnnW Fanatiek lid

    Jun 10, 2013
    3,244
    2,361
    113
    Female
    Ik maak regelmatig pittige tomatensaus met pompoen en net wat voor groente ik nog meer heb, vaak courgette of champignons oid. Dus blikjes tomatenblokjes en pakje gezeefde tomaten, chillipeper, uitje, knoflook en groente. Dat eten we met couscous of bulgur en lamsworstjes, maar kan ook met kip..
     
  5. Pepper92

    Pepper92 Fanatiek lid

    Jan 4, 2015
    1,028
    457
    83
    Female
    Groningen
    @Baukje1985 dankjewel!

    @aicirtap hoor graag je recept!!

    @mcw pureer je dat ook? En gebruik je een hele pompoen of een deel?
     
  6. MnnW

    MnnW Fanatiek lid

    Jun 10, 2013
    3,244
    2,361
    113
    Female
    @mcw pureer je dat ook? En gebruik je een hele pompoen of een deel?[/QUOTE]

    Ik snij de pompoen in kleine stukjes en stoof ze even gaar met de ui en knoflook, zodat ze lekker zacht zijn. Pureren kan ook, maar ik vind stukjes lekkerder. En meestal is de verhouding ongeveer half pompoen, half andere groente. Of ik dan een deel of de hele pompoen gebruik hangt af van hoe groot de pompoen is, hoeveel andere groente ik heb en of ik nog wat extra wil maken om bv in te vriezen.. En ik gooi er ook nog wat couscouskruiden of ras el hanout door, die stonden er nog niet bij..
     
    Pepper92 likes this.

Share This Page