oranje vrucht

Discussie in 'De lounge' gestart door engeltje87, 19 nov 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. engeltje87

    engeltje87 Niet meer actief

    nu heb ik bij de super markt een oranje vrucht gekocht lijkt een beetje op een groot uitgevallen rozenbortel

    maar nu vraag ik me af hoe ik het moet eten

    hard of zacht ?
    met of zonder schil ?
    kun je de kern ook eten ?


    knuff
     
  2. Wup

    Wup Fanatiek lid

    23 apr 2007
    4.912
    1
    36
    Een Kaki heetten die.
    Heb er gister een gehad. de kern was er niet uigehaald, maar denk wel dat die er uit moet. Apparte smaak hebben ze vind ik.
     
  3. Elke1984

    Elke1984 Niet meer actief

    Heb het gisteren toevallig ook voor het eerst gekocht en 'advies' gevraagd aan m'n groenteboer. Hij zei dat ze zacht moeten zijn en dus ook wat donkerder oranje dan de onrijpe.
    Je kan ze al dan niet schillen. Hij doet het zelf wel maar ik vond de schil niet vies (dan wel goed wassen natuurlijk). Je eet het zoals een nectarine, zei hij.
     
  4. engeltje87

    engeltje87 Niet meer actief

    ahhh oke dank jullie
     
  5. klarinet

    klarinet Fanatiek lid

    23 apr 2007
    2.985
    132
    63
    Praktijkondersteuner somatiek
    Zuid limburg
    Ik vind ze wel lekker!!
     
  6. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Jaa die zijn lekker. Ben ze hier helaas nog niet tegen gekomen.
     
  7. Koekeloerie

    Koekeloerie Niet meer actief

    Ik ben nu heel benieuwd wat jullie bedoelen. Ga er maar eens om vragen bij de groenteboer. Is het ook nog een vitaminebommetje of gewoon gezond?
     
  8. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ow ik vind die ook superlekker! Bij heel veel supermarkten hebben ze ze ook gewoon. Milan is er trouwens ook dol op.

    Ik eet ze altijd gewoon met schil als ze al een beetje zacht aan 't worden zijn. Of 't een vitaminnebom is weet ik echt niet, ik eet ze gewoon omdat ze écht lekker zijn!
     
  9. Wup

    Wup Fanatiek lid

    23 apr 2007
    4.912
    1
    36
    Ja die ja, volgens het bordje bij de groenteboer zitten er vee vitamines in.
     
  10. moontje2008

    moontje2008 VIP lid

    7 aug 2008
    9.366
    87
    48
    Vrouw
    Docente Engels
    Achterhoek
    ik heb er eentje een keer geproefd met schil.. was geen succes!
     
  11. maartjev

    maartjev Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    1.534
    0
    0
    in Slovenie had ik een boom in mijn tuin en at ik ze echt vaaaak!!!
    Je moet eigenlijk wachten tot ze superzacht zijn geworden (nog net niet rot zeg maar), en dan kun je het kopje er afsnijden en uitlepelen, hmmmm. Veel vitamines inderdaad. Ze zijn ook lekker als jam. Of je droogt ze net als zo'n appelschijfjes, ook lekker! Je kunt ze ook goed gebruiken in een fruitsalade, of zelfs bij kwarktaart oid.
    Je kunt ze kopen bij groentenboer, maar ook bij de appie!
     

Deel Deze Pagina