Positieve ervaringen scheiden , help....

Discussie in 'De lounge' gestart door Tweekids, 28 apr 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Tweekids

  Tweekids VIP lid

  26 aug 2012
  13.148
  329
  83
  Vrouw
  Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
  De kogel is door de kerk ik wil scheiden.....

  Sorry lang verhaal...

  We hebben drie prachtige kinderen waar ik alles voor heb geprobeerd en vaak over mijn grenzen ben gegaan maar ik kan niet meer ik ben leeg.

  Misschien kennen sommigen mijn topic van 6 jaar geleden nog wel over de cocaine verslaving van mijn man. Hij zou afgelopen maart 6 jaar clean zijn, en op 20 februari flikt die het om terug te vallen en 1000 euro in 1 week op te snuiven (ja, echt.)
  En ik begrijp de ziekte verslaving maar sindsdien, kan en wil ik hem niet meer accepteren. Zowel mentaal als fysiek niet.
  Ik was 20 februari dan ook helemaal over de rooie en schreeuwde uit woede dat ik wilde scheiden. Na gesprekken met relatie therapeute toch besloten om t te proberen (wie weet kon ik dat wel weer 6 jaar.)
  3 weken geleden kon ik t niet meer, ik had de advocate al aan de telefoon en het voelde zelfs als een opluchting maar toch heb ik mij weer "om laten praten" en hebben we een workshop liever de liefde gedaan wat echt super tof was maar vooral weer terug kwam op werken werken werken aan je relatie en ik WIL NIET MEER. Ik ben nu een week terug van een vakantie met een vriendin waar ik enorm heb genoten van de aandacht maar ook van mezelf, ik heb zelfs kunnen lachen! Ookal sliepen we maar 3 uur per etmaal ik zat vol energie. Nu ik weer thuis ben, ben ik weer leeg gezogen en hij claimt alleen maar meer met alles wat we "geleerd" hebben.

  Tsjah wat houd/hield mij nog bij hem:
  De veiligheid, praktisch, financieel fijn enzovoort. maar dit zijn natuurlijk geen argumenten (toch?)

  Ik ben afgelopen vrijdag alleen bij de relatie therapeute geweest want ik weet zelf ook wel dat er een heleboel bij mij ligt en mocht er ooit een nieuwe relatie komen dan neem ik al die eigenschappen gewoon mee.

  7 mei staat er een vakantie gepland van 8 dagen met zijn 2en ( het doel daarvan was zodat we eens lekker samen weg waren uit alles.)
  Zij stelt voor dit door te laten gaan en daar alles op te biechten in een brief. Waarom?
  Dan is die alleen met de eerste emoties die die voelt
  We zijn op een eiland dus hij kan niet weg
  Er moet gepraat worden
  De kids zijn niet in de buurt.

  Maar ik TREK HET NIET MEER !!!! Help....
   
 2. Sophie221

  Sophie221 Bekend lid

  11 mei 2015
  523
  292
  63
  Vrouw
  Wat een vreselijk moeilijke situatie.

  Het klinkt alsof je er voor jezelf al uit bent. En zo te horen hebben jullie ook al best het e.e.a. Geprobeerd.

  Als je er echt uit bent dan zou ik het nu aan hem vertellen en niet meer op vakantie gaan. Want wat is daar dan de toegevoegde waarde van? Jij wil niet meer praten en wil richting een scheiding.

  Denk je dat je er zelf alles aan hebt gedaan wat binnen je mogelijkheden ligt? Dan mag je ook best op een bepaald punt voor jezelf kiezen. Altijd alleen maar doorgaan voor de kinderen is echt niet in het belang van je kinderen. Dat gaan ze ook merken.

  Heb je een beetje een beeld hoe het gaat worden als je gaat scheiden qua werk/zorgen voor kinderen/woning/financiën?

  Als je er echt uit bent dan zou ik ook duidelijk aangeven bij therapie en advocaat dat je ompraten niet meer waardeert. En als ze dat niet steunen dan op zoek naar andere hulpverleners.

  Heel veel sterkte.
   
 3. Sophie221

  Sophie221 Bekend lid

  11 mei 2015
  523
  292
  63
  Vrouw
  Oh trouwens: om terug te komen op je onderwerp. Ik heb geen ervaring met scheiden dus wat dat betreft kan ik je geen tips geven. Sorry!
   
 4. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  34.432
  13.444
  113
  Ik heb geen ervaring én ben geen therapeut, maar bovenstaande advies vind ik echt heel apart. Zou voor mij een no go zijn en vind ik (ondanks alles) ook enorm respectloos richting je partner.
   
 5. Sassie1981

  Sassie1981 Fanatiek lid

  2 mrt 2006
  2.731
  450
  83
  Ik kan helaas zeggen dat ik weet wat je doormaakt, ik zit middenin een scheiding. Boosheid, pijn, verdriet, onmacht en vooral de twijfel. Ik kon definitief de knoop doorhakken toen bij mij het besef kwam dat ik de afgelopen jaren in m'n uppie aan het vechten was voor het gezin. Dat hij A zei maar B deed. Dat hij niet kan stoppen met liegen, bedriegen en zijn egoïsme altijd op 1 zal staan. Hij heeft de afgelopen jaren keuzes gemaakt die het gezin alleen maar hebben geschaad. Hoeveel kansen moet je iemand geven? Hoe zit het met vertrouwen? Wat levert het huwelijk mij op? Ben ik gelukkig? Allemaal vragen waar ik heel lang over heb nagedacht. Ik heb voor mezelf besloten dat ik meer waard ben en beter verdien dan dit.

  Niemand kan je zeggen wat je moet doen. Niemand staat in jouw schoenen. Niemand weet wat jij precies voelt. Volg je gevoel en doe wat goed is voor jou en de kinderen. Heel veel succes!
   
 6. Valerie

  Valerie Fanatiek lid

  22 jun 2007
  4.161
  957
  113
  Vrouw
  Ik word plaatsvervangend verdrietig van jouw berichtje. Wat een moeilijke situatie. Je hebt jarenlang gevochten voor jullie relatie, je bent meerdere keren over jouw grenzen gegaan en het eindpunt is nu bereikt. Goed dat je dit voor jezelf helder hebt, dat is een belangrijke eerste stap. Eerlijk gezegd, kan ik het advies van jullie therapeut (om toch nog samen op vakantie te gaan) niet begrijpen. Want eigenlijk ga je daarmee WEER over jouw grens en dat wil je juist niet meer. En ik neem aan dat zij dat toch wel weet (dat je al zo vaak voor hem over jouw eigen grenzen bent gegaan).

  Ook naar jouw man toe vind ik het tamelijk respectloos. Hij denkt gezellig samen op vakantie te gaan om de problemen even letterlijk achter jullie te laten en samen aan jullie relatie te werken, maar ondertussen heb je anderhalve week daarvoor samen met de therapeut een plan bedacht om tijdens deze vakantie te vertellen dat je niet verder wil gaan met hem. Persoonlijk zou ik dat niet over hem hart kunnen verkrijgen. En als ik me in hem verplaats, wat zou ik me dan bedrogen voelen dat je al die tijd hebt gedaan alsof we "lekker samen weg zouden gaan", terwijl je al ruim een week van te voren wist dat dit het einde van de relatie zou zijn.

  Kortom, mijn advies zou zijn om het niet langer te rekken. Dat is niet eerlijk naar jezelf toe, maar ook niet naar hem. Ik wens je veel sterkte en wijsheid toe.

  (Mijn reactie is overigens geschreven vanuit het hart, niet als ervaringsdeskundige. ;) Ik heb geen ervaring met een scheiding, dus vanuit dat oogpunt kan ik je geen tips geven. Maar ik wilde jouw topic ook niet zomaar wegklikken nadat ik jouw bericht had gelezen.)
   
 7. rocketscience

  rocketscience Fanatiek lid

  16 feb 2015
  2.380
  687
  113
  Vrouw
  Ik heb geen ervaring met scheiding dus daarin kan ik je niet helpen. Maar als ik je verhaal lees dan lijkt mij het echt goed om te scheiden. Jij moet ook gelukkig zijn, niet alleen je man. De verslaving is een ziekte die nooit over gaat, hij zal er mee moeten leren leven en jij ook. Ik kan mij goed voorstellen dat je dat op een gegeven moment niet meer vol houdt (ook voor je kinderen is het slecht om op te groeien met een verslaafde vader).

  Het advies van de therapeut vind ik bizar. Denk het eens de andere kant op, je bent op dag 2, geeft die brief en stort je hart uit bij je man. Wat nou als hij daar slecht op reageert (wat heel goed mogelijk is), zit jij daar ook alleen op een eiland he met al je emoties en verdriet. Dat moet je jezelf niet aan willen doen.
   
 8. MDK

  MDK Bekend lid

  6 mei 2015
  644
  375
  63
  Vrouw
  Geen ervaring met scheiden...

  Maar als de kogel door de kerk is en je wilt scheiden (zoals je je post begint), dan lijkt een gezamenlijke vakantie absoluut geen logische keuze! Ik sluit me aan bij wat hierover al eerder is geschreven... ik vind t ook een bizar advies van de relatietherapeut en het enige wat ik me kan bedenken is dat zij denkt dat de deur bij jou nog op een kier staat voor je man... want waarom zou t anders een voordeel zijn dat je niet weg kunt lopen voor een gesprek met elkaar? Een scheiding regelen doe je niet op een eiland tijdens een vakantie lijkt me :confused:
   
 9. Spectre

  Spectre VIP lid

  5 nov 2015
  6.467
  4.063
  113
  Vrouw
  Ook geen ervaring met scheiden, wel met verslaving en dat is verrekte moeilijk mee te leven.
  Zo te lezen heb jij echt je best gedaan om het huwelijk te redden en ben je tot het uiterste gegaan. Ik denk dat het heel moedig en sterk is geweest van je om de knoop door te hakken en aan jezelf en je kids te denken.
  Echter zou ik niet langer de schijn ophouden en zeker niet met dit idee op vakantie gaan.. Ik zou het hem eerder vertellen.
  Ik wens je veel sterkte en wijsheid. Vind je heel dapper om deze beslissing te maken, want zo'n beslissing neem je niet zomaar.
   
 10. Syane

  Syane VIP lid

  21 aug 2013
  7.456
  4.260
  113
  Ik zou dit wat je hoer schrijft met je man bespreken. En dan ook samen bespreken of je samen op vakantie wil gaan. Het kan best een goed idee zijn om die tijd te gebruiken om samen verder te onderzoeken of het echt op is. Maar dan moet je dit wel van te voren aangeven vind ik. Anders is het niet eerlijk naar hem toe.
   
  baby90 vindt dit leuk.
 11. elliepellie

  elliepellie Fanatiek lid

  28 jun 2014
  1.779
  843
  113
  Vrouw
  Pedagogisch medewerkster
  Venlo
  Ik heb een positieve ervaring met scheiding.... zover scheiden positief kan.... wat wil je graag weten?

  Het klinkt alsof je de knoop al doorgehakt heb, ik zou dan niet aanmodderen en direct eerlijk en recht door zee zijn. Door de zure appel heen bijten wat uiteindelijk veel eerlijker is voor alle partijen.
   
 12. citroenrasp

  citroenrasp Fanatiek lid

  12 mrt 2017
  4.370
  4.957
  113
  Tja, misschien niet leuk wat ik ga zeggen. Maar als je echt hoopt op een "positieve scheiding" (voor zover dat überhaupt positief kan) dan zou ik echt niet die vakantie laten doorgaan. Ik denk dat je voor een gewone "positieve" scheiding, beide partners 100% eerlijk moeten zijn. En zo'n plannetje smeden om tijdens de vakantie met zoiets te komen valt m.i niet onder eerlijkeid. Maargoed dat is mijn mening... Het kan natuurlijk dat ik ernaast zit, want ik ben geen professional en die therapeut wel.
   
 13. Madelie

  Madelie VIP lid

  14 jun 2014
  9.639
  5.241
  113
  Eens met de anderen dat ik het advies om dan de vakantie door te laten gaan erg vreemd vind. Mijn ervaring met het beëindigen van een relatie is dat kort, eerlijk en duidelijk zijn het beste werkt.
  De keren dat ik het voorzichtig en heel vriendelijk aan wilde pakken kwam bij de ander binnen alsof de deur nog op een kier stond. Zorg dat je boodschap duidelijk overkomt, dat bespaart een hoop langdradige ellende.
   

Deel Deze Pagina