Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Honneponnetje

  4 jun 2017
  14
  1
  3
  Vrouw
  Hallo allemaal, dit is helemaal nieuw voor mij. Maar ik heb toch besloten mijn verhaal hier te posten omdat ik echt helemaal gek wordt. Ik heb al bijna 2,5 week last van bloedverlies. Weliswaar heel licht maar toch elke dag iets. Het wisselt ook af, de ene dag helder rood, de andere dag roze en dan weer bruin. Soms alle 3 de varianten op 1 dag. Toen ik naar de huisarts ging en vertelde van mijn kinderwens en ik me zorgen maakte gaf ze aan dat ik maar voor de zekerheid een test kon doen (gezien onze geplande reis naar Thailand). Zondag de 28e een test gedaan en een heeeeeeel licht streepje zichtbaar (die test deed ik overigens niet met ochtendurine). Direct nieuwe test gehaald en in de middag herhaald, die was negatief.
  Huisarts gemaild, die gaf aan dat ik een paar dagen daarna nog een keer een test moest doen met ochtendurine. Zo gezegd zo gedaan, en BAM positief. Een overduidelijk kruis zichtbaar op de Clearblue test. Ik in de wolken natuurlijk! Maar nog steeds licht bloedverlies. Huisarts heeft me direct doorgestuurd naar een Gynaecoloog, die woensdag (de 31e) heb ik in de middag nog veel meer bloed verloren. Niet dat het eruit liep, maar wel op het toilet een wc papiertje vol. Ik schrok me rot! Ook een zeurend gevoel in onderbuik en eind van de dag 1 keer erge buikpijn gehad, maar dit keer zonder bloedverlies.
  Bij de gynaecoloog was niets te zien in mijn baarmoeder. Dus bloedtest gedaan. HCG waarde van 131. Ik snap er niets meer van. Volgens de gyno kan het zijn dat ik een hele vroege miskraam heb gehad, maar dat verklaart dan toch de stijging in HCG waarde niet? (Denk aan zondag heel licht streepje en woensdag overduidelijk). En dan afgelopen vrijdag nog steeds een waarde van 131. Ondertussen blijf ik bloed verliezen en ben ik er zo verdrietig van. Mijn man en ik willen heel graag kinderen en waren zo ontzettend blij woensdag. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik moet nu dinsdag ochtend weer bloedprikken om te kijken of de HCG waarde daalt. Ondertussen heb ik overigens extreem gevoelige en dikke tepels. Ik heb het idee dat mijn lichaam me voor de gek houdt ofzo, het maakt me overigens ook nog eens niet te genieten. Dus echt gezellig is het thuis niet.. :'(

  Weet iemand hoe dit kan of heeft iemand hier ervaring mee?
   
 2. Evelien80

  Evelien80 Niet meer actief

  Zou de huisarts laten checken op een buitenbaarmoedelijke zwangerschap.
  Als er volgens de gyneacoloog niets in je baarmoeder te zien was.
  Hebben ze ook naar je eierstokken gekeken.
  Zou het echt in de gaten laten houden .
  Vind het hcg niet zo laag eerlijk gezegd.
   
 3. Honneponnetje

  4 jun 2017
  14
  1
  3
  Vrouw
  Ja ze heeft ook naar mijn eierstokken gekeken. Ze kon ook zien waar het eitje vandaan was gekomen. Ook heeft ze naar de buitenkant van mijn baarmoeder gekeken. Ze kon niets raars vinden. Ze belde ook zelf met de uitslag van het bloedonderzoek. Ze vroeg ook of ik dinsdag direct weer (liefst in de ochtend) mijn bloed wilde laten prikken zodat ze de uitslag 1,5 uur daarna zou hebben. Dan kan ik haar assistent bellen. Ik vond zelf overigens die waarde ook nog best hoog. Vooral in aanmerking genomen dat ik zondag nog een vaag streepje had, woensdag een knaltest en de huisarts toen zei: het hCG neemt toe dus het zou ook heel pril kunnen zijn. Ben benieuwd naar de hCG waarde dinsdag. Dat maar even afwachten. Dank voor je reactie!
   
 4. Evelien80

  Evelien80 Niet meer actief

  Fijn dat ze in ieder geval ook naar de rest heeft gekeken.
  En fijn dat ze toch opnieuw bloed laat prikken.
  Hopen dat het te vroeg was om iets te zien.
  Hou ons op de hoogte
   
 5. Honneponnetje

  4 jun 2017
  14
  1
  3
  Vrouw
  Ja dat hoop ik ook! Dank je. Ik hou jullie zeker op de hoogte
   
 6. yesbaby

  yesbaby Lid

  11 nov 2016
  95
  168
  33
  NULL
  NULL
  Mijn verhaal is niet compleet hetzelfde als dat van jou, maar ik ben nu 32 weken zwanger van mn eerste kindje, en bloed al vanaf een week nadat ik wist dat ik zwanger was ongeveer. Mijn cyclus is zo ontzettend onregelmatig. Ik was plusminus 2-3 maanden niet ongesteld geweest. Ik had op een gegeven moment ontzettende krampen, waardoor ik dacht dat het nu wel door zou moeten breken. Maar niet dus. Terwijl ik die krampen altijd had tijdens mijn menstruatie. Wat bleek: zwanger. Dus ik de verloskundige gebeld, en had 2 weken erna een afspraak. Totdat ik dus een week voor de afspraak begon te bloeden. Ik werd doorgestuurd naar de gyn. Ik kreeg mijn eerste echo en bleek 5 weken zwanger te zijn. Je zag niet veel in mn baarmoeder, maar wel een klein stipje met al een kloppend hartje. Nu 27 weken verder, nog steeds geen reden voor de bloeding gevonden. Maar oh wat was ik bang, net als jij, want ook ik heb een hele grote kinderwens. Ik ben al aan het aftellen en nog ben ik onzeker of alles wel goed is! Ik duim voor je dat alles goed zit ondanks het bloeden. Mocht het niet zo zijn, weet je in ieder geval wel dat jullie beiden vruchtbaar zijn en kunnen gaan voor een tweede poging. Dat is wat ik mezelf steeds bedacht.
   
 7. meisje1977

  meisje1977 VIP lid

  1 mrt 2013
  8.108
  471
  83
  Wat een onzekerheid. 1x hcg prikken zegt niets. Volgens mij kan het zo zijn dat je hcg in je lichaam houdt tot een aantal weken na de miskraam. Ik hoop voor jou dat je morgen goed nieuws hebt
   
 8. Honneponnetje

  4 jun 2017
  14
  1
  3
  Vrouw
  Dank je voor je reactie. Jeetje, zo zie je maar dat er meer vrouwen zijn die bloed verliezen bij een zwangerschap. Mijn gynaecoloog zei afgelopen vrijdag: je hCG waarde is 131. Dit past bij een zwangerschap van 4 weken ongeveer. Maar het kan ook zijn dat ie al aan het dalen is als ie bijv. de dagen ervoor 400 was ofzo. Daarom die 2e keer prikken morgen. Als het inderdaad dinsdag hoger is, dan ben ik dus nog (vrij pril) zwanger. Maar onderstreepte de gynaecoloog: dat bloeden is niet normaal. Dus ze achtte de kans op een vrij vroege miskraam groter.
  Wat ik wel vreemd is, is dat ik zoveel verhalen lees die iets vergelijkbaars hebben, dus ook bloedverlies tijdens een prille zwangerschap en dat daar niet altijd een verklaring voor is.

  Overigens: van harte gefeliciteerd, 31 weken alweer! Super spannend hoor!
  Ik hoop bij mij op een gestegen hCG waarde, maar wat je zegt als ik het al kwijt ben dan weet ik dat het nog een 2e keer kan lukken. Dat is dan ook wel weer een geruststelling.
   
  yesbaby vindt dit leuk.
 9. Honneponnetje

  4 jun 2017
  14
  1
  3
  Vrouw
  Precies, ik had zondag een woensdag een zwangerschapstest. Die waren beiden positief maar ik had het idee dat de gyn die hCG waarde vrijdag niet had verwacht. Dus zodoende wil ze sowieso nog een keer prikken. Omdat ze namelijk zeker wil weten dat alle hCG uit mijn lichaam is (als het inderdaad een vroege miskraam is geweest). Ik blijf het raar vinden dat mijn borsten wel steeds gevoeliger lijken te worden. Want na een vroege miskraam zou het hCG op zijn minst moeten gaan dalen lijkt me? Af en toe word ik toch een beetje gek van mijn lichaam. Het kan je zo voor de gek houden.... Maar goed, ik hoop morgen ook op goed nieuws. Maar ik wil ook niet teveel hoop hebben. Anders heb ik weer zo'n teleurstelling.
   
 10. meisje1977

  meisje1977 VIP lid

  1 mrt 2013
  8.108
  471
  83
  Succes vandaag . Laat je even weten wat de uitslag was
   
 11. Honneponnetje

  4 jun 2017
  14
  1
  3
  Vrouw
  Nou meiden, helaas geen goed nieuws. Mijn HCG waarde was vanmorgen 193. Wel iets gestegen maar lang niet genoeg voor een gezonde zwangerschap. Theoretisch gezien ben ik nog zwanger, maar in afwachting tot de feitelijke miskraam. Ik zit dus vol hormonen, maar weet dat het niet goed zit en afgestoten moet gaan worden. Kortom een wandelende jankerd momenteel. Zegt de assistent van de Gyn doodleuk: het is gewoon afwachten op een goede bloeding, dan daalt die HCG waarde wel. Fijn, lekker tactvol ook. Ik moet dus nu komende maandag weer bloed laten prikken, in de 'hoop' dat de HCG waarde gaat dalen. Ik vind het zo raar allemaal. Wat kan je lichaam je toch voor de gek houden. Ik vraag me gewoon af waarom het nog niet afgestoten is. En kan er elke minuut van de dag wel om huilen. Pffff ik vind het zo moeilijk!
   
 12. Honneponnetje

  4 jun 2017
  14
  1
  3
  Vrouw
  Dank je voor je medeleven, ik heb inmiddels mijn reactie los gepost zodat de anderen die dit topic nu volgen het ook kunnen lezen. Helaas slecht nieuws. Maar nog steeds de onzekerheid wanneer mijn feitelijke miskraam gaat plaatsvinden...
   
 13. Poolvos

  Poolvos VIP lid

  9 jan 2016
  6.770
  12.193
  113
  Vrouw
  Wat verschrikkelijk rot om te horen :( Veel sterkte de komende tijd!

  Vooral ook goed in de gaten houden dat je geen buikpijn krijgt - want ze hebben dan wel gekeken maar geen zwangerschap gezien in je baarmoeder of elders. Zou rot zijn als het buiten je baarmoeder zit.
   
 14. Evelien80

  Evelien80 Niet meer actief

  Jeetje meid wat jammer.
  Vind die assistente beetje onfatsoenlijk.
  Alsof het al niet erg genoeg is.
  Sterkte meid.
   
 15. Honneponnetje

  4 jun 2017
  14
  1
  3
  Vrouw
  Dank je. Ja ze had al wel gekeken want ook de Gyn noemde dat al op. Maandag na het bloedprikken belt ze me zelf na haar spreekuur om mijn opties te bespreken. Als mijn HCG niet gedaald is dan gaat ze neem ik aan eerst nog een keer kijken of het misschien buitenbaarmoederlijk is... Pfff ik word er zo verdrietig van! Hoe bereid een mens zich überhaupt voor op een miskraam? Ik loop de hele dag met gigantische stress, bang om opeens veel bloed te verliezen of buikpijn te krijgen..
   
 16. Poolvos

  Poolvos VIP lid

  9 jan 2016
  6.770
  12.193
  113
  Vrouw
  Goed dat ze je in de gaten houden. Je kunt je er verder niet echt op voorbereiden. Voor mij was het overigens bij 8 weken zwangerschap niet heel anders dan een menstruatie: dus maak je niet te druk over het bloeden of de buikpijn zelf. Hopelijk komt het snel op gang, zodat je het snel een plekje kunt geven en weer verder kan.. *hugs*
   
 17. Honneponnetje

  4 jun 2017
  14
  1
  3
  Vrouw
  Dank je wel. Dit is eigenlijk de beste geruststelling die ik tot nu toe heb gehad. Ik zag zo op tegen de bloedingen. En als t goed is zou ik nog maar 5 weken zijn dus zal dan toch niet heel veel zijn. Maar inderdaad hopelijk komt t snel op gang. Vooral aangezien we over 2,5 week naar Thailand gaan. Moet er niet aan denken dat ik daar nog zo onzeker rond moet lopen. Of vlak van tevoren iets doen om t op te wekken ofzo. Pfff ik hoop zo dat mijn lichaam t snel zelf loslaat.. dank je wel voor je geruststellende woorden. Doet me goed!
   
 18. meisje1977

  meisje1977 VIP lid

  1 mrt 2013
  8.108
  471
  83
  Jeetje wat een verdrietig nieuws. "Gelukkig" geen ervaringen met een miskraam. Sterkte met dit verlies
   
 19. Poolvos

  Poolvos VIP lid

  9 jan 2016
  6.770
  12.193
  113
  Vrouw
  Ahh ik hoop ook dat je er over 2.5week wel vanaf bent! Je kunt dat ook prima vertellen als je volgende keer met de gyn belt en 't is nog niet begonnen. Ze kunnen namelijk tabletten voorschrijven die het op gang helpen. :) Dán moet het zeker voor Thailand goedkomen.
  Fijne vakantie alvast :D
   
 20. Honneponnetje

  4 jun 2017
  14
  1
  3
  Vrouw
  Dank je. Achteraf gezien kan ik niet veel verder zijn geweest dan 4,5 week. Als ik geen bloed verloren had had ik t ws niet eens gemerkt. Sinds gisteren is mijn menstruatie (licht) op gang gekomen. Hopelijk zijn maandag mijn HCG waarden gedaald naar nulpunt dan kan ik t achter me laten. Dan op naar de volgende poging. Ik weet in ieder geval dat ik zwanger kan worden dus daar hou ik me aan vast!
  Nogmaals dank voor je virtuele steun!
   

Deel Deze Pagina