Pre-puber wil niet mee naar uitjes

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door cowgirl80, 27 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Suuzan

  Suuzan Fanatiek lid

  21 dec 2013
  1.531
  475
  83
  Mijn broer heeft 3 zoons. Ze doen vooral actieve uitjes zoals mountainbiken en klimbos etc. Met musea zou je ze niet echt blij maken denk ik.

  Kan er af en toe geen vriendje mee met een uitstapje? Mijn dochter is nog maar 6 maar we nemen soms weleens haar vriendinnetje mee naar de kinderboerderij/bieb (dat zijn dan wel weer laagdrempelige uitjes)
   
 2. Shakes

  Shakes VIP lid

  2 apr 2013
  14.013
  5.656
  113
  Vrouw
  Vlaanderen
  Jij hebt nood aan gezinstijd. Dat snap ik. Maar je lijkt erg weinig aandacht te hebben voor wat vele mama's in dit topic zeggen, namelijk dat jouw zoon misschien wel rusttijd nodig heeft na een drukke schoolweek én zaterdag. Waarom zijn zijn noden minder belangrijk?
   
  mama079, Fuddey, pluk en 3 anderen vinden dit leuk.
 3. Salentein

  Salentein Niet meer actief

  maar gezinstijd als in samen iets doen zoals wandelen of spelletje is dan toch ook rust. Om nou een 9 jarige dan maar zijn zin te geven om dan de hele zondag te gaan gamen (beeldscherm, prikkels) zou ik ook niet nodig vinden. Even een extra uurtje maar niet de hele dag. Ik snap dat wel van ts hoor.

  Ik zou om de week op zondag niets doen. Maar hij zou niet de hele dag mogen gamen. Uiteraard mag hij wel zelf besluiten wat hij dan wel wil doen. Voor mijn part voor zich uit kijken;) In een gezin moet je toch tot een compromis komen dus dit is wellicht wel wat?
   
  Athina en cowgirl80 vinden dit leuk.
 4. mama suus

  mama suus VIP lid

  18 aug 2008
  7.503
  186
  63
  somewhere
  Miss interesses vragen buiten gamen? Onze net 10 jarige mag 30 min per dag gamen. Meer vind ik absoluut niet nodig, Veels te veel prikkels.
  Thuisblijven kunnen ze hier ook vergeten , ook de 13 jarige. Als mijn man en ik iets willen, gaan ze mee. Ze kunnen vaak meebeslissen, ik geef een paar opties. , en meestal komen we er wel uit. Waarbij ik toch vaak de doorslag geef.

  Tuurlijk is er ook ruimte om te chillen en wij gaan niet elke zondag. Maar weekend is bij ons echt fam. Doordeweeks kan er afgesproken worden met vrienden. En soms zaterdag, maar zondag is echt van ons. Dat weten ze hier ook. Altijd zo geweest.

  Wij wandelen ook veel, geocaching vinden ze beide erg leuk. En ook pretparken maar dat is mij te duur elke keer.
   
  cowgirl80 vindt dit leuk.
 5. Fantykoekie

  Fantykoekie Fanatiek lid

  18 jul 2018
  2.135
  2.618
  113
  Vrouw
  Misschien is hij ook gewoon introvert waardoor hij niet het huis uit wil. Dan moet hij echt opladen en dat kan met gamen, tv kijken, muziek luisteren, buiten in zijn eentje skaten,...maakt niet uit wat.
  Als hij introvert is moet je er ook mee oppassen want dan kan hij echt volledig gaan overlopen door al die prikkels.
  Ook als hij niet introvert is zijn 7 op 7 dagen iets doen te veel. Kinderen en vooral pubers hebben rust nodig.
  Lichamelijk en psychisch veranderen ze te veel in een veel te korte tijd waardoor je gewoon rust nodig hebt.

  Hier worden we alle 3 gek van verplichte uitstapjes en zijn we blij als er geen mensen om ons heen zijn.
  Iets doen is leuk maar daarna moeten we wel opladen.
  Wij zijn alle 3 introvert. Vriend laad op door muziek te luisteren en zoon en ik door te gamen. Ik ontprikkel juist door te gamen of te netflixen. Heerlijk als de hele wereld om mij heen even niet bestaat. Daarna kan je me weer alles vragen wat je maar wil.
   
  Line, suus1983, Shakes en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 6. cowgirl80

  cowgirl80 Fanatiek lid

  28 jul 2010
  4.632
  1.778
  113
  zuid-holland zuid
  Ik denk dat dat het deels ook wel is hoor, maar dan nog is het zoeken naar compromissen. Wij zijn ook allemaal heel introvert... maar de rest van het gezin wordt rustig van een boswandeling of struinen door een rustig museum of dierentuin. Ik word zelf totaal onrustig van gamende kinderen om me heen. Hij heeft behoeftes die afwijken van de rest van het gezin en dat maakt het lastig.

  Maar het is ook echt al een stukje dat rondhangen met vrienden “cool” is en met je ouders weg niet “cool”. En dat er perse de hele tijd gegamed moet worden. Die stukjes zitten mij dwars. Voor de rest mag mijn kind ontprikkelen wat hij wil:)
   
  Athina en Fantykoekie vinden dit leuk.
 7. Fantykoekie

  Fantykoekie Fanatiek lid

  18 jul 2018
  2.135
  2.618
  113
  Vrouw
  En compenseren met een uitstapje doen en hem al eens alleen thuis laten? Niet lang en weet niet of dat kan. Als ik nu naar mijn zoon kijk zou hij dat waarschijnlijk nog niet kunnen als hij 9 is maar uw zoon misschien wel?
   
 8. liefwolkje

  liefwolkje Actief lid

  1 nov 2016
  394
  357
  63
  Ik heb zelf ook echt behoefte aan mijn rust dus ik kan me het wel voorstellen dat je niet 7 dagen per week de deur uit wilt. Toen ik rond de 9/10 was kreeg ik ook steeds minder zin om altijd mee te moeten met het gezin. Zou je hem niet af en toe een uurtje alleen thuis kunnen laten? Dus bijvoorbeeld op zondag met je man en andere kind gaan wandelen/ naar een winkel gaan etc voor een uurtje. Dan zijn jullie even de deur uit, wat voor jullie ontspannend is en is hij in zijn eentje thuis wat voor hem ontspannend is. En als je er dan voor zorgt dat hij precies dat uurtje mag gamen heb je er zelf ook geen last meer van als je terugkomt.
   
  cowgirl80 vindt dit leuk.
 9. sidmick

  sidmick VIP lid

  23 jun 2008
  14.498
  1.263
  113
  Hier mogen ze in de vakantie altijd 1 beelddag houden. 1 hele dag onbeperkt op een scherm. Met de deal dat ze de rest van de vakantie 1 uur mogen gamen/telefoon en 1 uur you tube of netflix mogen. Mijn kinderen zijn gelukkig buitenspeel kinderen en verkiezen buitenspelen (in geval van de oudste rondhangen)altijd boven een scherm maar soms laat het weer dat nu eenmaal niet toe.
  Ik herken het stom vinden van uitjes wel van mijn oudste van 11.
  Mijn kids hebben totaal maar dan ook echt totaal verschillende interesses wat het lastig maakt. Bos, strand,dierentuin, uberhaupt wandelen vind mijn jongste geweldig terwijl mijn oudste bijna dood gaat als ze naar de hoek van de straat moet lopen (met ons dan, want zodra het met een vriendin is kan het prima) Wat wij regelmatig met elkaar doen is trampolinepark, zwemmen,uit eten, bowlen, bioscoop.
  Ik merk wel dat de oudste steeds vaker met vrienden afspreekt en haar eigen plan trekt of thuis blijft als wij weg gaan. Toch moet ze met sommige uitjes wel gewoon mee en dan is er geen discussie over mogelijk. En veelal als we er dan zijn vind ze het ook wel leuk.
  Ze is wel een kind dat vakantie/weekenden ook gewoon nodig heeft om bij te komen dus een hele zondag niks doen en hangen vind ik soms prima, kan ik zelf ook van genieten als ik een aantal drukke weken heb gehad. Sterker nog soms hou ik haar een dag thuis van school zodat ze even een dag helemaal niks hoeft, gewoon lekker hangen op de bank
   
  cowgirl80 vindt dit leuk.
 10. pluk

  pluk VIP lid

  13 dec 2005
  13.842
  1.174
  113
  twente
  Deed onze zoon ook op die leeftijd, toen gezegd dat , wanneer hij chagrijnig deed, we gewoon langer bleven. 2x gedaan en het hielp als een tierelier
   
  Athina en Neuzeke vinden dit leuk.
 11. Aszz

  Aszz VIP lid

  3 jan 2007
  21.555
  4.967
  113
  Vrouw
  Eh ja jammer dikke pech. Onze jongste kan er soms wat van. Helemaal als het spontaan en onverwachts is. Dus we houden er rekening mee om zo veel mogelijk te plannen. Maar soms is het gewoon pech. Dan moet hij mee, heb ik geen zin in zure koppen en zorgt hij er maar voor dat hij leuk kijkt :p vind het zo ondankbaar en respectloos. Ik kan daar slecht tegen.
  Gelukkig is ‘ie altijd weer gezellig als hij er eenmaal is. Nou heeft hij ook weinig keus :|
  Oh en meneer heeft de lazy sunday uitgevonden hoor. Vind het heel belangrijk dat we ook een dag in de week weinig tot zeer weinig doen.
   
  suus1983, Line en Salentein vinden dit leuk.
 12. NiekeKris

  NiekeKris VIP lid

  13 apr 2008
  15.962
  2.936
  113
  Dat hoort nou eenmaal bij de leeftijd; gaat meestal vanzelf weer een keer over. ;)

  Daar zou ik gewoon duidelijk in zijn: dat mag niet. Wat hij dan met die lege zondag doet, dat is aan hem, toch? ;)

  Hier zijn de regels mbt beeldschermen heel duidelijk. Voor 9.00u en na 17.00u (is dus al heel ruim!) mogen er schermen aan, daartussen niet. In de tussenliggende tijd moeten ze dus andere dingen doen. En dat kan ergens naar toe gaan zijn, maar evengoed ook thuis zitten. Maar thuis zitten betekent dus niet dat er een scherm aan mag oid. Dat weten ze en daar houden ze zich ook heel netjes aan.
   
 13. Ella1988

  Ella1988 Actief lid

  7 jun 2018
  499
  297
  63
  Wat ik dan weer grappig vind... En daar zullen vast heel veel mensen het niet mee eens zijn...
  Dat beeldschermen wel gebruikt mogen worden als het de ouders uitkomt maar niet als de kinderen zelf willen xD. Zodat je rustig nog in bed kan liggen of koken.
   
  Paris91, IkbenTess, Sopje1234 en 2 anderen vinden dit leuk.
 14. cowgirl80

  cowgirl80 Fanatiek lid

  28 jul 2010
  4.632
  1.778
  113
  zuid-holland zuid
  Oh maar dat is niet de reden dat hij erop mag tijdens het koken hoor... ik bedoel, hij is 9, het is niet of hij anders aan mijn been gaat hangen de hele tijd:D. Hij mag tijdens het koken gamen, omdat dat een vast moment op de dag is, wat iedere dag hetzelfde is... zodat we niet iedere keer gezeur erover hebben. Ik wil niet dat hij vlak voor het slapen gaat gamen.
   
  Ella1988 vindt dit leuk.
 15. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  38.018
  19.886
  113
  O nee hoor. Hier mag het s middags om 2 uur ook een uur, maar dan s ochtends niet of niet voor het eten. Het is hier nl niet en en.
  Ze bepalen zelf maar wanneer ze die tijd invullen
   
  Ella1988 vindt dit leuk.
 16. Luppy

  Luppy VIP lid

  1 dec 2007
  5.563
  352
  83
  Vraagje aan mensen met dit soort regels.... houd je je er zelf ook aan? Ik wil dit namelijk erg graag invoeren, maar op zondagmiddag lees ik zelf graag een boek. Alleen.. .. op mijn telefoon via de bibliotheekapp. En mijn kinderen vinden dat dus niet eerlijk. Dat zorgt steeds voor discussies. Zij zien niet in dat er verschil is tussen het lezen van een boek en het kijken naar van die stomme minecraftvloggers op YouTube, haha.

  Hoe pakken jullie dat aan?
   
 17. NiekeKris

  NiekeKris VIP lid

  13 apr 2008
  15.962
  2.936
  113
  Hier begrijpen ze het verschil wel. En zij mogen bv. ook best lezen op een ereader of een afbeelding opzoeken om te handletteren ofzo. :) De regels hier zijn dus wel iets genuanceerder dan ik deed overkomen eigenlijk. :) (En ik forum nu ook ik mijn telefoon; het is maar goed dat ze het niet weten. ;))
   
 18. sidmick

  sidmick VIP lid

  23 jun 2008
  14.498
  1.263
  113
  Hier idem. Ik lees op mijn ereader. Zij mogen ook ten aller tijde lezen in een boek, tijdschrift etc. De ereader word hier dan ook niet gezien als "scherm"
   
 19. Line

  Line Fanatiek lid

  7 jan 2007
  2.693
  264
  83
  Ereader wordt hier ook niet gezien als beeldscherm. We hebben zelf ook afspraken over telefoon: Na 19.00u tot ze op bed liggen niet. Zodat we aandacht voor elkaar hebben in de avond.

  Wel pittig merk ik af en toe. Want ik vind het een fijn moment om na werk - koken - opruimen even gedachteloos op m’n telefoon te zitten.
  Maar als ik zelfbeheersing van mijn kinderen vraag, moet ik dat ook zelf doen.
  En dan voel ik ook de moeite die het kost.

  Dus ik leg m nu, volgens afspraak, weg
   
 20. NiekeKris

  NiekeKris VIP lid

  13 apr 2008
  15.962
  2.936
  113
  De reden waarom dat niet mag is hier heel simpel: dan doen ze niets anders meer. En dat vind ik zonde. De tijden die ze hier op een scherm mogen, hebben ze bovendien zelf bedacht. ;) En we maken best eens een uitzondering, bv. als ze een keer graag een film willen kijken oid.
   
  Ella1988 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina