Deze vraag is een beetje simpel in tegenstelling tot de andere vragen hier, maar wist even niet waar die anders paste, Ik ben een salade aan het maken, en doe daar mozarella in. Nu heb ik even op de verpakking gegeven en daar staat op, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Mozarella komt van een bekende supermarkt van tv, en merk galbani. Dan mag ik die toch wel hebben? Bedankt voor de reactie's Juffie
Euhm bij de kaasboer kan je ook bijna alle kazen kopen. 90% van alle kazen is van gepasteuriseerde melk. Alleen buitenlandse kazen en boerenkazen moet je mee oppassen. En wb buitenlandse kazen, brie kan vaak wel, gorgonzola ook bijvoorbeeld, maar emmentaler, gruyere en parmesan niet. Mozzarella is meestal geen enkel probleem. Alleen buffel mozzarella is soms rauwmelks. Maar eigenlijk alle 'goedkope' mozzarella is van koemelk en gepasteuriseerd.
Harde rauwmelkse kazen mogen ook gewoon, hoor. Daar kan die bacterie niet in leven. Dus Parmezaanse kaar, Emmentaler en harde boerenkazen mogen! Het gaat dus alleen om zachte rauwmelkse kazen. Die kan je in de supermarkt vrijwel niet krijgen (en daar moet het op de verpakking staan als ze met lait au cru zijn gemaakt), en bij de kaasboer moet je het gewoon even vragen. Harde kazen kan je gewoon eten. Dus, duidelijk zo?
En zachte kazen mag je wel weer geiten kaas. Dan kan de bacterie ook niet in overleven. Ik vraag me af of je dan ook schapenkaas mag? Roquefort bijv is gemaakt van schapenkaas, dus ik ben benieuwd of iemand weet of je die dan wel zou mogen.
Ja tuurlijk mag dat, zolang het niet van rauwe melk ik. En je mag ook gewoon brie. Eigenlijk mag je bijna alles, alleen rond de kerst zijn er rauw melkse zachte kazen in de supermakrt te koop (en dan staat het er GROOT op), hier 2 jaar geleden gewoon een kaasplankje van de kaasboer als toetje na het kerstdiner gehad (niet rauwmelks, wel gewoon blauwe schimmel, rode schimmel enz)