Mag ik mozarella eten?

Discussion in 'Gezondheid' started by Juffie26, Aug 8, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Juffie26

    Juffie26 VIP lid

    Oct 24, 2011
    10,011
    1,860
    113
    Deze vraag is een beetje simpel in tegenstelling tot de andere vragen hier, maar wist even niet waar die anders paste, :)

    Ik ben een salade aan het maken, en doe daar mozarella in.
    Nu heb ik even op de verpakking gegeven en daar staat op, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Mozarella komt van een bekende supermarkt van tv, en merk galbani.
    Dan mag ik die toch wel hebben?

    Bedankt voor de reactie's
    Juffie
     
  2. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    4,841
    177
    63
    Ja, geen probleem hoor! Lekker van genieten ;)
     
  3. Juffie26

    Juffie26 VIP lid

    Oct 24, 2011
    10,011
    1,860
    113
    Ok dank je wel, zal ik zeker van genieten haha!
    Heerlijk!
     
  4. Nijn84

    Nijn84 Fanatiek lid

    Mar 18, 2009
    1,795
    1
    0
    Grunn!
    Gelukkig wel! Ik eet me er misselijk in ;)
     
  5. piccolina

    piccolina VIP lid

    Mar 5, 2012
    7,199
    5
    0
    Alle kaas mag weg die gepastereuseerd is- die je dus koop in de supermarken en niet bij de kaasboer!
     
  6. Omelet

    Omelet VIP lid

    Nov 14, 2008
    14,874
    2
    0
    Bij de kaasboer kan ook, voor de zekerheid even vragen.
    En, gesmuld?
     
  7. mawaikee

    mawaikee Bekend lid

    May 16, 2011
    687
    26
    28
    Overijssel
    Euhm bij de kaasboer kan je ook bijna alle kazen kopen.
    90% van alle kazen is van gepasteuriseerde melk.
    Alleen buitenlandse kazen en boerenkazen moet je mee oppassen.
    En wb buitenlandse kazen, brie kan vaak wel, gorgonzola ook bijvoorbeeld, maar emmentaler, gruyere en parmesan niet.

    Mozzarella is meestal geen enkel probleem. Alleen buffel mozzarella is soms rauwmelks. Maar eigenlijk alle 'goedkope' mozzarella is van koemelk en gepasteuriseerd.
     
  8. Juffie26

    Juffie26 VIP lid

    Oct 24, 2011
    10,011
    1,860
    113
    Dank je wel dames.
    De mozarella was heerlijk!
     
  9. Piekie81

    Piekie81 Actief lid

    Nov 18, 2009
    364
    0
    0
    Zuid-Holland
    Harde rauwmelkse kazen mogen ook gewoon, hoor. Daar kan die bacterie niet in leven.
    Dus Parmezaanse kaar, Emmentaler en harde boerenkazen mogen!

    Het gaat dus alleen om zachte rauwmelkse kazen. Die kan je in de supermarkt vrijwel niet krijgen (en daar moet het op de verpakking staan als ze met lait au cru zijn gemaakt), en bij de kaasboer moet je het gewoon even vragen.

    Harde kazen kan je gewoon eten.

    Dus, duidelijk zo? ;);):p
     
  10. saartje1982

    saartje1982 Fanatiek lid

    Mar 2, 2012
    1,324
    0
    0
    En zachte kazen mag je wel weer geiten kaas. Dan kan de bacterie ook niet in overleven.
    Ik vraag me af of je dan ook schapenkaas mag? Roquefort bijv is gemaakt van schapenkaas, dus ik ben benieuwd of iemand weet of je die dan wel zou mogen.
     
  11. Omelet

    Omelet VIP lid

    Nov 14, 2008
    14,874
    2
    0
    Ja tuurlijk mag dat, zolang het niet van rauwe melk ik. En je mag ook gewoon brie. Eigenlijk mag je bijna alles, alleen rond de kerst zijn er rauw melkse zachte kazen in de supermakrt te koop (en dan staat het er GROOT op), hier 2 jaar geleden gewoon een kaasplankje van de kaasboer als toetje na het kerstdiner gehad (niet rauwmelks, wel gewoon blauwe schimmel, rode schimmel enz)
     

Share This Page