Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Themoongirl

  18 jul 2018
  75
  10
  8
  Vrouw
  Aangezien mijn temperaturen na mijn eisprong tussen de 36.3-36.6 (gedurende 11 dagen) blijven hangen, dacht ik aan het proberen van een progesteron-creme. Wie heeft hier goede ervaringen mee?
   
 2. Iloon28

  Iloon28 Lid

  12 feb 2019
  56
  22
  8
  Vrouw
  Mijn temperatuur na mijn eisprong was ook nooit hoger dan 36.8, ik denk dat de hoogte van je temperatuur niet heel erg belangrijk is zolang je maar wel een verhoging hebt en houd na je eisprong!
  Met de crème heb ik geen ervaring dus daar kan ik niets over zeggen!
   
  Themoongirl vindt dit leuk.
 3. Themoongirl

  18 jul 2018
  75
  10
  8
  Vrouw
  Bedankt voor je reactie :) 36.8 is netjes. Als ik op de 36.8 wil komen dan moet ik minstens 6 weken Vitex hebben gebruikt....maar zonder kruidenhulp kom ik daar niet. Een enkele keer 36.6 in mijn cyclus is vaak de max.

  Ik las ook dat ' de shift' belangrijker zou zijn. Maar in werkelijkheid zie je toch vaak dat de dames die 'een mooie shift hebben & hogere temperaturen' (rond de 37 graden) vaker positief testen. Daarentegen zie ik dat veel dames die een miskraam hebben gehad lagere temperaturen hadden, ondanks de 'mooie shift'.
   
 4. Nena84

  Nena84 Bekend lid

  6 mrt 2019
  811
  348
  63
  Vrouw
  De shift die je benoemt moet minimaal 0,2 graden hoger liggen dan voor de eisprong. Progesteron crème gebruik je niet voor een te lage temperatuur maar voor een te korte luteale fase. Ik zelf in het voorstadium van de overgang heb soms een LF van een week. Ik rek dat op met Dr. Lee progesteron crème. Dat werkt heel goed. Maar als jij gewoon 2 weken niet ongesteld wordt na je eisprong heb je die crème niet nodig want je maakt dan voldoende progesteron aan om je baarmoederslijmvlies intact te houden voor innesteling.
   
  Themoongirl vindt dit leuk.
 5. Themoongirl

  18 jul 2018
  75
  10
  8
  Vrouw
  Bedankt voor je reactie. Inmiddels heb ik ook goede ervaring met progesteron creme. Mijn temperaturen zijn al jaren laag en vlak; gingen niet echt omhoog. Ondanks de duidelijke shift. Eerder haalde ik die 2 weken LF prima. Maar het leek wel alsof dat mij meer moeite kostte. Ik was tijdens mijn LF altijd erg moe en zwak. Iets waar ik vroeger nauwelijks last van had. Daarnaast heb ik sinds een paar maanden ook last van een korte LF. Maar dat heb ik in de vorige cyclus kunnen verhelpen met progesteron creme, gelukkig.

  Ik denk niet dat als je 2 weken niet ongesteld wordt na je eisprong dat het dan betekent dat je genoeg progesteron hebt. Want progesteron blijft een rol spelen bij het intact houden van een zwangerschap, ook na die 2 fundamentele weken.
   
  Nena84 vindt dit leuk.
 6. Themoongirl

  18 jul 2018
  75
  10
  8
  Vrouw
  Hoelang gebruik je de creme inmiddels? En hoe zijn jouw temperaturen als ik vragen mag?
   
 7. Nena84

  Nena84 Bekend lid

  6 mrt 2019
  811
  348
  63
  Vrouw
  Daarna is het zeker belangrijk. Maar binnen die 2 werken na eisprong moet het innestelen en daarna weet je of je door moet smeren.

  Ik gebruik het nu even tussendoor in een natuurlijke cyclus voorafgaand aan onze 3e ICSI poging. Dus het is erop of eronder, zou zo geweldig zijn als ik nu zwanger zou raken... ik smeer nu de crème, vandaag 9dpo en mijn temperatuur zakte erg. Kan 2 dingen betekenen... ik blijf in ieder geval nog even smeren tot de rode duivels zich aandienen (hoop ik niet dus...)

  Kun jij het goed oprekken door te smeren?
   
 8. Themoongirl

  18 jul 2018
  75
  10
  8
  Vrouw
  Ik hoop dat je nu zwanger raakt. Dat zou een hoop besparen en erg leuk zijn als het in een natuurlijke cyclus gebeurt. Een temp dip op 9 dpo klinkt over het algemeen goed. Zou mooi zijn als temps vanaf morgen omhoog blijven.

  Ja, oprekken door te smeren lukt nu beter. Zonder creme ben ik moe en kom ik niet verder dan 10 dpo. Nu haal ik de 14 dpo en ben ik minder moe tijdens mijn LF. Ik vind dat de creme mij er een stuk beter doorheen helpt. Ik zit nu op CD5. Ik kijk uit naar het smeren :)

  Succes deze dagen!
   
  Nena84 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina