Kipfilet

Discussion in 'De lounge' started by MissT, Mar 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MissT

    MissT Niet meer actief

    Hoe maken jullie je stukje kip klaar?
    Zag op google wat tips met boursin... is dit lekker?? En stoppen jullie dit er dan in, of doen jullie het er later bij als de kip bijna klaar is?

    Tips zijn welkom :D Heb veel in huis.
     
  2. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,264
    6,789
    113
    Ik vind kip omwikkeld met spek altijd wel erg lekker.

    Ik las laatst een lekker ovengerecht hier.

    Groenten ( wortelen, uien, doperwten bijvoorbeeld) in een ovenschaal daar de kip omwikkeld met spek op doen. Wat gepofte aardappelen omheen en afmaken met olijfolie en knoflook. Dat in de oven voor 40 minuten. Heerlijk.
     
  3. Delight

    Delight Fanatiek lid

    Jan 17, 2011
    2,157
    0
    0
    HBO Facility Management
    Salland
    Och nooit bij stil gestaan..
    Ik vind kipfilet met kipfiletkriuiden en appelmoes al erg lekker haha
     
  4. Violetriot

    Violetriot Fanatiek lid

    Apr 25, 2010
    2,998
    0
    0
    woonbegeleider
    Gelderland
    kipfilet roerbakken, dan roerbakgroente er bij en een woksausje er over, lekker met rijst of mie.

    Kipfilet in kleine stukjes bakken, en dan kleine roosjes broccoli voorkoken. Boursin quisine bij de kip, en dan de broccoli er bij, lekker met pasta. Kan ook met verse spinazie ipv broccoli..

    Kipsate, kipfilet marineren in kant en klare satemarinade,kipfilet in stukjes aan satestokjes (wel eerst weken in water ivm verbranden) en dan in de grillpan, lekker bij nasi met satesaus..

    hmm krijg honger van dit typen haha
     
  5. mila2008

    mila2008 Bekend lid

    Jun 12, 2009
    628
    0
    0
    kippeschitzel zelf maken, is zo lekker! Even kruiden dan in de bloem en dan in het eigeel, nog even in het paneermeel en dan langzaam gaar bakken.
     
  6. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik koop vaak gemarineerde kipfilet. Anders dan doe ik het in stukjes met pikante kipkruiden, paprika, knoflook, en ui en tomaat en dan alles bakken en met rijst.
     
  7. mamavanjill

    mamavanjill Bekend lid

    Oct 8, 2009
    641
    0
    0
    Kipfilet insmeren met mosterd en spek erom heen is lekker!

    maar ook;
    die braadzak van knor??? ik weet niet waar het van is.. maar daar zou je drumsticks voor moeten pakken maar ik doe het met kipfilet. moet je in die zak doen, kruiden erbij, ff husselen en in de oven leggen en na een minuut of 50 is het klaar! en lekker mals! echt een aanrader
     
  8. made

    made Bekend lid

    Jan 5, 2010
    735
    0
    0
    verkoopster in een lederwaren winkel
    ergens in noord holland
    ik maak het wel eens in de oven klaar:
    - snijd de kipfilet doormidden en beleg met belegen kaas meng dan een bekertje creme fraiche met chili saus en smeer een beetje over de kaas heen.
    - sla de kipfilet dicht en bestrooi met peper/zout/paprikapoeder.
    - leg de kipfilet in een ingevette ovenschaal en en gooi de rest van de saus eroverheen.
    - snijd een bosuitje in ringetjes en strooi ook over de kipfilet heen.
    - rasp een klein beetje belegen kaas en dit strooi je ook over de kipfilet.
    - doe de schaal in een voorverwarmde oven op 180c en doe het ongeveer 35 min erin.

    Je kan het met van alles eten....maar ik vind het lekker om met gebakken aardappels of frietjes te eten.
     
  9. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    May 29, 2008
    20,418
    3,298
    113
    Jummie! Dit lijkt me erg lekker!
     
  10. made

    made Bekend lid

    Jan 5, 2010
    735
    0
    0
    verkoopster in een lederwaren winkel
    ergens in noord holland
    haha is ook erg lekker.....met het opschrijven ervan kreeg ik meteen trek!
     
  11. femmy

    femmy Fanatiek lid

    Jan 1, 2006
    4,061
    0
    0
    Administratie
    zelf kipfilet marineren!
    olfijfolie in een kom met een scheutje ketjap manis en een scheutje stroop en wat van die zoetzure saus, goed mengen en daarna de kip erin en dan in de koelkast (bijv. sochtends marineren en savonds in de pan).
     
  12. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    Oct 11, 2008
    4,362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    #12 lieselot84, Mar 16, 2011
    Last edited: Mar 16, 2011
    zelf kipkrokantjes maken:

    kip (in stukjes, of op zijn geheel, of bijv. het restant van een hele kip van de dag ervoor)

    een bakje met geklutste eieren
    een bakje met paneermeel (of verkruimelde beschuit) met peper (zout), paprikakruiden, kerriekruiden, wat je lekker vindt

    doop de kip in het eiermengsel en daarna in paneermeel/beschuit. daarna in de pan bakken.

    Erg lekker!!!!

    tip tegen vieze handen: doe alle kip in 1 keer in het ei, goed roeren zodat alle kip goed in het ei 'zit'. doe het paneermeel in een diepvrieszak en doe daar de kip bij. zak dicht en goed masseren met je handen. daarna kun je de kip zo uit de zak in de pan gieten.
     
  13. Within

    Within Niet meer actief

    Ik heb van mijn vader geleerd:

    Kip kruiden met zout, kerrie en paprikapoeder. vooral met de kerrie niet te zuinig zijn.

    Braden in een flinke klont boter en niet gaarkoken door er water bij te voegen.

    Mijn man wil niet dat ik het anders klaarmaak :p
     

Share This Page