Bij onze oudste klopte dit wel. Hij is er 14 en zijn buien zijn al veel minder aanwezig. De middelste is 13 en heeft nog iets meer het gevoel dat iedereen tegen hem is met het nodige drama erbij. Onze middelste voelde zicht vanmorgen ook niet top. Wij hadden toch wel zijn trui ergens fout gelegd zeker. Nergens te vinden( kans is groot dat hij nog bij de paarden ligt of bij vrienden). Ik zeg: hier liggen er nog 2, neen hij wou persé een andere zwarte ( geen merk of logo op dus sloeg eigenlijk op niet veel maar kom). Hij is zonder trui vertrokken ( hij zal het niet warm gehad hebben want het was maar 14 graden).
Hier vanmorgen (7 uur) op zoek geweest naar haar telefoon, die ze standaard op mute heeft staan dus bellen helpt niet. Uiteindelijk na 3 kwartier terug gevonden in de kledingkast (daar ligt hij echt niet mam daar heb ik net al in gekeken, waarom kijk je overal waar ik al heb gekeken denk je dat ik niet kan zoeken, mam maham daar heb ik al gekeken, oh kijk wat ligt daar, oh ja dank je mam doei ik moet naar school)
Haha heerlijk! Hier is het "traditie' dat ik meega naar de voetbalwedstrijden van de oudste, maar van de week zei ik dat ik met iemand mee kon rijden en zelf de auto niet hoefde te pakken en toen was het van "nou je hoeft niet mee hoor" en dan op zo'n heel leuke toon haha. Nou prima, hij is 16, dus daar heb ik respect voor, dus bedacht morgen iets anders te gaan doen. Komt ie vanmorgen naar me toe, mam, hoe laat moeten we morgen weg? Ik denk we? Ja je gaat toch wel mee mam, dat is veel gezelliger . Nou ja, ik denk dat ik maar weer om 7 uur mijn nest uit kom, want hoe kun je dat nu weigeren ? (En ik vind het ook altijd erg leuk stiekem). We hebben zoveel mooie momentjes gehad in de auto, al kletsend (en minder mooie, na een lange wissel of een verloren partij). Maar toch.
Mijn pubers hebben totaal die boosheid niet eigenlijk. Mijn 6-jarige daarentegen alles is stom en vooral mijn schuld. Dus ik hoop dat die van mij het dan maar gewoon heel vroeg hebben en dit in de puberteit niet nog een keer overdoen . Hier is het verantwoordelijkheidsgevoel wel oneerlijk verdeeld tussen de 2 oudsten. Waar de een z’n schouders ophaalt over een paar 3en (tis toch een stom vak) flipt de ander als ze een 7 haalt (en dus geen 8 of een 9). Geeft voor mij bij beiden frustratie .
Hier een die blij was met een 5,8 voor haar examen. Want het is en voldoende volgens haar en dus goed genoeg. Pffff dit word een lang , zwaar ( examen) jaar voor alle partijen vrees ik. Jongste idd tegenovergestelde, die baalt dat een 8 geen 9 is
Haha prachtig dat verschil toch. Ik lees precies mijn zus en mij van vroeger hier in. Jouw oudste staat een stuk relaxter in het leven dan! Zal niet zo snel ergens stress om krijgen. En de jongste Pietje precies? En hoge eisen stellen aan zichzelf? Lijkt me best lastig, voor haar en om als ouders te zien.
Een 3.5 en een 4.5 zijn ook genoeg als je maar compensatiepunten hebt. Dus waarom zou een 5.8 niet goed zijn? Niemand die later ooit naar die cijfers vraagt hoor, diploma is diploma (zeker in onze complexe situatie).
Maar het scheelt eind van het jaar een hoop stress als je weet dat je slaagt. De stress om examens ken kk niet, waseen prima tijd voor uitslapen en extra uren werken. Pas als ik voor alles een 2 zou halen zou ik zakken. Nou die kans is erg klein dus geen stress gehad. Maar zoon moest vorig schooljaar 1 toets 3x herkansen om over te mogen. Dat geeft wel stress/spanning. Dan is het jaar starten met 7 en hoger toch stuk prettiger dsn telkens net wel/net niet voldoende
Precies, als ze zich nu iets meer inspant ( of überhaupt inspant) gaat ze straks relaxer dat CE in. Hoewel dat tegenwoordig ook gemiddeld een 5,5 moet zijn hoor
Dit inderdaad. Dochter heeft legio klasgenoten die zich aan het eind van het jaar nog de blubber moeten werken om over te gaan. Terwijl zij er op het eind van het jaar altijd gewoon goed voor staat en geen stap extra hoeft te zetten dan anders of zelfs minder kan doen omdat ze toch al weet dat ze eigenlijk niet meer kan blijven zitten. Omdat ze in het begin van het jaar ook al haar best doet. Niet dat ze dan aan het eind minder doet, want dat zit er nu eenmaal niet in. Maar het geeft wel rust in plaats van stress. En zo is dat ook als je eindexamen moet gaan doen.
Mijn zoon kreeg ooit advies van de visboer om aan het begin van het jaar heel hard te werken, zodat je het met het mooie weer rustiger aan kunt doen. Maar was best een goed advies haha en werkt hier goed. Afgelopen 2 jaar kon hij aan het einde van het schooljaar overal een 1 op halen en toch overgaan (niet gedaan uiteraard). Dat is wel een relaxed gevoel.
Nee hoor je kunt slagen met een 3.5 en een 4.5 Als je daarnaast maar 3 x7 of 2 x7 en 1x8 hebt bijvoorbeeld. Gemiddeld moet je een 6.0 staan dan. Maar hier is er genoeg inspanning maar lukken bepaalde vakken nauwelijks en is ze veel ziek. Dus wij zijn blij met een diploma na 7 jaar, cijfers boeien dan niet
Nee hoor, Nederlands moet op het CE minimaal een 5,5 zijn, ook al heb je er 5 9ens tegen over staan. Minder dan een 5,5 op het CE en je zakt gewoon. En volgens mij gold dat voor nog een vak. En een 3,5 mag volgens mij nooit. Een 4, wel maar dan moet je flink compenseren en de kernexamenvakken mag dan geen 5 meer bij zitten. Op het CE dus.
Van die 5,5 voor Nederlands maakt het niveau volgens mij niet uit. Op VMBO is het sowieso, maar hoorde het ook van iemand die afgelopen jaar HAVO examen deed.
Dat klopt niet, voor VMBO, Havo en VWO is het een 5 voor Nederlands, geen 5,5. Staat allemaal op de site van Rijksoverheid.
Een 5, ook goed. Maar dan klopt het verder wel wat ik zeg. Je mag niet zomaar een 3 5 of 4,5 hebben als je genoeg te compenseren hebt.