Hoii! Mijn vriend en ik hebben besloten om voor kleine gaan... Nu is algemeen bekend dat kinderen geld kosten natuurlijk. Maar ik vroeg me eigenlijk af....wat kost een baby gemiddeld per maand (vaste lasten)??? Afgezien van de uitzet voor de babykamer, die kun je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt!
Pfff...moeilijk. Even een schatting...in de 1e maanden: 10 luiers per dag is een pak in de week a E10 (Pampers) 8 flessen melk (als je geen bv geeft) is een pak in de week, ook ongeveer E10 (Nutrilon/Friso) Reken dus op 100 euro per maand in het begin. Later vast eten/potjes..... Verder gebruik je natuurlijk meer wasmiddel, meer stroom, meer water. Kleertjes e.d. kun je zo duur maken als je wilt.
Je moet de aanbiedingen in de gaten houden. Pampers zijn altijd wel ergens 3 pakken voor 25 euro. En je hebt natuurlijk ook andere merken: Kruidvat kwam als beste uit de kassa test.
Denk inderdaad dat je met 100 euro per maand een heel eind komt. Heb het toen wij met kids wilden beginnen aan mijn beste vriendin gevraagd en die zei ook 10 euro aan luiers, 10 euro flesvoeding per week. Dan komen er nog de kosten van de billendoekjes enzo bij. Later met de voeding zou je ook ipv potjes, zelf kunnen maken. En de aanbiedingen goed in de gaten houden. Wij hebben gekozen voor eigen merk flesvoeding (is net zo goed als nutricia etc), heb laatst pampers in de aanbieding gehaald, maar ga straks over op kruidvat.
Zoals met alles: je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. En je moet een beetje mazzel hebben...als de bv bijvoorbeeld goed lukt, dan scheelt dat natuurlijk een hoop geld. Je kunt wasbare luiers gebruiken, is duur in de aanschaf en je moet ze natuurlijk wassen, maar het is uiteindelijk denk ik wel goedkoper. Maar dat zijn natuurlijk allemaal dingen die je wel moet willen. Als je Pampers (het merk) gebruikt en flesvoeding geeft, dan zul je het vast met 25 euro in de week wel redden. En anders zal het wat goedkoper zijn. Maar natuurlijk moet je kleding ed ook nog meerekenen. Zeker in het begin gaat dat ook heel hard (omdat ze zo snel groeien, en daarna wordt het gewoon duurder, dus gaat het nog steeds hard...).
standaard voeding is inderdaad 10 euro maar hypo allergeen 15 euro dus dat scheelt weer 20 euro in de maand..
waar woon je? bij de Bie in schiedam kan je goedkoop olvarit , zwitsal producten en nutrilon enzo kopen! groetjes
Op de site van het nibud staat volgens mij een soort van begroting. Daarover stond laast een stukje in de krant. Wasbare luiers waren niet goedkoper als je alles meetelt (stroom, wasmiddel etc)
@Mamanama/Angel229: Hmm 100eu in de maand valt dan nog wel mee en ja je heb natuurlijk altijd de extraatjes @Juf85: Ik ben een koopjesjager dus dat komt goed uit...goed excuus om folders te blijven ontvangen, want mijn vriend wil zown ja-nee sticker op de brievenbus plakken:S @NiekeKris: Wasbare luiers?! Sorry ben er nog niet helemaal in thuis... Plasluiers zou dan nog wel gaan, maar ga je poepluiers dan ook uitwassen..nee tochh?? Die zou ik dan echt wel weggooien!! @Socoldasice: Ik kom uit de buurt van Amersfoort, dus dat is niet echt in de buurt van Schiedam..Is dat iets als een Jumbo..Dichtbijzijnste supermarkt bij mij is de C1000 @Fleur1980: Nee dat lijkt mij dan ook niet nee:S:S
Ik ben ook een koopjesjager, maar bekijk altijd de folders online. De luiers van de Aldi zijn ook prettig en helemaal niet duur (11 euro voor een pak van... (ligt aan de maat, in maatje 4 zitten er geloof ik 80, dus kleinere maatjes nog meer!) En voor aanbiedingen van luiers en doekjes, kun je je abboneren op www.watkostenluiers.nl.
@Mibo: Als je de prijs van de luiers ziet, gooi je ze niet meer weg. Poepluiers was je bij wasbare luiers dus ook. Zit wel een inlegvelletje in, dat gooi je wel weg. Ik gebruik trouwens geen wasbare luiers, ken wel mensen die dat wel doen. Aanbiedingen van luiers, luierdoekjes, enz. kun je ook vinden op voordeelmuis met de bekende voor- en achtervoegsels.
Wij zijn ook ongeveer 100 euro kwijt. Nu wordt het minder omdat ze met ons mee eet. Misschien zou je eens op toeslagen.nl kunnen berekenen of je recht hebt op kindgebonden budget?
De voeding zelf is hartstikke gratis, maar mocht je borstvoeding gaan geven, komen daar ook echt kosten bij kijken, zoals; kolf, voedingsbeha's, zoogcompressen, flesjes en bewaarbekers voor gekolfde melk etc. etc. Voor het bedrag wat ik daar inmiddels aan kwijt ben, had ik heel wat bussen voeding kunnen kopen. Daar tegenover staat dat het ontzettend geweldig is om te kunnen doen.
Weet niet of je nog kinderopvang nodig hebt? Of dat je minder gaat werken? Dat soort lasten moet je eigenlijk ook allemaal meetellen. Wij zijn aan kinderopvang alleen al 365 euro pm kwijt. Dus heel wat meer als 100 euro . Volgens nibud is het ongeveer 17% van je netto inkomen wat een kind kost.
100,- per maand denk ik toch wel. -luiers 25,-, ga dan uit van goedkope luiers in de aanbieding (kruidvat, huggies, ah etc) -flesvoeding/borstvoeding. goedkope flesvoeding (kruidvat of friso bijv) x4 per maand is toch al snel 35,-. heb je speciale voeding nodig voor spugen of moeilijke ontlasting kan dit nog behoorlijk oplopen. borstvoeding kan goedkoper zijn maar hoeft niet. aanschaf van een borstkolf kan ook oplopen en het bewaren ervan is ook niet gratis. uiteindelijk is dit wel beter en als je het lang vol weet te houden ook goedkoper. - bijvoeding, potjes voeding en dan 2 per dag is al snel 60 potjes per maand. prijzen zijn van 50cent tot aan 1.00 tot aan 12 maanden. gemiddeld zou je kwijt zijn zo rond de 25,- aan potjesvoeding. vers is dus goedkoper en kost wat extra werk maar is goed in te vriezen. met handige kookboekjes kun je prima zelf eten maken voor de kleintjes e nlater kunnen ze gewoon alles mee eten. - shampoo, doekjes, koekjes etc. aanbiedingen meenemen en dan moet je het wel redden met 15,- per maand. bij pamperdoekjes heb je vaak 9 pakken voor 10 euro bij action.
Naast luiers, voeding en kinderopvang (en dat wordt alleen maar duurder...) moet je ook denken aan al die extra dingen die je nodig hebt. Inderdaad verzorgingsproducten, maar ook 'ineens' een kinderstoel, of een buggy. Vooral het eerste jaar vond ik best duur omdat er steeds weer zo'n behoorlijke uitgave was die we dan ineens weer moesten doen. Of juist allemaal van die kleine uitgaves die je steeds tussen neus en lippen doet: even wat extra hydrofielluiers, extra spuugdoekjes, duurdere/andere flessen omdat zoonlief (in ons geval) zo spuugt. Steeds weer nieuwe spenen voor die flessen. Of je komt er bijvoorbeeld (had een vriendin van mij laatst) na een paar dagen dat je toch shirtjes te kort hebt. Kan je op stel en sprong op zoek naar t-shirts in maat 50/56. Natuurlijk, uiteindelijk kun je het allemaal zo duur maken als je zelf wilt, maar soms heb je het nogal acuut nodig en dan heb je geen tijd/zin om alle aanbiedingen af te struinen. Ik denk dus dat die 100 euro redelijk conservatief is...