Ik heb vandaag pure olijfolie via via van iemand gekocht. Het schijnt uit de Rifgebergte van Marokko te komen.. Ik heb 16 euro voor 2 liter betaald maar vraag me af of het ook ergens goedkoper kan? Ik hoor ook veel dat het heel erg gezond is omdat het puur is, weet iemand of dit klopt?
Ik weet niet of het een mooi prijsje is, maar pure extra virgin olie is inderdaad heel gezond. Ik zou er alleen niet mee bakken, daar is extra virgin olijfolie niet voor geschikt. Ik gebruik sinds kort kokosolie omdat ik van een meer neutrale smaak olie hou. Maar echte pure olijfolie vind ik wel goddelijk over tomaat met zout en peper, salade of om je brood mee te dippen. Ik ben trouwens heel erg benieuwd naar pure argan olie uit Marokko
Nou ik betaal 9,- voor 750 ml dus vind get een mooie prijs 😉 deze olijfolie gebruik ik alleen in salades en knoflookbroodjes dus gaan nog geen 2 flessen per jaar door. Voor bakken gebruik ik goedkope van de Aldi
Mijn vader neemt het ook gratis voor me mee uit Turkije, dus ik zou niet weten wat je ervoor betaald.. Maar gezond is het zeker! En lekker! Ook niet onbelangrijk
Zelfs hier in Portugal, waar het geproduceerd wordt, is extra virgim olijfolie duur hoor. Voor 0,75 literfles ben je ook al snel over de 5 euro kwijt.
Wij krijgen altijd van vrienden uit Kreta. Van die kruidige dikke donkergroene olijfolie... Wat hier in de flessen zit, haalt het daar niet bij!!! Ik drink hem zo puur, smeer het in mijn haar en op mijn handen, heerlijk!
Nahla en mam1991 waar kopen jullie het? Heb het vandaag trouwens over een gebakken ei gedaan en het was hartstikke lekker! Wel even wennnen aan de ietwat bittere smaak maar de nasmaak is juist heel lekker en niet bitter meer
Supermarktolijfolie is een mengelmoes van verschillende soorten door elkaar. En in de 'echte Italiaanse olijfolie' zitten vaak Griekse olijven. Dat was een keer te zien bij De Keuringsdienst. Italië verbouwt veel minder olijven dan Griekenland. Biologische teelt is veel meer gecontroleerd en daardoor ook alleen 1 soort van 1 land bij elkaar.
Ja 😁 ik gebruik hem met plezier. Maar hoe zit het dan? De fabrikant zit gevestigd in Italië.. Kan hem buiten de jumbo om ook alleen maar in het buitenland vinden. Laat Italië de olijven dan uit andere landen komen? Want dat maakt inpricipe niet uit toch?? Onze varkens worden ook in Italië gebruikt voor pharma ham, die smaakt er ook niet minder om (om maar een voorbeeld te noemen)
Ze halen olijfolie uit Griekenland, verschillende soorten en van verschillende plantages door elkaar. Dat geeft een minder zuivere olie, plus het feit dat de zeggen dat het 'echte Italiaanse' olijfolie is. Hoe goedkoper de fles, des te meer kans daarop. Carbonell is iig een rat wat dat betreft.
Producten die uit Spanje komen zijn vaak ook oorspronkelijk Marokkaans. Denk aan meloenen en ik dacht zelfs nog veel meer dingen.
Als je echte Italiaanse olijfolie wilt hebben is dat een DOP-olie, dat is gecontroleerd en gecertificeerde olie uit een bepaald gebied. Dat mag niet worden gemengd met andere olijven. Alleen waarom zou je alleen Italiaanse of Spaanse olie willen, vaak worden de oliën gemengd om een bepaalde blend te verkrijgen, daar maken ze over het algemeen geen heel groot punt van. Maar... mocht je nog eens in Italie komen, Olio Carli is echt zo verschrikkelijk lekker! Ze hebben ook een webshop maar geen NLse dus dan zou ik via de Duitse moeten bestellen maar het nog niet aangedurft, haha!
Doelde je op mij?? Maakt me niks uit waar olijfolie vandaan komt.. Alleen deze vind ik erg lekker, ik vind het geen punt als er bijv Griekse/Spaanse/Portugese olijven door zouden zitten.. Vind hem heerlijk en dat vind ik belangrijker. Vandaar