Quiche die wél lukt?

Discussie in 'De lounge' gestart door Female, 21 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Female

    Female Niet meer actief

    Ik wil vandaag of morgen weer even een quiche bakken. Ik heb het al eens eerder gedaan maar het mislukte! Ik heb het toen met bladerdeeg gemaakt maar dat bleef heel klef zeg maar.

    Ik maak een vulling van ei + prei + ontbijtspek + kaas.

    Iemand een precies recept dat wél lukt?
    (ook met de oventemperatuur en tijd erbij evt.)

    Bedankt!

    Groetjes
     
  2. mijnimeel

    mijnimeel Fanatiek lid

    10 nov 2005
    2.343
    0
    0
    Directeur
    In de buurt van Den
  3. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
  4. Pearl29

    Pearl29 Fanatiek lid

    28 mei 2007
    1.031
    0
    0
    Ik haal gewoon kant-en-klare :oops:
     
  5. Miepie80

    Miepie80 VIP lid

    6 mei 2007
    8.101
    4
    0
    Ik maak de bodem met croissantendeeg (van die dingen van Danerolle) en strooi op de bodem wat beschuitkruimels / paneermeel (dat neemt vocht op zodat je niet geen kleffe bodem krijgt).

    Succes en eet smakelijk!
     
  6. Female

    Female Niet meer actief

    Oh ja dat van dat paneermeel is idd wel een goed idee. En dat kan ik ook op gewoon bladerdeeg strooien toch?
     
  7. Freesia

    Freesia Fanatiek lid

    5 jul 2007
    4.101
    0
    36
    Filiaalleidster Drogisterij
    Kloosterzande
    Er staan er nu 2 in de oven :D
    Ben benieuwd of ze gelukt zijn!

    (met ham, prei, kaas, room, bladerdeeg en paneermeel ;))
     
  8. Female

    Female Niet meer actief

    Ok Freesia; let me know! ;)
    Wil je je recept ook even opschrijven als ie gelukt is?
     
  9. Freesia

    Freesia Fanatiek lid

    5 jul 2007
    4.101
    0
    36
    Filiaalleidster Drogisterij
    Kloosterzande
    Perfect gelukt! \:D/
    Okee, komt ie!
    Met beeldmateriaal, copyright Freesia ;)

    Kijk:
    [​IMG]

    Ik had 2 kleinere gemaakt, omdat ik 2 kleine quiche vormen heb.
    Dus misschien moet je de hoeveelheden aanpassen.
    Ik kijk nooit naar een recept, maar doe alles op gevoel.

    Men neme :

    6 plakjes bladerdeeg
    4 eieren
    1 middelgrote prei, fijngesneden
    geraspte kaas
    hamblokjes
    kookroom
    provencaalse kruiden
    paneermeel
    peper en zout

    Bladerdeeg laten ontdooien
    Oven voorverwarmen op 200 graden
    Prei fijnsnijden

    In koekenpan prei en hamblokjes aanbakken
    In schaal, eieren klutsen met de kruiden, kookroom
    Daarna geraspte kaas erdoor roeren

    De quichevorm met bladerdeeg vullen
    Paneermeel onderop strooien
    Vorm vullen met prei/ham mengsel
    Giet daarna het eimengsel erover heen
    Beetje schudden met de vorm om het goed te verdelen

    De overhangende randjes van het bladerdeeg naar binnen laten vallen

    In de oven, ongeveer 30 minuten, tot hij bruin is

    Eet smakelijk :-D
     
  10. Freesia

    Freesia Fanatiek lid

    5 jul 2007
    4.101
    0
    36
    Filiaalleidster Drogisterij
    Kloosterzande
    En kijk! Niet nat van binnen!

    :D

    [​IMG]
     
  11. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.068
    3.862
    113
    Ziet er goed uit, ik krijg spontaan trek!
     
  12. Freesia

    Freesia Fanatiek lid

    5 jul 2007
    4.101
    0
    36
    Filiaalleidster Drogisterij
    Kloosterzande
    Ik héb nog een halve over ;)
    Ze waren een beetje machtig :-D
     
  13. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Z'n pak van de koopmans, lukt prima!
     
  14. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Ik gebruik ook zo'n pak, werkt prima hier!
     
  15. Josien

    Josien VIP lid

    27 jun 2006
    9.956
    5
    38
    Vrouw
    Loonadministrateur
    Noord-Brabant
    Ik gebruik altijd wittebroodmix. Smaakt prima...
     
  16. Female

    Female Niet meer actief

    Hey Freesia,

    Bedankt voor al je moeite, het zit er heerlijk uit.
    Ik ga aan de bak dit weekend! :D
     

Deel Deze Pagina