Ha ladies, Over een paar maanden wil ik graag koolhydraatbeperkt gaan eten. Ik heb hiertoe eerder pogingen gedaan en het beviel me wel goed, maar ik ben niet zo'n ster in koken (kan het wel) en nieuwe dingen verzinnen. Het moet uiteindelijk gewoon worden in je leven zodat je het ook op de lange termijn kan voortzetten. Nu heb ik een beetje tijd om me alvast daarop te oriënteren en wellicht alvast een aantal dingen onder de knie te krijgen (handig voor als je straks echt start). Maar iedere dag alleen vlees met groente lijkt me ook niet de bedoeling? Hebben jullie tips voor wat je bijv met avondeten kan doen? En wat eet je dan met ontbijt? Ik heb voor ontbijt een tijdje eiwitshakes genomen. Het vult goed, amper khd maar ik merkte wel dat ik er dikker van werd? Nu is het primaire doel niet afvallen maar aankomen is ook zeker niet de bedoeling. En lunch? Altijd salade ofzo lijkt me ook niet kloppen? Het moet uiteindelijk wel volwaardige voeding zijn waaruit ik alle voedingsstoffen kan halen (ik ga wel fruit eten), kan dat wel goed? Ik heb hier eerder tips opgestoken van lijnzaadcrackers en een soort ei-wraps met rucola en kaas!. Maar ik wil nu dus over een tijdje helemaal overstappen
Ik lees mee. Ik (en partner) heb vorig jaar een tijdje koolhydraatarm gegeten. Opzich lukte het best, alleen op den duur werd ik zooooo zat van die eentonigheid dat ik het niet heb volgehouden. Ik kon geen ei, sla en kip meer zien. Ik wil het wel weer oppakken want ik moet echt heel wat kilo’s kwijt. Ben ook wel benieuwd naar tips voor een werkdag. Een salade als lunch vind ik heerlijk, maar daar heb ik smorgens echt geen tijd voor. En een salade die de dag ervoor is gemaakt vind ik vaak de dag daarna minder lekker.
Ik zou het simpel houden, en minderen ipv helemaal stoppen. Dus gewoon 1 boterham of cracker per maaltijd, en rijkelijk beleggen (aanvullen) met : omelet, tomaat, vis, avocado, etc. En 's avonds ook maar 1 schep rijst, aardappelen, etc. (ipv aardappelen een keer bataat, of wilde rijst) en aanvullen met een handje noten of bakje yoghurt voor je gaat slapen.
een leuk kookboek is 365 dagen koolhydraatarm, verkrijgbaar bij Bol. erg leuke recepten en goed te doen.
De kookboeken en Facebook pagina van Oahn zijn ook heel fijn. Ik zou je die ook echt aanraden. Het boek dat Kanarie noemt is inderdaad ook heel fijn. Als ontbijt eet ik Griekse yoghurt. Als lunch bijna altijd salade (als ik werk) of gebakken ei of soep.
Onlangs heb ik een hele lijst gemaakt voor iemand: Ideeën ontbijt / lunch: Eieren: - Gekookt ei, gebakken ei, roerei, etc. - Spinazieblokjes ontdooien, roeren door de eieren, peper en zout toevoegen en een omelet maken. - Roerei met champignons, gehalveerde cherrietomaatjes, ontdooide spinazieblokjes, geraspte kaas etc. Eventueel alles samen in een kleine ovenschaal doen. - bananenpannenkoekjes: 1 rijpe banaan prakken, roeren door 2 eieren, olijfolie in de pan en een pannenkoekje van maken. Blijven draaien anders brandt het aan. - Omelet met voorgebakken spekreepjes en geraspte kaas. - Omelet met geitenkaas en walnoten. - Groente-omelet: 2 eieren, zakje soepgroente 150gr, kruiden naar keuze. Als je online zoekt op koolhydraatarme recepten met ei vind je veel recepten. Zonder eieren - Griekse yoghurt met aardbei / blauwe bessen (diepvries, ontdooien in de magnetron of in een pannetje of de avond ervoor in de koelkast zetten). - Griekse yoghurt mengen met geprakte banaan - Griekse yoghurt met havermout - koolhydraatarm brood of crackers met kaas of vleeswaren - 4 grote tomaten gevuld met 200 gram hüttenkäse - Soep, goed gevuld met groenten Tussendoortjes: - veel groente (tomaatjes, komkommer, paprika, radijs, wortel) - fruit (vooral aardbeien, blauwe bessen en frambozen) - gekookt eitje - blokjes 30+ kaas - ongebrande ongezouten noten gemixt - hamrolletje met brie - mozzarella gesneden met plakjes tomaat en peper - augurken omwikkeld met een plakje rookvlees of ham - kipfiletplakjes gevuld met plakjes avocado - olijven met feta - Griekse yoghurt - rijstwafel met pindakaas en roomboter - bleekselderij met hummus dip - meergranencrackers met kaas / hummus / pindakaas etc - avocado - plakjes worst - gekookt ei met rookvlees - donkere chocolade 80+ - bifi worstjes Avondeten: - Aardappelen, witte rijst, witte pasta vervangen door: quinoa, zoete aardappel, bruine rijst en volkorenpasta. Ook deze producten eten met mate. - vooral heel veel groente met een stukje vlees / vis - Goed gevulde soep. - Recepten AH website: https://www.ah.nl/allerhande/recepten-zoeken?Ntt=koolhydraatarm - Meer recepten: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/course/hoofdgerecht/ - Spaghetti bolognese vervangen door spaghettini (= geraspte cougette in sliertjes ipv spaghetti). - Salades
Ik eet al geruime tijd kh beperkt. Ik haal veel recepten van internet af. Probeer wel zoveel mogelijk te variëren, dus niet elke dag salade. S Ochtends eet ik altijd hetzelfde, Griekse yoghurt met zelfgemaakte granola. S Middags varieer ik tussen salade, maaltijdsoep, vis, ei. Tussendoor eet ik vaak snoeptomaatjes, komkommer, brie, vleeswaren, worst, kaas. S Avonds groenten en vlees. Ik blijf prima op gewicht, heb veel energie, geen suikerdips of honger. Voor mij is t de ideale manier van leven. En ik zondig heus wel eens met een koekje of snoepje, maar dat is alleen als k dat buitenshuis aangeboden krijg.
Dankjulliewel dames voor de reacties!! Ik ga her en der alvast proberen om wat in te voeren (mag nog niet tè koolhydraatbeperkt ivm zwangerschap), of af te wisselen. Maar wat ik me afvraag (maar ik heb juist alleen verstand van koolhydraten) wat hebben zoveel eieren en kaas voor toegevoegde waarde om zoveel te eten? Vooral de hamrolletjes met brie bijv klinken erg goed! Maar wat heeft dat voor waarde behalve honger stillen? Ik ga er deze week mee aan de slag! En ik ga óók nog naar de zkh-dietist om erover te praten (alhoewel ik het liefst een concreet dieet heb, heeft ze die nog nooit gegeten)
Die bevatten eiwitten. Maar je hebt ook gezonde koolhydraten nodig, anders krijg je tekorten. Ook na je zwangerschap wil je gezond blijven neem ik aan
Ik heb hier thuis ook een hele lijst gemaakt met opties voor ontbijt, lunch en avondeten. Ik heb een leeg receptenboek gekregen voor mijn verjaardag en daar schrijf ik de succesrecepten in. Verder bak ik op zondag altijd een voorraadje koolhydraatarm brood (oopsies, Noors platbrood, lijnzaadcrackers, rookkaascrackers), maak ik een paar porties bloemkoolpap als ontbijt (is net campina luchtige vla en je kunt het makkelijk invriezen), maak ik zelf eiersalade en zorg ik dat er wat lekkere tussendoortjes voor het grijpen liggen (kaas in blokjes, komkommer, tomaatjes, worteltjes, rolletje vleeswaren met roomkaas etc). Dat er dingen voor het pakken liggen maakt het voor mij makkelijker, de broodvervangers zijn gemakkelijk mee te nemen naar werk en de bloemkoolpap is een prima ontbijt (en dan heb ik gelijk 200 gram groente binnen!)
Hier eten we ook khd arm. We eten als ontbijt een eiwitshake. Perfect. Middag heb ik een bak groenten en fruit mee wat ik de hele dag door eet samen met kaas en een gekookt ei en afwisselend rosbief, makreel of rauwe zalm erbij. In avond eten we groenten en vis, of zelfgemaakte spaghettisaus met gehakt en bloemkoolrijst of courgetti, gevulde courgette of portabellas, ovenschotels etc Kinderen eten gewoon normaal. Wij eten ook geen toegevoegde suikers meer. Heb me nog nooit zo goed gevoeld.
Hier nog wat websites voor recepten: https://www.foodsisters.nl https://www.gobento.nl/category/weekmenus/ http://www.beterdooreten.nl http://www.mindyourfeed.nl https://ohmypie.nl http://www.smakelijck.nl http://www.justbyco.nl/Home/ http://www.lowcarbchef.nl https://www.jasperalblas.nl http://www.foody.nl/tag/koolhydraatarm.html https://m.facebook.com/Brendakoolhydraatbeperkt/ http://oanhskitchen.nl https://chickslovefood.com/chicks-who-love-food/# https://www.renskroes.com
Vanmorgen had ik een shake, kvarg met amandelmelk en een beetje suikervrije limo. Heerlijk! En daarna 2 tussendoortjes, avocado met limoensap en bleekselderij met aiolie dip (waar je normaal chips in dipt!) Straks nog makreel op lijnzaadcrackers en vanavond weet ik nog niet. Gisteren gekaasfondued (ook met brood) met alternatieve dips zoals brocolli, tomaat en gekookte kip
Ik lunch alleen koolhydraatarm. 's Ochtends kan ik mijn beschuitjes met hagelslag echt niet missen... Hoewel, een enkele keer neem ik Griekse yoghurt met fruit als ontbijt. 's Avonds wil ik gewoon met mijn gezin mee kunnen eten. Wel let ik op dat ik wat meer groente pak en minder aardappel. Maar goed, vandaar dat ik alleen bij de lunch echt let op koolhydraatarm. Ik maak elk weekend soep. Die vries ik in porties in. Zowel thuis als op mijn werk eet ik dus soep als lunch en daarnaast wat kerstomaatjes en een stuk komkommer. Als ik veel (kauw-)trek heb, eet ik er ook een cracker met kaas bij. Ik weet niet of ik in de zomer ook nog steeds zin zal hebben in soep. Maar nu in de winter vind ik het erg lekker. Die kilo's die ik hierdoor verlies / niet aankom zijn mooi meegenomen. Overigens let ik ook op wat ik drink. Voorheen dronk ik elke dag 1 of 2 glazen cola. En daarnaast nog andere fris-zonder-prik. (Cranberrysap e.d.) De cola heb ik vervangen door groene ijsthee. Dat scheelde natuurlijk al. En nu vervang ik de suikerhoudende dranken steeds vaker door thee (zonder suiker) of water.
Hier toen de startgids koolhydraatarm aangeschaft, handig per email (zelf uitgedraaid) daarna nog het boek lekker en makkelijk koolhydraatarm aangeschaft. Verder via fb en Google recepten opgezocht. In het begin vind ik het wel een gepuzzel maar nu gaat het goed.
Ja ik ook! Vindt hem erg lekker en zit veel eiwit in. Heb de smaak vanille en framboos gehaald. De vanille is in ieder geval erg lekker, framboos moet ik nog proberen. Normaal heb ik altijd magere kwark met zo veel mogelijk eiwit. Nu ook de goedkoopste 1l verpakking van ah. Maar de milde kwark van de jumbo is ook erg lekker! Net wat minder zuur