Hoe maken jullie Sla

Discussie in 'De lounge' gestart door Jeem22, 13 apr 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag
    Hallo allemaal,

    Ik heb trek in sla en ga ik ook eten vanavond maar ben wel benieuwd hoe jullie het maken ik doe het nogal simpel gewoon zo:

    Ijsbergsla
    Komkommer plakjes tomaat in stukjes ei ui en feta kaas pijnboompitjes en slasaus.. En dan met gebakken aardappels en een stukje vlees...

    Maarn wil een keer wat anders proberen;)
     
  2. Nisa

    Nisa Fanatiek lid

    17 nov 2008
    2.007
    1
    38
    Turkije!!!!!
    hou je van tonijn??

    ijsbergsla
    komkommer
    mais
    tonijn
    groene olijven
    hele cherry tomaten (als je lust)
    slasaus hmmmm

    tonijn kan je varieren met kip ;)
     
  3. ladouce

    ladouce Fanatiek lid

    6 aug 2008
    2.698
    0
    0
    Veldsla.
    Potje feta kaas in olie uitlekken.
    Feta door veldsla.
    Deel olie feta mengen met balsamico azijn voor dressing.
    Zongedroogde tomaatjes in stukjes snijden en ook door feta.
    Dressing door sla.
    Pijnboompitjes even roosteren in de koekenpan en over de sla.

    Dit recept kun je ook aanpassen in:
    Rucola ipv veldsla
    Mini mozzerella's in stukjes ipv feta
    Zelf dressing maken van olijfolie, peper, zout, wat italiaanse kruiden
     
  4. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Ik heb zelf meestal gemengde sla en ik doe er dan een gekookt ei doorheen, komkommer, (cherry)tomaatjes en slasaus. Soms voor de smaak ook weleens wat suiker erbij.

    Maar ik koop ze ook weleens kant en klaar bij AH of laatst had ik er één van de Aldi, sla met kipstukjes, croutons wat andere groentes erdoor en mosterddressing. Die was erg lekker.
     
  5. Sarah84

    Sarah84 VIP lid

    21 jul 2008
    6.665
    1
    0
    Student en moeder
    Dordrecht
    Maar net met wat ik in huis heb eigenlijk...en ik hou echt van sla dus maak het best vaak (als mn man de avond moet werken dan...die vind het maar konijnen voer ;))

    even denken hoor...

    Een beetje simpel en Hollands:
    gekookt eitje, bleekselderij, cherrytomaatjes, croutons, en een appeltje en dan gewoon ijsbergsla of botersla ofzo.
    Olijfolie of ceasarsaladedressing van Honig (ofzo...weet het merk even niet zeker)

    Rucola sla of veldsla (of een mix met ijsbergsla en dat e.d.)
    drijven, peertje, walnoten, blauwaderkaas en olijfolie

    Eikenbladslamix (bij de Ah hebben ze die iig) oude kaas (blokjes of geraspte) uitgebakken spekjes en rode en gele paprika met yoghurtdressing

    kropsla met avocado, kaas, kipfilet (gerookt of zelf gebakken in stukjes) en olijolie.

    pfff kan nog wel even doorgaan...maar vaak is het dus gewoon ook wt ik nog heb staan gaat erin ;)
     
  6. Zora

    Zora VIP lid

    12 jun 2007
    11.369
    2
    36
    Sla, gesneden rood uitje, gesneden paprika, gekookte pasta, gebakken spekjes, geraspte kaas, balsamicodressing. Lijkt rare combi maar is erg lekker.

    of

    Sla, gekookt eitje, augurk, komkommer, zilveruitje met een yoghurt of azijndressing.
     
  7. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    ijsbergsla, ei, tomaat en komkommer gemengd met olie veel mayonaise en een kleine beetje ketchup
     
  8. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag
    Ziet er allemaal lekker uit

    Heb niks in huis en moet nog boodschappen doen dus het kan allemaal :D
     
  9. Danoontje

    Danoontje Bekend lid

    4 jun 2006
    568
    1
    0
    Huisvrouw
    Eindhoven
    ijsbergsla, reepjes kip, eitje, tomaatje en komkommer.
    Slasaus is altijd weer anders want die freubel ik steeds zelf in elkaar : flinke mok met slasaus, scheutje melk, slakruiden, kerriepoeder en wat knoflookpoeder en dat door de sla heen mengen.

    Niet echt moeilijk maar wij vinden m erg lekker :D
     
  10. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag
    Sla kruiden waar haal je die????
     
  11. namya

    namya Niet meer actief

    ijsbergsla, komkommer, tomaat, mais, verse peterselie wassen en snijden (peterselie heel fijn) en dan op smaak brengen met zout olijfolie en citroensap

    maar wij eten het nooit als volledige maaltijd, altijd als extra erbij!
     
  12. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.024
    901
    113
    Hier gaan er o.a.
    -tomaten
    -stukjes augurk
    -ei
    -pijnboompitten
    -kaas
    in de sla...

    soms ook nog
    van die kleine spekjes speciaal voor in de sla of
    gerookte kip of
    pasta of
    croutons

    en een lekkere dressing
     
  13. Danoontje

    Danoontje Bekend lid

    4 jun 2006
    568
    1
    0
    Huisvrouw
    Eindhoven

    Ik heb dat bij de Albert Heijn gehaald. Is ook gewoon van t AH merk.
    Deze doe ik altijd door me slasaus heen. Errug lekker al zeg ik t zelf :D
     
  14. Danoontje

    Danoontje Bekend lid

    4 jun 2006
    568
    1
    0
    Huisvrouw
    Eindhoven
    Ow ja .. de slasaus is hier ook altijd anders van smaak hihihi
    Maat houden met kruiden is niet mijn sterkste kant, strooi altijd maar lekker raak en tussen door gewoon even proeven net zolang tot het je smaak is :D
     
  15. MissT

    MissT Niet meer actief

    Jammie klinkt lekker!!
     
  16. Tamale

    Tamale Niet meer actief

    ik maak mn sla zo simpel als maar kan. Maar ik vind het heeeeerlijk!


    Krop sla,
    Ui
    Zilveruitjes
    komkommer
    tomaat
    augurk
    ei
    Slasaus

    Met vlees en gekookte aardappelen. En dan prakken maar! :D
     
  17. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag

    Eens even kijken bij onze ah klinkt erg lekker namelijk ;)

    Ik denk dat ik al weet hoe k m in elkaar ga flanzen :D

    IJsbergsla
    Cherry tomaatjes
    rode ui
    komkommer
    Ei
    Augurk
    Uitgebakken spekjes

    Slasaus maken van gewone slasaus met groene pesto ( sla kruiden als ik het kan vinden :p ) Knoflook en een beetje peper
     
  18. suzy83

    suzy83 Fanatiek lid

    20 okt 2009
    1.556
    0
    36
    NULL
    NULL
    ik neem ook meestal gemengde sla, en dan walnoten en casewnoten erdoor heen... oja pijmboompitjes ... krenten of pitloze druifjes door midden snijden er er door heen. van die harde spekjes er door heen .... appel / honing dressing en dan bovenop plakken brie uit de magnetron (net gesmolten zeg maar) en dan stokbrood met kruidenboter erbij jamie jamie
     
  19. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.819
    4.057
    113
    Sla
    Komkommer
    Ei
    Tomaat
    Gebakken spekjes
    Italiaanse sladressing

    Of:
    sla
    tomaat
    ei
    knakworstje in plakjes gesneden
    slasaus
     
  20. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Wat hier favo is:

    Zakje gemengde sla ( zit ook ui en wortel door).. augurk in stukjes, zilveruitjes, gekookt eitje, komkommer in reepjes Zelf houd ik niet van slasaus .. doe er altijd fritesaus door.. Evt nog tomaat of paprika er door.
     

Deel Deze Pagina