Omdat ik het leuk vind om over honden te kletsen start ik er een topic over...in de ruimste zin van het woord, als het maar over honden gaat. Ik had al een ander topic erover met een specifieke vraag. Die is inmiddels beantwoord en ik merkte dat er steeds nieuwe reacties bijkwamen die die vraag bleven beantwoorden, geheel on-topic dus. Omdat het allemaal in herhaling viel heb ik die laten sluiten, maar over honden blijven babbelen vind ik wel leuk. Ik trap hieronder af met een polletje. Kijken of dit loopt.
Lijn jij je loslopende hond aan als je een andere aangelijnde hond tegenkomt? Oh, dat polletje kan dus alleen met je eerste bericht in een topic...jammer. Maar de vraag blijft staan. Ik wel!
Ja ik lijn dan altijd aan. Mijn hond loopt meestal niet naar een andere hond toe als ik dat niet wil maar ik doe dat voor de zekerheid.
Wanneer ik een aangelijnde hond aan die komen, lijn ik die van mij ook vast of hou d'r even vast. Moet wel altijd overal ogen hebben haha, mijn hond is zo over enthousiast die wil gelijk met alles en iedereen spelen.
wat een leuke onderwerp. ik heb helaas geen hond meer maar honden vind ik geweldig. ik had een podenco, dat zijn jacht honden. en ik moest hem aan de lijn hebben, anders was hij zo 4 uur weg. lekker eigenwijs hondje maar ik hield wel van hem. mijn hond is niet overleden maar kon en mocht hem niet mee nemen uit mijn volgende relatie, mis heb nog altijd.
Mijn hond loopt nooit los, tenzij we erg afgelegen zijn en in de omtrek geen andere honden. Hij houd absoluut niet van andere honden, een combinatie van dominantie en angst. (ook door verleden). Ik heb btw een rottweiler.
O ik heb die van mij altijd los eigenlijk. Behalve als we fietsen. Maar we wonen dan ook langs losloopgebied
op de puppycursus zeiden ze dat het een ongeschreven regel is dat wel te doen. Ik kom veel mensen tegen die het niet doen. Ze roepen dan van veraf: hij doet niets! Maar toch weet je nooit hoe twee vreemde honden op elkaar reageren. Soms mogen ze elkaar om een of andere reden niet.
Ons hondenmeisje laten we sowieso niet los lopen. Ze is nog pup, word in oktober 1, en ze vind buiten alles leuk wat ze ziet. Als we haar aan de riem hebben en er komt een auto voorbij, dan zou ze er zo achteraan rennen, gevaarlijk beestje... Net als dat ze het liefste door alle mensen aangehaald word die ze tegenkomt. Ze is echt een alles en iedereenvriendje.
Ik vind het andersom ook fijn. ook al loopt t uiteindelijk goed. Als er een joekel op mijn kleinere aangelijnde hond komt afstormen, dan knijp ik m toch even. Ik ken die hond immers niet en weet dat niet vooraf.
klopt..ik had dat laatst met een labrador Die staan er om bekend hier relaxed te zijn. Nou die viel dus wel direct mijn hond aan. En de eigenaresse maar zeggen dat de hond dit anders nooit deed... Doet ie anders nooit... Mijn arme kleine hondje, ( liep goed af hoor, ik spring daar gelijk tussen als het niet goed gaat)
Vaak denken mensen juist dat ik mijn hond aanlijn, omdat mijn hond vals zou zijn. Terwijl ik het juist doe omdat de andere hond die passeert vast loopt en ik de reden daarvan dan niet weet. Maar dat is het vooroordeel van een stafford haha.
he he, nee hoor mijn ex had de hond gehouden. dus hoopelijk gaat het goed met hem. ik heb geen contact meer met die kant. groetjesss
Wel een fijne oplossing voor je hond....bij je ex. Lekker vertrouwd. Bekenden van me kregen een derde kind en konden de hond er echt niet meer bijhouden. Die hebben hem huilend op marktplaats gezet. Ik zou ook door de grond gaan.
Wij hebben 2 weken geleden helaas onze hond moeten laten inslapen (Golden Retriever reu, Joy, bijna 14 jaar) maar ik moet zeggen dat we hem alleen los hadden op het strand (in de maanden dat het was toegestaan) en in het bos op plekken waar het kon en dan nog lijnde ik hem aan als we een andere aangelijnde hond tegenkwamen. Hier in de wijk / stad / omgeving liet ik hem eigenlijk nooit los. Vroeger woonde ik in een dorp in Friesland en ook daar had ik hem alleen los als het kon. Ik vind het eigenlijk niet meer dan normaal dat je je hond aanlijnt als je gewoon met hem door 'bewoond' gebied wandelt. Mijn hond deed ècht nooit iets , maar was in zijn jonge jaren wel redelijk dominant. Hij luisterde dan wel goed maar je kunt bepaalde situaties maar beter voorkomen. Er waren een paar honden bij ons in de buurt die hem liever niet zagen. Joy was een hele grote, sterke Golden en een aantal honden ging dan uit de verte al zo'n beetje in de aanval. Aangezien ik 1 keer heb gehad dat Joy gebeten werd door een hele nare hond (en hij toen ook terugbeet) hield ik hem daarna altijd aangelijnd totdat ik wist dat het verantwoord was om hem los te laten.
Onze hond is altijd aangelijnd in het openbaar.. Niet omdat ik haar niet vertrouw, maar meer voor de reactie van andere mensen.. Dit komt door alle rare verhalen over Duitse herders en andere grote honden in het algemeen... Onze hond moet ook altijd even de kat uit de boom kijken bij vreemde honden,ze is niet erg sociaal tegenover andere honden en mensen denken dan onterecht dat ze vals is.. Als ze de kans krijgt om te snuffelen e.d. dan is het al gauw goed en dan wil ze spelen.. Mijn schoonouders hebben 2 honden (labrador/wetterhoun kruising en een dwerg pincher), vanaf dag 1 gaat het super, de klik was er gelijk met onze grote onhandige goedzak
Leuk topic! Wij hebben een bruine labrador reu van 9 jaar, Santhos. Wij laten hem bijna nooit los, omdat hij toen hij jong was 2x uit het niets was aangevallen door een andere reu. Sinds dien wacht hij zijn beurt niet meer af, maar gaat hij direct over in de aanval naar andere reuen toe. Dus wanneer iemand anders wel zijn hond los laat en de hond niet bij zich houdt, dan loop ik dus met een "valse" hond rond omdat mijn hond dan lelijk doet naar de hond die bij onze hond in de buurt komt. En vaak begrijpen die mensen het niet dat ik dat prettig vind dat zij hun hond niet aanlijnen op dat moment of bij zich roepen. Maar verder is het een schat van een hond en kan hij goed overweg met onze dochter van 3,5 jaar oud. We hebben allerlei gehoorzaamheidstrainingen en jachttrainingen gedaan met hem.