Voor mij duidelijk nijgeertgen (als je geen TESE etc nodig zou hebben want daar is nijmegen in gespecialiseerd). Nijgeertgen meer vaste artsen, denken veel meer mee (minder protocool gedoe) en kijken echt naar de persoonlijke situatie. Wij via nijgeertgen bij IVF 1 zwanger van ons 2e wonder.
Hoi pimpelmeesje, Sorry voor de late reactie, ben deze week weinig op het forum geweest. Oei dat klinkt allemaal niet al te best... Wat enorm verdrietig dat je dan eindelijk zwanger bent en dat het dan toch nog een miskraam wordt. In het streekziekenhuis waar ik nu zit zie ik ook meestal verschillende artsen, ja het heeft voor-en-nadelen vind ik. Waar twijfel je aan bij de keuzes tijdens de ivf als ik vragen mag? Is bij jullie ook het zaad niet goed? En wat bedoel je met onbeschoft behandeld maar wel netjes? Iig heel veel sterkte en hoop dat jullie snel een goede zwangerschap mogen krijgen! Groetjes Roverita
Ja dat is dus een beetje de vraag. Bij een zaadonderzoek van een tijd geleden zijn er dus vrijwel geen zaadcellen gevonden. Daarna liep het gelukkig wel weer een beetje op met vcm van 2-3 miljoen, maar na opwerking nog maar 300.000.... Dus of er uiteindelijk meer aan de hand is weten we nu niet. Dit is dan ook de reden dat we toch voor Nijmegen hebben gekozen. Denk idd wel dat bij Nijgeertgen je misschien minder een nummer bent. Fijn dat het bij jullie gelukt is! Zijn jullie ook ooit in het radboud onder behandeling geweest? Groetjes
Nee, bij ons is zaad niet het probleem. Wat het wel is, is niet duidelijk. De meeste artsen etc zijn heel lief, maar ik ben ook wel eens heel lomp toegesproken, en er zijn onwaarheden verteld. Om een voorbeeldje te noemen; ik wilde graag de tp van mijn cryo in een natuurlijke cyclus, en arts zei dat de kans op succes bij mij dan kleiner zou zijn. Dat is niet waar, heeft een andere arts later ook toegegeven. Het is alleen voor hun handiger plannen als je wel hormonen neemt. Ik vind zelf steeds andere artsen alleen een nadeel, maar het blijft persoonlijk. Ik voel me echt een schaap in dat ziekenhuis, ze vragen ook niet heel veel naar hoe het gaat. Ze doen hun protocol en kijken vrij weinig naar jou als persoon. Wat betreft mijn twijfels over keuzes tijdens de ivf; ik heb heel veel hier op het forum gelezen, en zat toen ook in een ivf-groep, en bij iedereen las ik dat ze verder gestimuleerd hebben dan bij mij. (bij elke echo kijken ze hoeveel eitjes en hoe groot ze zijn, als ze groot genoeg zijn gaan ze de punctie plannen) Terwijl anderen allemaal nog door moesten prikken bij een bepaalde grootte, moest ik al de punctie doen. Ik weet niet meer welke groottes het precies waren. Ze hadden uiteindelijk 14 eitjes, waarvan maar 4 bevrucht zijn. Mijn idee is dus dat ze te snel de punctie hebben gedaan waardoor de eitjes nog niet rijp waren. Of het zo is weet ik niet zeker, maar dat idee kreeg ik wel. Wat ik wel superfijn vond, is dat ik de punctie met een roesje mocht doen. Dat is niet standaard, maar als je er naar vraagt (en je punctie valt door-de-weeks) dan kan dat volgens mij wel altijd. Voor mij was er een medische reden, maar ik denk als je het vraagt dat het sowieso wel kan. Er zijn ook veel mensen wel heel tevreden met Radboud, dus ga niet alleen op mijn ervaring af. Maar ik wil je wel meegeven wat mijn gevoel erbij is, aangezien je vraagt om ervaringen.
Hoi Roverita, Wij zijn ook onder behandeling geweest bij het radboud en daar uiteindelijk na een lang traject zwanger geworden. Wat fijn is aan het radboud is dat ze geen lange wachttijden hebben en ze zijn erg toegankelijk. Mensen zijn erg aardig en leven met je mee. In de evaluaties zijn ze helder en duidelijk ook als het iets is wat je liever niet wilt horen. Nadeel vond ik zelf, is dat als het traject anders loopt dan verwacht je zelf moet sturen. Bijv. Er is een standaard stimuleringsprotocol wat ze met echo s vervolgen om tot een datum qua punctie te komen. Wij hebben zelf erg getwijfeld over dosering medicatie en stimulatie duur. Er leek nl. Na de eerste poging ook een eicelprobleem te zijn omdat deze niet goed rijpte. Achteraf gezien bleek de medicatie dosering net te laag en een dag te kort gestimuleerd. We hebben hier toen zelf erg bovenop moeten zitten, idem voor switch van standaard medicatie naar menopur! Dus als het loopt zoals het moet zit je er prima op je plek als het wat anders loopt moet het zelf meer sturen etc. Succes en hopelijk mag het snel lukken! Pinkie
Hoi pimpelmeesje, Bedankt voor het delen van je ervaringen, hier was ik idd ook naar op zoek, ook naar de minder goede kanten. Denk dat iedereen het fijn zou vinden om steeds dezelfde arts te krijgen, maar denk dat dit in weinig klinieken haalbaar is. Maar toen ik al las bij het radboud dat het kan zijn dat de intake met 2 of 3 andere stellen is, denk je wel even van oke.... maar goed ik zal het gaan ervaren wat ik ervan vind. Het gevoel dat je had dat je eitjes nog niet groot genoeg waren, was dat wel bespreekbaar voor de volgende poging? Kan me voorstellen als er dan maar 4 van de 14 bevrucht zijn dat je je vraagtekens gaat zetten, maar heb geen idee wat normaal is. Lees dat het sowieso een afvalrace is, maar als je er zelf iets in kunt sturen om het te verbeteren is dat natuurlijk altijd fijn. Oke ja de punctie zou ik waarschijnlijk wel tegenop zien, fijn dat dat met een roesje mogelijk is. Ik moet het toch maar even op me af laten komen, maar begin hierdoor wel een beetje te twijfelen, hadden we niet toch voor nijgeertgen moeten gaan. Maar goed, de keuze is nu gemaakt, en mocht het bij de intake niet goed voelen kunnen we nog altijd switchen. Iig bedankt voor je reactie! Groetjes
Hoi pinkie, Bedankt voor je reactie! Fijn om te horen dat de mensen er vriendelijk zijn! Ik heb inderdaad al meer gehoord dat het vrij protocollair is allemaal. Ben heel benieuwd, vnl omdat ik juist bang ben dat ik veel teveel eitjes ga aanmaken. Ik had nl bij de startdosering bij iui al veel teveel eitjes, dwz 6 potentiele en nog wat kleintjes. Dus dit wil ik wel vanaf het begin aankaarten. Wat is de standaard medicatie? Is menopur dan beter? Of meer in jullie geval ivm de lange rijping? Ja het blijft natuurlijk heel individueel, dus denk dat ook dat een standaard protocol lang niet voor iedereen werkt. Maar dat is bij de iui ook. Ze gaan er maar vanuit dat de eisprong standaard zoveel uur na de pregnyl is, maar dit werd niet meer gecheckt of dat wel echt zo was, beetje lukraak schieten voor mijn gevoel. We hebben wel bewust voor het radboud gekozen vanwege de slechte zaadkwaliteit van mijn man, en daar zijn ze wel op gespecialiseerd volgens onze gyn. Ook wat meer mogelijkheden mocht dat nodig zijn. Hopelijk de goede keuze gemaakt. Goed dat jullie zelf meegedacht hebben en meegestuurd hebben, en met resultaat! Gefeliciteerd met je zwangerschap! Groetjes!
Het radboud is zeker thuis in verminderde zaadkwaliteit. Dit kwam bij onze intake ook duidelijk naar voren, dat door een afwijking aan de zaadcellen bij ons alleen icsi een optie was. Dit stond dus los van vorm, beweeglijkheid en hoeveelheid. Standaard is vaak gonal-f. Op basis van je amh waarde bepalen ze dan de dosering. Jij weet al dat je heftig reageert dus zullen ze daar de dosering op aanpassen. Daarnaast zullen ze misschien tussendoor nog op oestradiol prikken, dan kunnen ze beoordelen Of je tegen overstimulatie aan zit of niet. Dit monitoren ze echt heel goed! Ik heb altijd een lang protocol gehad omdat mijn cyclus niet regelmatig genoeg is. Ik reageerde goed op de medicatie en was dan vaak 24 dagen aan het prikken voor de punctie. Dus dat viel best mee. Succes!
Oke, ja ben heel benieuwd wat uit het zaadonderzoek komt in vergelijking met het streekziekenhuis. Was bij jou verder wel alles goed? Maak je met menopur dan meer eitjes aan dan met gonal-f? De amh-waarde hebben ze bij mij nog niet getest in het vorige zkh. Hopelijk valt het mee.. Mooi dat ze wat betreft overstimulatie wel goed in de gaten houden. ik heb wel een regelmatige cyclus, maar weet nog niks van lang of kort protocol? 24 dagen prikken voor de punctie?! woow dat lijkt echt heel lang! Maar je moet er natuurlijk ook wel genoeg hebben. Dankje!
De intake is niet echt het bespreken van je eigen situatie, maar de benodigde info over het spuiten etc, op deze manier kunnen ze het uitgebreid behandelen en alle details geven, omdat ze de tijd kunnen nemen. Dat dat in een groep gedaan wordt vond ik persoonlijk niet vervelend. Was wel veel korter dan aangegeven bij ons trouwens. Ik heb wel eens gemeld dat ik twijfels had over die 4 bevruchtingen, maar toen zei ze dat het best een goede score was en blablabla.
Ik zou het eerste gesprek met het radboud rustig afwachten. Zij zullen uitleggen wat ze nog willen onderzoeken en daarna heb je een afspraak waarin de resultaten en behandeladvies worden besproken. Verschil tussen lang en kort protocol zullen ze Je uitleggen als er een plan ligt. Verschil tussen menopur en gonal-f is de herkomst waar het van gemaakt wordt. Menopur lan gegeven worden bij wat oudere vrouwen of als er getwijfeld wordt aan de eicelkwaliteit. Hier was bij mij na de eerste icsi twijfel over. Verwacht dat je amh prima zal zijn als je goed reageert op de medicatie. Laat het gewoon op je af komen.
oke bedankt voor alle info! Welk ziekenhuis/kliniek is dan jullie volgende keuze als ik vragen mag? Hopelijk is het niet meer nodig en gaat het deze keer lukken voor jullie! heel veel succes alvast!
Ja is ook zo, moet het ook gewoon allemaal afwachten en op me af laten komen, maar dat vind ik soms lastig Denk dat het ook goed is dat we nu even wachttijd hebben, proberen even los te laten, even geen hormonen en geen ziekenhuis. Super bedankt voor alle info!! Groetjes!
Na lang twijfelen tussen Düsseldorf en Rijnstate toch besloten terug naar Rijnstate te gaan. Jullie ook veel succes!