Matrozenbedje, ik ga het opzoeken, dank je wel! Ik eet sinds maandag koemelk vrij. Heb ook laten controleren op spruw, is het ook niet. Ik geef de medicatie even de kans en blijf koemelk vrij eten voor een paar weken. Bedankt voor de tips w.b. de borstvoeding. Ik heb het gevoel dat de borstvoeding het enige is wat zo'n beetje goed gaat, voor de rest voel ik me zo hopeloos. Normaal slaapt ze dus de gehele dag in de draagdoek, omdat ze in bed vrij snel gaat huilen, wat overgaat in krijsen.'s Avonds echter, clustert ze tot een uur of 20:00 en dan kan ik d'r meestal in d'r bedje leggen. (Slapend)Gisteravond bleef ze tot 21:45 aan de gang, terwijl ze vanaf 17:00 al wakker was. Huilen en soms willen drinken. Ik weet dat dit normaal clustergedrag kan zijn, maar ik kan dat zo moeilijk hebben na een dag dat ik ook geen moment "op mezelf" ben... Ik voel me dan vervolgens schuldig omdat de zorg voor mijn eigen dochter me zo zwaar valt.. Ze slaapt gelukkig sinds een week of 2 's nachts gewoon weer door na de voeding, terwijl ze ook wel eens wakker bleef de halve nacht. Vannacht heeft ze zelfs doorgeslapen tot 6:30! ( Ze was kapot natuurlijk) Pittig was alleen dat ze vanaf een uur of 8 al weer in de draagdoek zit, want in bed slapen wilde ze absoluut niet meer. Lange dag dan..
Ga je niet schuldig voelen omdat het je af en toe zwaar valt! Het is allemaal ook best zwaar in het begin, en zeker als je dan een kleintje hebt die niet lekker in haar vel zit. Waarom heb je de ranitidine eigenlijk zo kort gegeven in het begin? Wij hebben zo'n twee maanden (vanaf een week of 4 denk ik) ranitidine gegeven, alleen dan een vaste dosis twee keer per dag. Omdat M. zelf steeds zwaarder wordt, wordt het op een soort van natuurlijke manier afgebouwd en wende zijn lichaam aan de lagere dosis. Nu al sinds een paar weken niks meer gegeven, en heeft hij ook bijna nergens meer last van. Als ze wat ouder worden, gaat het klepje in hun slokdarm ook steeds beter werken. Indikken hebben we een tijdje geprobeerd, maar kreeg hij juist meer krampjes van. Maar hier ook flesvoeding, dus over bv helaas geen advies. Persoonlijk denk ik dat ze meer last hebben van het zuur wat omhoog komt, dan dat er een keertje voeding omhoog komt. Een mondje terug geven is heel normaal, ook voor kindjes die geen reflux hebben, dus ik denk niet dat daar de onrust van komt. Verder hadden wij een handdoek onder zijn hoofdeind in de kinderwagen gelegd als we gingen wandelen, zijn bedje eigenlijk altijd gewoon gelaten zoals het was. En probeer af en toe een momentje voor jezelf te pakken, lekker ff op de fiets in je eentje er op uit (oke niet helemaal het weer meer voor geloof ik ) of uitwaaien in een park. Wat tijd voor jezelf knap je van op, en dan kan je ook beter met de dag omgaan
Het advies van de arts was, geef het een week en kijk of je verschil merkt, of de onrust afneemt ja of nee. Het bracht wel wat verbetering, althans ze huilde minder. De dag nadat we stopten vond ik een rampendag, kort slapen en moeilijk in slaap komen. Ik moest constant in beweging blijven, wilde ze enigszins slapen. Maar dan ga ik weer twijfelen, was dit niet gewoon een regeldag, die ik bestempel als onrustig? Ik maak mezelf gewoon onzeker, puur omdat ik niks van haar snap..
Een week is wel erg kort om te proberen, het duurt al een paar dagen voor de ranitidine uberhaupt aan slaat Misschien toch nog eens proberen en dan voor een maandje? Dan weet je echt of het effect heeft of niet. Als ze nu nog steeds zo onrustig is, dan is dat waarschijnlijk geen regeldag geweest (en als het wel een regeldag was, dan nog zit je nu nog met het zelfde probleem ). In het begin hebben wij met M. ook af en toe met ons handen in de haren gezeten, hij had ook 's avonds elke keer een krijsuurtje, zelfs toen hij de ranitidine al kreeg. Achteraf bleek dat deels ook te komen door de flesvoeding die hij op dat moment kreeg, toen we overstapten was dat in een keer klaar. Maar goed, met borstvoeding is dat een beetje lastig natuurlijk. Wij kregen als advies van de fysio, om de kleine als hij overstuur was, dan rechtop vast te pakken met zijn rug tegen je buik, met een hand stevig in het kruis, de andere om zijn borst heen geslagen en onder zijn oksel beet pakken, en dan de beentjes te laten bungelen totdat hij ontspande. En als dat niet werkte, op dezelfde manier vast pakken, maar hem dan liggend in de lucht zeg maar, dat hij op je arm leunt. En dan net zolang de beentjes schudden totdat ze ontspannen. Dat schijnt als het goed is de manier te zijn om ze weer rustig te krijgen (moet eerlijk zeggen...1 keer had M. het zo te pakken dat zelfs dat niet hielp hoor), wellicht dat dat bij jou kleine meid ook een beetje helpt?
Reflux is heel vaak gelinked aan allergie/intolerantie. De tip om even koemelkvrij te eten is heel goed. Eigenlijk zou het het beste zijn om een aantal dagen helemaal allergeenvrij te eten. Het kan namelijk ook aan pinda, soja ed liggen.
Als eerste een knuffel, het is enorm pittig en ik heb me zo vaak machteloos gevoeld!!!! Ranithidine hielp hier binnen enkele dagen al, de hogere dosis zal vast meer verlichting gaan geven. Zoniet, dan zijn er ook andere medicijnen. Nadat de medicatie aansloeg, ging mijn zoontje wel weer slapen. Hij moest het wel leren want hij was nooit fijn in slaap gevallen door de verborgen reflux. Mijn zoontje wilde niet in de draagdoek helaas, overstrekken en huilen. Alleen de niet ergonomisch babyborn zak vond hij soms okee. Ik had in de kinderwagen een verhoging gemaakt onder het matras zodat hij wat hoger lag met zijn hoofd/bovenlijf. Slaapzak is erg fijn in schuine bedjes, er is ook een soort band waarin je je baby kan vastmaken. Dan wel de band tussen de benen ook gebruiken. Ik heb dit kort gedaan omdat hij regelmatig andersom met zijn hoofd naar beneden lag (niet handig met reflux). Hier ook veel aan de domoo zitzak gehad, lekker schuin en comfortabel. Sterkte, ik duim dat de medicatie gauw aanslaat. Borstvoeding is trouwens lichter verteerbaar dus dat heeft de voorkeur boven flesvoeding. Je kan een lactatiekundige mee laten kijken of hier bij de borstvoeding kopje adviezen vragen. Ik ben wel gestopt na 9 weken, een samenloop van omstandigheden en de fles gaf voor hem en mij verlichting (gewone flesvoeding trouwens, geen comfort).