Swissa kijk maar op de NOD augustus topic, dan weet je genoeg harira: marokkaanse soep el eid: suikerfeest, dat wordt gevierd als de ramadan voorbij is, dan vasten we niet meer en gaan we lekker aan de lekkernijen hihi, dat is dus eigenlijk een beloning dus na een maand gevast te hebben, een feestdag! joeeeeppie heb er zin in
gaan jullie echt meteen het bed induiken na alle gebeuren? wat een monstertjes haha nee hoor.. dit wordt eigenlijk mn 1e ramadan met mn man, ben benieuwd hoe het zal gaan hoor.. denk niet dat we dan echt constant met onze gedachte daarnaartoe gaan.. we hebben gelukkig onze dagelijkse bezigheden, vooral in de ramadan! overigens is de maand ramadan ook een maand waarin de moslims extra hun best doen kwa daden van aanbidding en het is een reiniging voor het menselijke lichaam, bewezen vanuit de islam en onderzoeken!
We geinen ook maar wat hoor.... We bedoelen ook meer na zonsondergang natuurlijk, en er is niks mis om dan plezier met je man te hebben toch? Overdags hebben we ons werk en bezigheden uiteraard..... Khair inshallah! Kan nu op mijn werk bidden alhamdoulilah, mijn werkgever heeft een speciaal kamertje gereedgemaakt is zooooooooooo supertof van hem..... ben er reuzeblij mee. Kan ook woedoe verrichten daar mocht het nodig zijn..... Alhamdoulilah Over bidden gesproken, ik ga bidden kap ermee doeiiiiii.....
volgens de test wel ja, keipositief.. wel wat lichtjes van kleur maar ja streep = streep zoals iemand eerder zei op de topic.. je ziet wel nadrukkelijk een lichtrose streepje hoor, ook van afstand insha Allah ben ik idd zwanger en Allahie barek fiek ps ben je trouwens moslim? zo ja, bekeerd? en van welke afkomst?
ooh mashallah, leuk om te weten.. ik dacht dat hier geen moslimas op het forum zaten iwa mezyan a gti! ik zag dat je wilde afsluiten nou tot gauw inshallah, slaap lekker tsba7 3la gair en we zien elkaar dan wel wat vaker op het fora wassalaamoe aleikoem kus kus
ach je kan het ook ni ruiken he hihi, en jij wel of geen moslima? haha nu ga ik elke lid uithoren hihi nee hoor
moslima's zat hier,alleen je moet wel nederlands blijven schrijven anders is het zo vervelend voor de mensen die geen arabisch kennen.. swissa,ik kan wel wat woorden arabisch maar niet heel veel. wat kleine woordjes die ook ook tegen mijn kinderen zeg,en ik kan uit een gesprek soms wel halen waar het over gaat
Ik zag hiervoor ergens de harira-soep voorbij komen. Heeft iemand daar het recept van? Ik maak het altijd alleen met behulp van het oranje pakje wat ik bij de slagerij haal! Zoooo simpel, maar ik zou het best zelf een keer willen maken!
ik weet het echt niet,ik lust hem trouwens alleen van mijn schoonmoeder.had die soep laatst in beverwijk gegeten.die was dus echt niet lekker .
Owh een tip voor iedereen van mijn kant, maar misschien hadden jullie dat al bedacht hihi.. Het is handig om je alvast voor te bereiden voor de ramadan, door bijvoorbeeld minder te eten overdag. Ik ben daar namelijk mee begonnen, ipv 6 sneetjes brood neem ik 4 sneetjes brood mee naar werk. En probeer ik verder niets te eten tot het avond eten. Zodat ik echt honger krijg. De dagen zijn namelijk lang, dan komt het straks niet hard aan wanneer je met vasten gaat beginnen.
Ik ga dit jaar proberen mee te doen, vorig jaar een paar dagen meegedaan. Ik weet het , dat klopt eigenlijk ook niet. Maar om eraan gewend te raken heb ik het zo gedaan. Al ben ik ( nog ) geen moslim vind, wilde het op deze manier leren.
Als ik in dit topic mee-lees krijg ik toch zo'n trek in al die lekkere hapjes! Hebben jullie dat ook? Ik zie de koekjes, brique en hapjes in gedachten al op tafel staan....
Harira soep ingrediënten 200 gr soepvlees 1,5 kilo gepureerde tomaten (neem 3,5 blik tomaten in een blik à 400 gram) of neem verse tomaten (dan wel schillen ontpitten en de harde kern eruit halen) selderie (paar stengels fijngesneden) 1 bosje koriander fijngehakt 1 bosje gladde peterselie fijngehakt 2 uien gesneden 200 gram kikkererwten (een nacht geweekt) 1 stengel bleekselderij 50 gr groene linzen (even gewassen) 1 volle theelepel smen (ranzige boter) 1 mespunt kurkuma 1 envelopje saffraan 1 volle theelepel gemberpoeder zout 1 volle theelepel peper 1 kleine kom bloem aangelengd met 2 glazen water vermicelli Bereiding het vlees, de tomaten, selderie, koriander, peterselie, uien, bleekselderij, smen, peper, zout, kurkuma, gember en de saffraan ongeveer 5 minuten laten stoven. Doe de uitgelekte kikkererwten en de linzen met 1 liter water bij de rest en breng het aan de kook. ongeveer ruim een uur op een laag vuur koken zodat de linzen en de kikkererwten zacht zijn. de bloem met het water goed aanlengen zodat je geen klonten krijgt en die bij de soep gieten en goed mengen. doe de vermicelli bij de soep (ong een flinke hand vol) goed blijven roeren en na 15 minuten is de soep klaar. Wel even proeven of er genoeg zout in zit. Ik heb de soep nu 1 maal gemaakt en op zich vonden we hem lekker maar mijn versie (precies aan het recept gehouden) vonden we een beetje flauw. Dus de volgende keer wil ik er toch een kruid bij doen zodat het wat pittiger wordt. Groetjes anita