Wat snappen jullie eigenlijk niet? Vergeten bij te zetten dat ik hoge bloeddruk heb en werk dus dat wordt heel zwaar voor mij. Ik heb et geprobeert en ik Voelde mij niet goed die dag. Mijn man is een vrachtwagenchauffeur, hij maakt lange dagen wel 16 uur per dag.
Je hoeft je niet hier te verantwoorden hoor meid, hoeft alleen tegenover Allah Soubhana wa Ta3ala, maar snap wel toen ik je berichtje las dacht ik ook eventjes van oke . Vervelend maar gezien jullie situatie is dit een hele goede oplossing toch? Moge Allah het voor jullie vergemakkelijken! ameen.
Ik hoef me zeker niet te verantwoorden, maar ik kon wel bij zetten wat de reden was, anders komen er zeker vragen. Ik moest eigenlijk mijn 1e bericht opnieuw lezen en ik voelde me wel dom.. InshaAllah vergeeft Allah ons en inshaAllah is het een goede oplossing.
Haha ik snap wat je bedoeld, en je hoeft je zeker niet dom te voelen. Allah heeft het niet voor niets gemakkelijk voor de zieke/zwangere/reizigers ed gemaakt. Dames, maken jullie de gehele ramadan soep? En zoja welke? Ik heb nu alleen nog Harira gemaakt en wil van de week Rode linzen soep maken, misschien nog keer kippensoep maar verder kom ik niet hoor
@Brightness: nog een recept voor soep (heb ik van iemand hier op het forum) Is eens wat anders en hij vult goed: Pindasoep: (voor 2 personen) Ingrediënten 2 eieren 1 ui 1 knoflookteentje 2 aardappelen 1 eetlepel (zonnebloem)olie 250 gram gesneden prei ½ liter groentebouillon (van een blokje) 5 eetlepels pindakaas (gewoon de goedkoopste wat er is) 1 eetlepel ketjap manis 1-2 theelepels sambal oelek zout, (versgemalen) peper 2 eetlepels gesnipperde bladselderij (hoeft niet per se) Bereiding Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze. Hak de eieren fijn. Snipper intussen de gepelde ui en de knoflook. Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook ca. 1 minuut. Voeg de prei toe en bak die ca. 2 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan en voeg de aardappelblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes ca. 10 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met sambal, zout en peper. Garneer de soep met ei en bladselderij. Lekker met kroepoek en atjar.
Thanks allen! Die pindasoep gaan we zeker wel proberen van de week, ben erg benieuwd! Le3des wilde ik ook maken, lekkere ijzerboost gelijk!
Klopt, dat moet ik nog aanpassen, staat er inderdaad niet bij. Ongeveer drie kwartier, check wel vanaf dat de cake een half uur in de oven staat even de kleur af en toe, moet mooi net lichtbruin zijn en een mespunt moet er schoon uitkomen.
Wij krijgen vanavond eters, maar houden het gewoon simpel Heb vanochtend tiramisu gemaakt, verder ga ik linzensoep maken, kebab, falafel,salade en foel. Meeste heb ik al klaar in de vriezer . Nazli mag ik vragen wat de reden is dat je alleen in weekenden en vrije dagen vast? Sorry had over je bericht heen gelezen! Toch knap dat je het probeert!
Hahaha soubahanallah ik heb de cake er een halfuurtje ingezet moet er nog 10min in en dan ga ik eens controleren. Bedankt eylem ik laat je weten hoe die was grtjs
Hopelijk lukt ie namoli! Lekker lovely! Wij krijgen vrijdag eters dus ik kan alvast gaan nadenken haha. Wij doen vanavond restjesverwerking, er is nog genoeg linzensoep en we hebben behoorlijk veel Turks brood liggen van twee dagen oud dus dat ga ik lekker beleggen en in de oven afbakken. Salade en thee erbij en klaar.
eylem wij doen turks brood vaak ook in een kom en daar de linzensoep over heen en dat eten we dan zo met de handen, is hier favoriet bij de kinderen! Maar die vinden het sowieso heerlijk om met de handen te eten .
Hahah daar kan ik me niet zoveel bij voorstellen maar de kinderen zullen dat inderdaad wel gaaf vinden Namoli hij ziet er prachtig uit!