Wat is buiten alle lekkernijen en fastfood om, jouw lievelingsgerecht? Dus gewoon een volwaardige maaltijd. Dat van mij: Lasagne. Traditionale, maar ook lasagne met een laagje pittige sugo saus, een laagje spinazie, een laagje gekruide kipgehakt, een laagje philadelphia en gesmolten kaas erop. En: spitskool wokken in boter en dan een beetje kokos en een beetje kerriepoeder erdoor of alleen met een kipboullion blokje erdoor. Dan aardappelpartjes uit de oven met zeezout en eventueel tijm en rozemarijn en dan een lekker gebakken kipfiletje erbij. Ik ben benieuwd naar jullie lievelingsmaaltijden!
Hmm! Wij maken onze lasagne ook graag met tomatensaus afgewisseld met spinazie. En bechamelsaus ertussen. Heerlijk!
Paprika's (zoete langwerpige) met gehakt en geitenkaas erin. Chillisaus erover en even laten smelten in de oven. Supermakkelijk en zo lekker
Sausage stew à la ikke Ik at dat veel toen ik au pair was in Ierland. Die mensen konden dat echt heel lekker maken. Ik heb het sinds thuiskomst steeds geprobeerd aan de hand van recepten op internet, maar het smaakte nooit zoals bij die mensen. Totdat ik uitvond dat chilisaus dé smaak geeft die ik me herinnerde. Dus: chilibonen, wat andere groentes zoals ui, erwten, paprika (en wat je nog meer lekker vindt), chilisaus en dan worsten in stukken gesneden erdoorheen. Heerlijk!
Gehakt rul bakken, Spitskool fijn snijden en toevoegen Nasi kruiden toevoegen eerst even weken/oplossen in water zoals op de verpakking staat. Mie koken Pindasausje erbij alles op een bord en hmm ooo krikg gelijk trek
lasagne bolognese met bechamelsaus (niet uit een pakje, eens in de zoveel tijd maak ik een grote pan bolognesesaus en vries dit in). broccoli-courgettetaart zoete aardappelcurry met linzen
Zelfgemaakte babi ketjap zonder pakje! Met bami speciaal erbij. Of Lekker lang doorgepruttelde zelfgemaakte hachee of zuurvlees! Of Pappardelle met grote gamba's in zelfgemaakte witte wijn/room saus
a mijn hele leven lasagna , maar tegenwoordig maak ik het in mijn slowcooker en kan ik het wel 4 keer per week eten maar limburgs zuurvlees staat op gedeelde eerste plek ... als ik dat eet ben ik weer thuis bij mijn oma <3
Mijn favo gerecht heeft niet echt een naam omdat ik het zelf heb bedacht. Het bestaat uit: gerookte zalm met volkoren penne, venkel, grote winterpeen, Crème fraiche, citroensap en wat peper. In 15 minuten klaar. -Venkel, wortel in even grote stukken snijden als de penne. Dit kook je samen in een pan ( kooktijd van de penne aanhouden) -versnipper de zalm ondertussen. -giet het water af - nu heb je het vuur niet meer nodig. Het is een lauw warme maaltijd. -bakje crème fraiche en de zalm erdoorheen roeren, - Sap van een halve citroen erbij doen ( of de hoeveelheid naar smaak, kan ook zonder) - peper naar smaak.
Pasta met pesto, champignons, paprika, spekjes, rucola sla en pijnboompitjes. En dan vooral als mijn man hem maakt! Heeeeerlijk!
Draadjesvlees (3-4 uur gesudderd met peper, zout en laurier) met sperzieboontjes en aardappelen En Wraps, naar keuze te vullen. Gehakt, tomaat, komkommer, mais, geraspte kaas, avocado, sla en natuurlijk salsa saus. De ingrediënten staan dan in schaaltjes op tafel. Ziet er leuk uit en de kinderen eten er stiekem meer van dan gewoonlijk.