Zondag vieren wij de verjaardag van onze dochters. We hebben door corona al aardig kunnen spreiden, maar toch komt er nog volk genoeg. Gelukkig genoeg ruimte en het wordt lekker weer, dus afstand houden is geen probleem. Maar dat even terzijde. Ik loop me tijdens een verjaardag altijd vier keer in de rondte en wil het mezelf deze keer zo makkelijk mogelijk maken wbt hapjes en avondeten. Aan het einde van de dag ben ik zo gestressed....dat wil ik gewoon niet meer. Hoe doen jullie dit en hebben jullie misschien nog tips?
Dingen van tevoren maken. Hapjes op borden leggen en in de koelkast bewaren. Een tafel met drinken neerzetten en selfservice invoeren, iedereen kan zelf pakken wat ie wil. Scheelt al heel veel!
Ik pak de grootste tafel. Daar zet ik hapjes (wraps, nootjes, veel groente, chippies etc.), pakken/flessen drinken met wegwerp bekertjes, bevroren taart en wegwerpbordjes en bestek neer. Pak maar. Op is op. Afhankelijk van de tijd (lunchtijd) ook 2 pannen soep, broodjes en beleg. Maar ook weer heel simpel. Komt misschien heel ongezellig over. Maar ik haat verjaardagen Kinderverjaardagen maak ik cake, met slagroom en 20362548 soorten hagelslag. Doet het bij de kinderen altijd goed
Die zelfservice ga ik inderdaad ook maar eens invoeren. De eerste lichting komt van 12 tot 15.30 en de andere lichting van 15.30 tot einde feestje. Ik denk dat we in totaal met 20 personen zijn met het avondeten.
Helemaal geen verkeerd idee. Alles lekker wegwerp en zoveel mogelijk van tevoren bereiden. We hebben in de garage een grote koelkast, die iedereen kan vinden. Zet ik daar een tafel neer met glazen e.d. Misschien schaf ik voor die tijd nog even een behangtafel aan, waar we alles op kwijt kunnen. Gisteren kwam de familie en toen idd ook soep met broodjes gedaan. Iedereen heerlijk gegeten en niet te moeilijk.
Wij houden onze feestjes altijd klein ook buiten de corona om maar dan is het eenvoudig. Rondje koffie en taart, tweede ronde koffie, op tafel staan dan ook chocolaatjes. Daarna komt er wat chips, kaas stengels, borrelnootjes, nootjes etc Ze eten altijd mee en omdat het het niet veel zijn zorgen we dat de lasagne al in de schalen van tevoren klaar staan. Dan is het een kwestie van opwarmen, salade klaar maken, stokbrood en kruidenboter. In jullie geval zou je smiddags broodjes kunnen doen (knakworst, gehaktballetje etc), bij een vriendin hadden ze tosti gedaan en dan in de oven, zo konden veel mensen tegelijk tosti eten. S avonds een tafel met (wegwerp) bordjes, stokbrood, kruidenboter, salade, (kip)saté, aardappelsalade, gehaktballetjes, tomaat met mozerella. Als je nog een toetje wil gewoon van die kleine toetjes, chocolade mousse, yoghurt vanille vla etc. Bus slagroom er naast en klaar. Allemaal dingen die je van tevoren klaar kunt maken en dan gewoon warm maken en op tafel zetten en iedereen kan zelf dingen pakken. Met een grote groep kunnen ze ook zelf drinken pakken.
Eerste drankje aanbieden en dan verwijzen naar de selfservice tafel/koelkast. Eenvoudige maaltijd aanbieden die je makkelijk vooraf kunt maken, niets mis met soep, broodjes, koude schotel of gooi de bbq aan en doe hamburgers. Paar mensen vragen te helpen met opdienen/afruimen (meestal bieden die zichzelf aan). Alvast een fijne verjaardag gewenst!!
Qua eten kan je ook een shoarma of tortilla buffetje maken. Schaal vulling, schaal broodjes/tortilla's/taco's, en allerlei toppings. Makkelijk en lekker!
Dit idd. Alles klaarzetten en ieder kan zelf pakken wat hij/zij wil. Wij hebben vanaf dit jaar eindelijk zonder eters, heb daar zo een hekel aan . Heb taarten besteld bij de 3 graefjes en een flinke kaasplank bij de lokale kaasboer. Verder chips en nootjes van de notenkraam.
6 volwassen gasten toch . Dus het hoeft niet op te gaan... 8 volwassenen en een zooitje kinderen.. gaat hard. Buffet vind ik ook handig hier hoor. En als wij ships hebben- zet ik voor mezelf een kratje neer met de zakken ships er in en schaaltjes alvast klaar. Ook vind ik een bak kaasstengels handig. Verpakking eraf en zo op tafel. Drinken is hier altijd self service. En als er mensen bij zitten die wat moeilijker te been zijn - koppel je die even aan een ander 'joh, zorg jij vanmiddag even dat oma haar drinken krijgt?' Verder zijn hier veel water liefhebbers. Dus een kan met ijs en water (eventueel met een blaadje munt ofzo erin) doet het ook altijd goed en staat gewoon op tafel. Voor de kinderen vaak een tap en daarbij ikea bekers en soms - gewoon een berg pakjes wicky (wel smaken die m'n eigen kinderen ook lusten) - maar zodat ook zij zelf kunnen pakken. Avondeten is wat lastiger, maar inderdaad zoveel mogelijk al klaar zetten van te voren. Blikken soep, een zak voorgesneden stokbrood eventueel. Een broodplank met broodmes voor broodjes kroket/frikandel/hamburger. Sausjes ernaast. Simpele salade (eventueel ook kant en klaar) . En als iemand vraagt om te moeten helpen: aannemen!
Dit, al heb ik dan nog stress rond de koffie en taart rondes. Ik heb 2 verjaardagen 2 jonge meiden van een brasserie waar we veel komen laten bedienen (daar ook de hapjes laten maken) hier thuis dat was voor mij echt een verademing. Eind van de verjaardag stond ook al het servies weer schoon in de kast. Voor het avond eten laat ik altijd Caitering komen. Maar dan nog ben ik druk met van alles in mijn hoofd. Ik vind verjaardagen super gezellig maar dodelijk vermoeiend (en dat doe ik zelf).
Wij doen altijd aan zelfbediening. ' S middags het gebak met bordjes en vorkjes op de grote tafel. Iedereen pakt dan wat ze willen. Eerste drankje bieden wij aan. Vervolgens pakt iedereen zelf. Glazen ect. zet ik altijd op het aanrecht. ' S avonds zetten we de bbq aan: broodjes hamburgers, frikandel en saté. Wat salades, fruit, stokbrood. Ook dan zet ik alles weer op de grote tafel. We gebruiken voor het avondeten wegwerp borden en bestek.