Het hoeft niet, maar als jij je er prettig bij voelt kun je het zeker wel combineren... Eens kijken wat je kindje er van vindt! Het kan best zijn dat het geprakt ook uit het mondje komt hoor... Zou in ieder geval niet gaan pureren, maar gewoon prakken...
Trouwens, even over dat ze vaker komen als je met bijvoeding begint: hier was dat dus VOORDAT ik begon, en bij de oudste reden om met 5,5 maand dus maar te beginnen met bijvoeding. Ze liet dus EERST een grotere behoefte aan voeding zien, maar met BV was dat niet bij te houden. Dacht eerst dat er ook tandjes aankwamen, maar ze bleef zich zo vaak melden toen die doorkwamen en toen was dus duidelijk dat het echt honger was en het echt niet ging om regeldagen. Gestart met bijvoeding en binnen de kortste keren weer terug op een ritme van elke 3 uur een voeding... En dat je overvoert als je pureert of prakt: da's maar net hoe je omgaat met het voeden. Ook dan kun je gewoon naar je kind kijken en die laten bepalen en niet proppen omdat de portie fruit of groente perse op moet.
Nou ik kan de bV ook niet meer bijhouden en ben nu 3 weken geleden begonnen ,aar alles kokhalst ze weer uit eat en hoe het ook is
Wij zijn gestart met gepureerd, vrij snel overgegaan naar geprakt en met nog 8 mnd over op stukken. Vooral omdat ze prematuur zijn en met 6 mnd motorisch niet zover waren om zelf stukken te kunnen eten. Geprakte hap hield ik op een lepel voor de neus van het kind, en liet deze naar de lepel happen of deze met het handje naar de mond brengen. Dan bereik je met geprakt eten ook het idee dat het kind zelf controle heeft over de voeding.
Wij hebben voornamelijk stukjes gegeven en zelf laten eten, en ja, soms kreeg ze dan maar twee hapjes binnen ofzo. Maar al snel at ze zo een hele banaan weg of een peer (in stukken). Avondeten prakte ik afhankelijk van wat het was, aardappel at ze graag in stukjes, maar groente at ze liever geprakt. Niet gepureerd tot een glad papje.
Ik heb het ook gecombineerd, geprakt of tot grove moes gekookt, ook wel eens gepureerd, en Rapley. Ik heb het eten nooit opgedrongen, maar heus wel eens een stukje of een lepel met een hapje voor haar neus gehouden. Ik had zelf het idee dat het geven van hapjes van de lepel het zelf willen eten weer stimuleerde. Ik houd er in ieder geval niet van om strak aan een bepaalde 'school' vast te houden, maar heb wat geëxperimenteerd. Sommige groenten at ze prima als prakje, maar niet in stukken. Bij andere was het andersom.