Gewoon volkoren geven! Is juist heel goed voor ze. Zeker op deze leeftijd. Rijst is nog een beetje moeilijk, maar dar kan je met wat melk plakballen van maken. Iets te lang koken. De zilvervliesrijst met ronde korrel leent zich daar goed voor, maar die moet wel 3 kwartier koken.
Wat doen jullie met mandarijn??? Heb het net gegeven en had telkens en partje in 3-en gesneden. Velletje was niet taai, had eerst zelf even gecheckt. Echt bij de laatste moest ie even flink hoesten. Laten jullie het velletje er altijd om heen?
Bij 9 maanden ontvelde ik ze. Iets later spuugde hij de velletjes uit. Maar hij kreeg er open billen van, echt heel erg!
Puur door het zuur. Hij at er ook wel meer dan 1 per dag... Hij was er denk ik ook een beetje allergisch voor. Van een klein slokje jus kreeg hij het later ook. Echt open billen he, verschrikkelijk!
In het schema van Stefan Kleintjes staat dat ik rijstwafel mag geven. Maar als ik kijk naar rijstwafel voor kindjes, dan staat erop de verpakking dat het pas vanaf 8 maanden is. Weet iemand waarom dat zo is? En ik geef toch liever deze omdat er geen zout in zit.
Danone wil geen claims van een kind dat stikt in een hap rijstwafel. Daarom hebben ze een bepaalde veiligheidsmarge ingebouwd. Op mijn rijstwafels van de biowinkel staat het niet, die kan je dus gewoon geven.
rijst was nog moeilijk hie rin het begin dnek pas vanaf 8 mnd dat ie het goed kon eten.. Vokgens mij sowieso vanaf 8 mnd pasta aardappel vanaf het begin! rijstewafels...ja die vraag had ik toen ook..maar las dat meerdere moeders het al eerder gaven...en het is gewoon een kwestie van proberen...kijken of je kindje snapt hoe die het moet eten....mijn zoontje was er gek op...helaas is dat heelmaal over
Ze is bijna 8 maanden, dus dan kunnen we inderdaad rijst en pasta geven. Aardappels heeft ze ook nog nooit gegeten, binnenkort eens doen dan.
hier ene aardappelverslaafd kind! haha ik geef wel volkorenpasta...lust het zelf niet, maar maak altijd apart voor hem
Net weer Rapley gegeven: courgette en tomaat. De tomaat ontveld, ontpit en eventjes gebakken in olijfolie om hem zachter te maken. Vond hem daarvoor behoorlijk hard. Ze propte het met 2 handjes naar binnen! Zowel de courgette als de tomaat, die ze nog nooit gegeten had. Achteraf proefde ik wat van de tomaat en hij bleek behoorlijk melig te zijn, naar mijn smaak. Maar daar had ze kennelijk geen last van. Ik had het gevoel, dat ze behoorlijk wat op had, maar moest toch nog aardig wat van de grond rapen na afloop.
Gek, ik lees op internet dat sommige CB's juist volkorenpasta aanraden. Die van mij dus juist witte pasta... zijn ze het dus niet echt over eens.
Hier ook gewoon volkorenpasta gegeven vanaf het begin. Mandarijn deed ik altijd alleen door de midden. Nu gewoon zoals ze zijn. Heb ze eigenlijk nooit ontveld.
hier gruwelt meneer van velletjes van sinasappels en manderijntjes...dus ik trek meetsal het ehcte taai vel eraf... maar meestal zuigt ie het dan gewoon uit of krijg ik de velletjes terug... Volkoren, ja volgens mij zijn daar sowieos meningen over verdeeld...ook over volkoren brood...dus gewoon naar je kindje kijken zou ik zeggen ik heb altijd het idee dat het gewoon wat meer vult ...en het is natuurlijk wel voedzamer en goed voor de darmen
Wij eten zelf meestal half volkoren half wit, dat is toch net iets lekkerder, minder stug ofzo. En voor de kleine gooi ik de volkoren gewoon erbij bij het koken, je vist ze er makkelijk uit na het koken. Scheelt weer een pannetje
ja dom heh haha ik ben luiiiiiiiiiiii hij eet ook volkoren soepstengels, nou die vind ik zelf 10x niks haahha...ik ben al verpest
Liesbeth heeft gisteren ook volkoren pasta gehad (lees, in de handjes gehouden, gezwaaid en gelikt, ze kon er echt niets mee). Vanmorgen heel grappig, wilden we a contrario eens kijken hoe ze reageert op pap met een lepel (ik wilde dat vooral, Mr Hair is helemaaaaaaal pro rapley en supergeduldig, ik ben best ongeduldig). En dat wilde ze dus helemaaaaal niet. Tót ze de lepel zelf in handel kreeg, zó wat een gesmikkel en gesmeer! Zo klein als ze is, als ze het zellúf mag doen, is het goed.