Fruit lukt hier trouwens nog niet zo goed, ze wil er nog niet zoveel van weten, gooit het meestal gewoon meteen op de grond. Sinds een paar dagen sabbelt ze wel aan een stukje mandarijn, dus daar zit wel vooruitgang in. Ben ik wel heel blij mee. Ben die potjes wel een beetje zat (hoe makkelijk het soms ook is).
Wij zitten hier in de fase dat Yasemin de zwaartekracht heeft leren kennen. Iemand tips? Ze gooit al haar speelgoed op de grond, maar sinds vandaag ook het eten. Ze heeft wel redelijk goed gegeten, maar haar boterham lag toch wel erg veel van op de grond. (vooral de kipfilet die erop zat) Gewoon laten gebeuren? Of zijn er dingen waarmee je het kunt verminderen ofzo.
Ik gaf mijn zoontje altijd een hele peer. Ik haalde de schil van het onderste stuk en gaf hem met schil om het lange dunne stuk in handen. Even opletten dat hij het klokhuis niet mee naar binnen werkte, maar dat ging prima. Banaan in het begin ook iedere keer een stukje van de schil af snijden. Dit ook om te voorkomen dat hij zou breken en tegen het anti-glibber gehalte. Mandarijntjes en sinaasappels sneed ik de partjes altijd in stukjes. Appel wil hij niet hebben, kiwi en mango deden we met een vorkje (zag er ook wel erg eigenwijs uit). Dan hielp ik hem met prikken maar de rest deed hij zelf. Druiven snijd ik over de lengte doormidden. Moet er wel bij zeggen dat mijn zoontje al heel jong tanden had. Met zes maanden had hij al genoeg tanden om het fruit laagje voor laagje te schrapen...
Mijn zoontje Rapleyde al 2 maanden voordat zijn eerste tand kwam, die hebben ze echt niet nodig om te kunnen afhappen en kauwen hoor!
Lisa gooit echt heel veel op de grond. Ze krijgt een klein bordje vol, een paar hapjes eet ze echt op en de rest ligt op de grond. Wij zeggen dan altijd: mooi, ze heeft haar bord leeg! Wat je er aan kan doen, niets denk ik, gaat vanzelf wel beter. Bij Eva hebben we dezelfde ervaring gehad en die houdt nu toch al wel ruim een jaar alles op/in haar bord/mond.
Ok nou ben benieuwd! Ze heeft echt sinds vandaag heel duidelijk door hoe de zwaartekracht werkt. Speelgoed wordt ook meteen op de grond gegooit en dan hard lachen natuurlijk. Ach zal er ook wel bij horen, moeten ze ook leren natuurlijk! En rapleyen geeft toch al een rotzooi, dus een beetje rotzooi of héél véél, maakt dan ook niet meer uit. Hier een tandloos kindje nog maar ze eet alles erg goed. Tandjes zijn dus idd niet nodig om goed te kunnen eten. Zelfs de dingen waarvan ik 'bang' was dat ze er moeite mee zou hebben gaan gewoon goed. (gebakken kipfilet bijvoorbeeld, of een stukje rundvlees) Verder krijgt ze hier bijna alles zoals het is. Grotere fruitsoorten in stukken gesneden, maar dingen als druiven en mandarijnen, krijgt ze gewoon zoals wij ze ook eten. Heel soms moet ik de eerste 2 druiven even door middne snijden zodat ze weer door heeft dat ze zo lekker zijn.
Wij corrigeerden hem wel als hij het eten op de grond gooide. Gewoon rustig nee zeggen. Soms ook het eten afnemen. Hij heeft ook een hele tijd geen bord gehad omdat hij dat alleen maar omkiepte. Tegenwoordig gaat hij met eten spelen als hij genoeg heeft gehad. Dan pakken we het af. Het is wel grappig om te zien dat hij steeds meer fantasie heeft. Tegenwoordig kan hij van een stuk aardappel een auto maken. Mijn zoontje heeft trouwens een aantal maanden gewoon alle klokhuizen meegegeten. Inmiddels vindt hij het niet lekker meer, maar lange tijd knipperde ik 2 keer en dan was het klokhuis weg.Volgens mij niet ongezond hoor.
Deed je dat ook met 9/10 maanden? Kan ik bij Lisa echt niet mee aankomen, die snapt daar niets van. Bord kan ik ook niet op haar tafelblad zetten, die kiept ze dan meteen om. Eten moet vooral leuk zijn, het opvoeden daarin komt wel. En bij Eva is het ook helemaal goed gekomen, dus ik vertrouw erop dat het bij Lisa ook helemaal goed gaat komen
Femkes, ik zeg ook wel Nee, maar dan gaat ze lachen. Ik houd het wel vol, trouwens. Ooit zal ze 'Nee' wel leren, maar nu nog niet. Bord werkt hier ook nog niet hihi. Toevallig gister weer geprobeert, maar ze denkt dan dat ze die ook kan eten dus trekt ze hem naar de mond en valt alles eraf.
Een kind van 6 maanden corrigeren? Het was meer laten vallen. Pas later weer het op de grond gekwakt als hij niet meer hoefde, dan is de boodschap duidelijk. Bord hoefde ik niet weg te halen, want dat had hij niet tot 1,5 jaar oud.
Hier wel een bord, maar die staat op tafel, en pak daar eten vanaf en leg het voor haar neer. Dus gister eens geprobeert gewoon het bord voor haar neer te zetten, maar was geen succes. Schijnbaar zien haar bordjes en bakjes er lekker uit!
Hier is het niet alleen de zwaartekracht... Als hij een stukje brood naar beneden kiepert komt er 2 seconden later een hondje aanlopen Dan zit hij echt druk te proberen over de stoel te loeren of hij onze hond kan zien. Zooo schattig... helaas lust onze hond geen groenten Die moet ik nog steeds zelf opruimen. *Julian kreeg eerst gepureerd eten, maar het avondeten wil ff niet zo. Nu gewoon stukjes aardappel en bijv. een roosje broccoli en dat vind hij heel leuk.*
Haha, dat is hier ook, maar dat vindt Yasemin niet zo interessant! (hondje is ook nu uit logeren toevallig, dus ik kan nu wel alles zelf oprapen)
heb niet alle berichten kunnen lezen (nog) maar wil ik wel doen als ik tijd heb! wij hebben een kleintje van 6 1/2 maand en geven nu bijvoeding naast de BV, maar versgemaakt en gepureerd. dat vond ik prettiger...maar ik ben wel geinteresseerd in de rapley methode. heb ook het boek van Stefan Kleintjes... ik ben alleen voor een ding heel bang: stikken! wat is jullie ervaring? hoe groot moeten de stukken zijn en wat kan je het beste eerst geven? ik zou graag jullie ervaring horen...ik ben azelf toen ik klein was (9 maanden) bijna gestikt in een stuk banaan dat ik ook afhapte...misschien dat ik daarom zo bang ben??
overigens, hij kan nog niet in een kinderstoel zitten...en volgens mij wordt dit ook afgeraden tot ongeveer 9 maanden...
Zodra je kindje enigszins kan zitten kan het al wel een kwartiertje in een kinderstoel. Echt niet tot ongeveer 9 maanden, de meeste kindjes kunnen dan al een tijde goed stevig zitten. Ik denk dat je het een beetje verwart met fietsen? Voor stikken ben ik nooit bang geweest en Eva heeft ook nooit neigingen gehad, ging meteen goed. Lisa heeft het soms wel, maar het stukje komt altijd netjes terug.
Mukki: over het 'stikken' is hier ook al gesproken, je komt het wel tegen als je terug gaat lezen. Zelf vind ik het enger eruit zien dan dat het is. Met het reflex wat ze hebben komt alles er goed uit mits ze goed rechtop zitten. Het was vooral in het begin, nu kan ik al goed kauwen en slikken. Zwaartekracht: erg irritant maar hier ook alles op de grond, en lachen natuurlijk. Vooral wanner meneer klaar is. En borden, tja die zijn ook lekker op op te kauwen, dat alles er dan uit valt is bijzaak snoopie: beetje off topic maar wat kan je meissie al goed lopen achter het auto'tje. Dat zie ik mijn kleine nog niet doen.
Voor stikken hoef je niet bang te zijn. Ze hebben een kokhalsreflex en kunnen zich hooguit verslikken. Goed rechtop zetten is heel belangrijk! De meeste kindjes kunnen met 6,5 maand rechtop zitten in de kinderstoel, de mijne kon het toen zelf. Anders kan je misschien ondersteunen met handdoeken. 9 maanden is het advies voor in een fietsstoeltje, wat Snoopy ook al dacht. Jij kan het je niet meer herinneren dat je je verslikt hebt in een stuk banaan, kennelijk hebben je ouders je dat later meermaals verteld, niet handig; angst is een slechte raadgever!