Hoi Ik werk ook in het onderwijs, mbo dan. Ik heb in januari, de week voordat ik met verlof ga, dus 35 weken ben, ook voortgangsgesprekken met de leerlingen en hun ouders (ben mentor). Wij hebben vaste ouderavond waarop de school 's avonds open is en ook 1 uur pauze om gezamenlijk te eten. Ik ben helemaal vrij om mijn gesprekken in te plannen. Jij niet? Ik vind die gesprekken sowieso heftig tijdens een gewone werkweek, zwanger of niet. Ik smeer ze dan ook altijd uit over 3 dagen. De ouders krijgen een brief die ze aan hun leerlingen weer teruggeven waarop ze kunnen kiezen uit de beschikbare dagen en tijden. Het is nog nooit voortgekomen dat ze allemaal alleen die ene avond kunnen. Sommige ouders werken 's avonds en vinden het fijn dat ze 's middags tussen 15 en 17u ook kunnen komen! De ouders die 's avonds kunnen plan ik direct na elkaar, tenzij het er echt te veel zijn, zodat ik ook niet pas om 22u thuis ben. Ik zorg er ook voor dat mijn werk voor de volgende lesdag al klaar ligt zodat ik 5 minuten voor tijd binnen kan wandelen en dus 's ochtends zo'n drie kwartier langer kan blijven liggen! Hopelijk kun je hier iets mee!
Hier 2 verplichte avonden. Tussen half 4 en 4 mag ik geen pauzes plannen en tussen 8 en half 9 mag ik geen pauzes plannen. Ik zit dus sowieso 2 dagen tot minimaal half 9 (loopt uit naar kwart voor 9-9 uur). We hebben beide avonden een uur om te eten. Ik heb 24 plekken op 1 dag. Ik moet bij mijn aantal leerlingen 5 extra tijdvakken openzetten waarop ouders zich kunnen inschrijven. Dus van de 48 moet ik er (aantal leerling) laat zeggen 32 open zetten. De rest mag ik blokken. Maaaar voor 2 gesprekken moet ik sowieso 20 min inplannen.
Twee verplichte avonden? Maar er zijn toch ook ouders die niet 's avonds kunnen? Waarom mag jij geen gesprekken plannen op die 2 dagen van 3 tot 5 zodat je het 's avonds tot bijv. 19.00u hebt??
We beginnen om half 4 (zijn 3 uur uit, eerder dat de kids weg zijn). Maaaar heb overleg gehad en zoals het er nu uitziet hoef ik niet twee volle dagen
Dit topic spreekt mij erg aan, aangezien ik redelijk in hetzelfde schuitje zit. (ook basisonderwijs, rapportavonden) Iemand had het over zwangerenbeleid. Ik kan echt niets vinden op de site van mijn stichting.. Kan ik daar naar vragen bij mijn directeur? Volgende week heb ik ook twee verplichte avonden. Ik werk 2,5 dag en ben eindverantwoordelijk voor 30 lln. Ik heb twee duo's naast mij staan. Dus ik kan ALLE gesprekken voeren. Ik heb aanstaande week gesprek met directeur hoe we het gaan doen, want ik heb ook al redelijk vaak last van harde en pijnlijke buiken. En het recht op extra's pauzes? Die worden weggewuift: 'Tja, zo werkt het onderwijs nu eenmaal niet'. En verlichting van je taken? Dan doe je thuis toch wat extra, want je hebt nu eenmaal wel te voldoen aan je taken naast je lesgeven. Wij moeten 's ochtends op een vast tijdstip binnen zijn, dus dat langer blijven liggen zit er helaas niet in . Mocht borstvoeding wel lukken, en ik wil gaan kolven.. ik ben zoooo benieuwd hoe we dat dan gaan oplossen, haha!! Nu nog niet druk om maken, eerst maar eens kijken hoe we dit gaan rooien!
was ik!! Zwangerenbeleid moeten ze je verplicht over handigen ik moest er zelfs voor tekenen dat ik het ontvangen had staan ook de rechten en plichten in die jij hebt als zwangeren; bijv ziekmelden wel of niet zwangerschapgerelateerd en dat soort dingen!!
Ja blijft lastig, das ook met schoolreisjes, excursies, surveilleren, kleuters hebben, gymles geven en later eventueel kolven op het werk. Ik ben inmiddels bevallen maar was bij de laatste rapportgesprekken ook 32 weken zwanger. Heb toen ook 3 avonden gesprekken gehad (met 22.00u als laatste gesprekstijd.) Ik had toen een kleutergroep voor 4 dagen en heb de gesprekavonden ook gewoon gedaan. Vond het wel zwaar, maar wist dat ik een week later zomervakantie zou hebben en dus ook verlof, dus me vooral geprobeerd daarop te richten. Ik zou het wel bespreekbaar maken, op de een of andere manier kunnen de meeste directeuren doen alsof er niets aan de hand is en je alle mee kunt doen, en moet je dus steeds ZELF aangeven wat je wel en niet meer kan/wil doen. Tevens is het vaak zo dat de meeste mensen in het onderwijs het gevoel hebben dat ze onmisbaar zijn en dat zonder hen alles in de soep loopt, en daarom toch maar weer alles zelf willen blijven doen en blijven doorgaan omdat ze "ook niet willen zeuren". Wat natuurlijk geen zeuren is!