Rare bult = waarschijnlijk liesbreuk..

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Ecosa, 17 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Ecosa

  Ecosa Fanatiek lid

  15 dec 2006
  2.397
  1
  0
  Nou ben net bij de ha geweest, hij denkt dat het misschien een liesbreuk is. We moeten woensdag voor een echo..

  Ik heb de tranen in mijn ogen staan. Hij had het over een operatie ofzo. Maar Elena is nog maar zo klein.. Jeetje zeg, zit me echt hoog ineens..

  Heeft er iemand ervaring met liesbreukjes bij babies?
   
 2. Gul

  Gul Actief lid

  27 sep 2006
  380
  0
  0
  IT'er
  mijn oudste zoon wat met 6 weken geopereerd aan een liesbreuk.
  Is op zich een relatief simpel operatie, maar ze zijn bij zulke kleintjes meer bang door de narcose dan de operatie zelf.
  Wij moesten wel 1 of 1,5 week wachten totdat hij geopereerd moest worden. In de tussentijd deden wij (vooral mijn man). Steeds als het eruit sprong even terugduwen (want het is eigenlijk een stuk darm die door een gat in de "lies" of zo terechtkomt. En die kun je dus door hetzelfde gaatje weer terugduwen.
  Vooral als hij niest of huilt zal die weer terug in het gaatje springen. Dus wij probeerden hem zo min mogelijk te laten huilen tot de operatie.
  Wat ze ons vertelden was dat je niet bang hoeft te zijn. Er is maar zelden complicaties.
  Weet je trouwens hoe een liesbreuk (bij kinderen) komt? De oorzaak bij volwassenen is trouwens anders als bij kinderen. Als je het niet weet kan ik het wel kort uitleggen. ik hoor het wel.
  Bij baby's doen ze trouwens 1 dag van te voren opnemen en een nacht laten ze nog blijven voor de zekerheid. Bij grote kinderen doen ze 's ochtends in het ziekenhuis opnemen en dan 's avonds weer weg.
  Ze proberen de baby's meestal zo vroeg mogelijk omdat ze op lege maag moeten opereren en baby's niet zo lang kunnen volhouden zonder melk. Dat vond ik ook een van de ergste dingen, je kind bezighouden want hij mag niet drinken.
  Het is niet leuk, vooral bij ons was het de 2'de keer dat we naar het ziekenhuis moesten in 6 weken.
   
 3. susanne1979

  susanne1979 Fanatiek lid

  13 mei 2006
  3.799
  1
  0
  verzorgende
  Limburg
  De kleine van een collega van me had dat ook. (ook een dochtertje) Ze is er 2 x aan geholpen. De operatie was erg meegevallen en de kleintjes hebben er niet zo heel veel last van. Het litteken schijnt bijna onopvallend te genezen!

  Succes!
   
 4. happyjollie

  happyjollie Actief lid

  2 feb 2007
  102
  0
  0
  Noord-Holland
  hoi,

  ik heb zelf toen ik 2 weken oud was aan beide kanten liesbreukjes gehad.
  De operatie schijn ik goed doorstaan te hebben ik heb er geen last van gehad.
  En nu ik 26 jaar ben heb ik geen enkel litteken, ik heb er dus niets aan over gehouden, toen ik zwanger was van Luca zag je wel een klein lijntje aan weers zijde maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik precies wist waar het zat,en dan ga je erop letten, dat had mijn moeder me aangewezen.
  Maar verder heb ik er dus nooit last van gehad.
   
 5. Tinkerbell81

  Tinkerbell81 Fanatiek lid

  20 dec 2005
  3.152
  0
  36
  ben zelf operatie-assistent, de ingreep is niet groot hoor (houden er een klein littekentje aan over) , het is ook een " routine-ingreep" het komt best veel voor...
  dus probeer niet te veel zorgen te maken (makkelijker gezegd natuurlijk dan gedaan, ik zou het zelf ook niet leuk vinden als ons zoontje geopereerd moet worden , maar geruststellende gedachte dat het een kleine ingreep is en ze er gauw weer bovenop zijn)
   
 6. Niet meer actief

  he vervelend voor jullie, ik zal woensdag aan jullie denken!
  succes
   

Deel Deze Pagina