rare stand baarmoedermond en slijmpropje 9 wk zwanger

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door Peetje, 21 jan 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Peetje

  Peetje Niet meer actief

  Hoi Mirjam,

  Nog een vraagje..Sinds een paar dagen heb ik opgemerkt dat mijn baarmoedermond af en toe bijna uit mijn vagina komt, ik hoef dan maar 1 cm naar binnen en dan stuit ik op mijn baarmoedermond, hij ligt ook niet net als normaal, maar ik weet niet hoe ik het precies moet omschrijven..het streepje in het midden van de bmond staat zeg maar rechtop in mijn vagina...ook heb ik vanavond erg veel slijmverlies, tis echt slijm en ook een propje met wat lichtroze kleur erin, tis anders als de afschijding, mijn eerste gedachte was een slijmpropje of een deel hiervan..Ik heb hierover gesproken met mijn schoonzus, zei bleek dit ook een keer te hebben gehad vorige week, ze was toen 17 wk zwanger, ze heeft het niet nagevraagt, maar tis ook weer gewoon weggegaan bij haar..
  Wat kan dit toch zijn??? Kheb verder niet echt buikpijn of iets dergelijks, ook geen bloedverlies..

  Alvast bedankt voor je antwoord..

  Petra
   
 2. Mirjam

  Mirjam Verloskundige

  2 dec 2005
  11.590
  2
  0
  verloskundige en lactatiekundige IBCLC
  hoi Petra,

  dat je baarmoederstand anders is nu heeft waarschijnlijk te maken met de miskraam van je ene kindje. Door de wee├źn die je had om de baarmoedermond open genoeg te krijgen om het bloed en stolsels erdoor te laten, is de stand van je baarmoeder ook iets veranderd. Dit herstelt zich meestal vanzelf weer in de loop van de tijd.
  Wat betreft het slijmverlies: je baarmoedermond en vagina zijn in de zwangerschap rijk doorbloed. Daardoor heb je eerder last van slijmverlies, soms iets roze, doordat er bijvoorbeeld een klein bloedvaatje is geknapt. Dit kan komen na harde ontlasting of na vrijen maar soms ook zomaar. Zolang je geen bloedverlies en krampen hebt hoef je niets te doen. Draag liever geen inlegkruisje voor het slijm maar verschoon liever wat vaker je ondergoed. Door inlegkruisjes gaat het soms broeien en heb je eerder kans op een schimmelinfectie.

  Mirjam
   
 3. Peetje

  Peetje Niet meer actief

  Ok, ben weer wat gerustgesteld! Heb al 3 dagen geen bloed meer verloren dus was al enorm blij en toen kwam dit weer! Maar voel me nu weer een stuk beter, nog 2 nachtjes en dan weet ik zeker of alles goed zit en de bloeding weg is!

  Bedankt voor je antwoord!

  Petra
   

Deel Deze Pagina