Ik haal mijn eitjes vers uit het hok, en ik let echt niet op die dingen! Ja nu ik zwanger ben eet ik netjes alleen gestolde dingen en geen rauwe eieren, maar normaal gesproken, JA! Lekkere flubbertjes op mijn brood, hehe
Normaal eet ik ze echt liefst zo drillerig mogelijk. Zowel m'n gekookte, als gebakken eitjes. En omeletten al helemaal! De kok in ons bedrijfsrestaurant weet precies hoe ik m'n omeletje hebben wil! Maar nu ik zwanger ben, doe ik wat voorzichtiger. Dus wit wel gestold en geel nog nat, maar wel aardig verhit. Niks aan hoor... nog 6 maanden en dan mag ik weer!
Ik let er niet op, hou niet van spiegel of drilei. Met cakebeslag snoepen geen probleem ook, al maal en eet ik het momenteel niet.
Ik ben er niet voorzichtig mee (ik koop wel altijd verse biologische eieren). Wij maken altijd zelf mayonaise en daar zit dus ook rauw ei in, de kindjes eten daar ook gewoon van. Ik heb overigens wel eens gelezen dat de salmonellabacterie meestal (of altijd?) op de schil zit ipv in het ei.
Op de buitenzijde van eieren zijn meerdere soorten Salmonella aanwezig. Bij S. enteritidis is de situatie wat ingewikkelder doordat het organisme ook aangetroffen is in het ei, in de dooier. Dit suggereert een verticale transmissie, d.w.z. dat de eidooier besmet wordt met het organisme voordat de schaal gevormd wordt. Dit is mogelijk wanneer de legkip geïnfecteerd is met S. enteritidis . Ook andere producten hebben uitbraken van S. enteritidis veroorzaakt. S. Enteritidis veroorzaakt gastro-enteritis. Study: Organic chicken carries significantly lower salmonella risk | Grist
Ik was in mijn 2e zwangerschap verslaafd aan zacht gekookt eitje. Alleen het eigeel en moest er echt uitdruipen. Bleek dit dus niet goed te zijn zij de verloskundige want het is gewoon niet goed verhit. Daarna maar afgebleven. Lust verder geen eieren maar met bijv beslag Jamie dan eten wij met de kindjes de restjes op
Nee! Een "nat" ei vind ik vies, de kinderen ook. En beslag met eieren soepen doen we ook nooit, veel te bang om er ziek van te worden. Zou niet eens weten hoe het smaakt want vroeger mocht ik het ook nooit. Nog nooit voedselvergiftiging gehad en dat houd ik graag zo.
Oh ik ben niet zo moeilijk. beslag, heerlijk! gebakken ei met nog wat drillerig eiwit, eet ik lekker op. Als ik zwanger ben let ik wat meer op, maar ook niet 100 %. Maar ik ben van rauw ei nog nooit ziek geworden.
Ik ben er ook niet voorzichtig mee, ben zelf niet zo'n fan van zachte eitjes maar als ik het voorgeschoteld krijg eet ik het gewoon op. En lik ook gewoon van het beslag. Tenzij ik zwanger ben natuurlijk, nu let ik wel heel goed op.
hier alleen tijdens de zwangerschap geen dingen gegeten waar rauwe ei in zit. maar de gekookte eieren zijn hier nog een beetje zacht in het eigeel en dat krijgt de kleine man ook. en beslagkom die laat ik nog niet uitlikken door de kleine man, maar dat is meer omdat ik bak als hij slaapt. dan hebben ik lekker de handen vrij.
Hetzelfde. Vond eerste keer koekjes bakken, na de zwangerschap, met Finn dan ookeen feestje! Haha! En hij ook... Ook lekkere verse mayo of aioli....mjammie!