Rauwe eieren tijdens de zwangerschap

Discussie in 'Stel je vraag aan de voedingskundige' gestart door LeinVert, 2 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LeinVert

    LeinVert Lid

    4 mei 2010
    6
    0
    0
    Hoi Evelien,

    Ik wilde heel graag een cake bakken, en heb zonder er bij na te denken de hele beslagkom leeg gelikt.. ik schaam me diep. Niet bij stil gestaan dat er rauwe eieren in verwerkt zijn. Wat is de kans dat ik salmonella oploop? Wat zijn de kenmerken? Moet ik nu naar de huisarts? Ik ben echt bang en maak me ontzettend druk.. !!
    Kunt u me helpen?

    MVG
    Marjolein
     
  2. Friso

    Friso Voedingsdeskundige

    1 sep 2009
    5.654
    0
    0
    Hallo Marjolein,

    Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt.
    De symptomen hiervan ontstaan meestal binnen twaalf tot zesendertig uur. Als een voedselvergiftiging door salmonella optreedt, uit zich dat door diarree, buikkrampen, hoofdpijn, lichte koorts, rillingen, misselijkheid, slaperigheid en overgeven. Je kunt eigenlijk niets anders doen dan afwachten.

    Succes.

    Groeten eveline
     

Deel Deze Pagina