Hoi Dames ! Ik ben pril zwanger van ons 2de kindje. Op dit moment allemaal heel spannend en aftellend naar die eerste echo. Ik merkte onmiddellijk dat er al een aantal zaken omtrent voeding veranderd zijn in vergelijking met mijn eerste zwangerschap. Spijtig wordt het lijstje enkel korter Wij zijn met ons gezin superfan om vaak op restaurant te gaan samen. Bij deze mijn vraag: Eten jullie de rauwe groenten op die je krijgt op restaurant; of laat je deze liever gewoon links liggen?
Ik zeg niet dat deze niet mogen gegeten worden. logischerwijs moeten ze goed gewassen zijn! op restaurant weet je dit nooit met zekerheid
Mijn hemel, kijk in Vietnam ofzo kan ik t voorstellen omdat t water waarin het wordt gewassen niet zo fris is. Maar in de benelux kun je gewoon rauwe groente eten hoor denk je dat een restaurant zit te wachten op zand tussen de sla?
Ik ook niet hoor. Wij kregen een brochure mee waarin dit vermeld stond ‘rauwe groenten kunnen gegeten worden, indien ze grondig gewassen worden’ … Toen dacht ik; tsjaaa dit weet je natuurlijk niet overal .. Misschien een beetje ver gezocht.
Ik heb geleerd dat als je groenten en fruit écht wil reinigen, je met bijvoorbeeld azijn aan de slag moet gaan. Enkel even afspoelen onder water heeft geen enkele zin. Dus sla ik die stap meestal over. Maar alleen als het verpakt in de supermarkt ligt. Alles wat los in de supermarkt ligt en waar mensen met poephanden aan kunnen zitten, spoel ik wel even af. Twee keer een illusie; je haalt er echt niet alles van af, en in het voorverpakte kan ook van alles zitten Niet teveel over nadenken. Ik heb deze week ook heerlijk 3x broodje paté op en weer een keer een spiegeleitje. De kansen zijn zo super super super klein dat ik dat risico wil nemen, maar ieder moet dat echt voor zich weten!
Ja tuurlijk. Zoveel stage gedaan en vakantiewerk in verschillende zaken en ik pas ervoor . Er word in België ook wel erg gehamerd op risico's rond toxoplasmose. Je word er ook meermaals op geprikt.
Ik ben blij deze reactie te lezen! Had al het gevoel ‘te overdrijven’, maar zo zie je maar dat het zeker niet overal netjes gebeurd zoals @M061987 aangeeft, het is maar een kleine kans! maar vond het een discussie waard
Klopt helemaal! in België wordt er stevig op gehamerd, hier merk je een serieus verschil met Nederland!
Ik zou het alleen doen als je echt een goed gevoel bij een locatie hebt denk ik of misschien inderdaad gewoon zoveel mogelijk vermijden. Ik heb toxoplasmose opgelopen door waarschijnlijk het niet wassen van een komkommer thuis, dus ja dat kan zeker. Gelukkig was ik toen niet zwanger!
Het gaat uiteraard niet om zand, maar om toxoplasmose. En al zou het om zand gaan; jouw reactie vind ik, hopelijk onbedoeld, erg onvriendelijk. Alsof ze zich zou moeten schamen dat ze voorzichtig is... Dit soort reacties valt me steeds vaker op van meerdere leden. Ik vraag me dan echt af waarom het nodig is iemand het gevoel te geven dat ze overdrijft...
Nou, je kan natuurlijk zelf ook een beetje logisch nadenken… je bent gewoon zwanger he…. Het is niet alsof je in een bubbel moet leven…