Ik wil m'n kipfiletje voor vanavond stomen. Heb een stoominzet (metaal) voor in de pan. Leg ik daar dan gewoon zo m'n kipfilet in zonder verder iets eronder? Geen bakpapiertje of zo? En hoe lang moet t in de pan? Ik heb echt geen flauw idee, dus als iemand me even wat wijze raad kan geven graag!
Ik heb eigenlijk nog nooit kipfilet gestoomd, maar toevallig heb ik afgelopen week wel voor het eerst kabeljauwfilet gestoomd. In een plastic mandje weliswaar, maar dat is wel hetzelfde principe. De vis had ik gewoon zo in het mandje gedaan (van te voren in stukjes gesneden) en vervolgens gaar gestoomd. Verder niks eronder gelegd en dat ging prima.
deed dat vroeger zelf met een gewoon metalen vergiet, werkt prima. Kipfilet erin en stomen, je moet zelf wel eens kijken hoelang het duurt (best na een kwartiertje eens insnijden). Let wel, ik maakte torentjes met vergieten. Groenten in bovenste vergiet en kip in onderste. Is voor de jus (niet zo gezond als het omgekeerd drupt)