Ik ben niet zwanger, ik twijfel wat ik zal doen. Iemand nog een tip voor lekkere gerookte zalm? Anders snijd ik de zalmfilet in kleine stukjes en bak ze even kort of zo. Helemaal rauw durf ik niet aan met die van de AH denk ik
Zeker nog nooit op de afslag geweest?Wat je nu zegt is echt de grootste onzin die ik ooit gehoord heb...De visgeur is bederf...moet niet gekker worden. O ja. ..mijn vader is visboer en werkt als zelfstandige In een viskar,en werkt twee dagen op de afslag...
Nou inderdaad zeg.. wat een onzin!! Dan zou de hele zee bedorven zijn, want die ruikt standaard naar vis hahaha
Ik ben op de grootste vismarkt ter wereld geweest en je rook er helemaal niets. Verse vis ruikt niet, ruikende vis is niet meer vers, de geur komt door bacteriële activiteit, oftewel de vis is aan het bederven. Nu is de vis dan echt niet oneetbaar, gewoon een kwestie van verhitten en de bacteriën gaan dood. Vraag maar na bij je vader: hoe sterker de vislucht, hoe ouder de vis. En hoe ouder de vis, hoe minder geschikt ze is om rauw te eten.
Dan zat waarschijnlijk je neus verstopt Nee,zonder gekheid...wat je zegt klopt van geen kanten meid.Een verse visgeur,of bedorven visgeur is een wereld van verschil.Ga eens mee merlijn vissen bv,dan ruik je de verse vislucht met dat ze opgehaald worden
nou mijn opa was visboer en die zei altijd: " Kind als vis naar vis ruikt moet je het niet eten... " haha dus... Maar ik ben het er wel mee eens dat er een verschil zit tussen verse visgeur en bedorven vis
Dat heeft toch niets te maken met dat vis die naar vis ruikt bedorven is?Ik kan het hier niet uithalen hoor,en dat komt omdat het niet waar is
Zucht... Ik las dat er nogal wat misverstanden bestaan waarom vis naar vis ruikt, dus ik dacht: doe d'r even een leuk linkje bij. Dus jouw reactie begrijp ik compleet niet! Vis die bedorven is STINKT.
Sorry meid,ik had de opletter even niet aan,ik zag jou voor iemand anders aan.Schaam, schaam... Ik begreep er al niks van...Maar nu wel! Bedankt voor deze verhelderende link
Ik had vanmiddag rauwe zalm gekocht bij de AH, ik heb de zalm gepakt die het langst houdbaar was (tot 10 maart) en direct thuis in de koeling gedaan. Vanmiddag het pakje opengemaakt en het rook naar niks. Dus stukje geproefd en het smaakte heel vers (niet zo lekker als van de jappanner) maar het was goed. Had wel even het sushi gevoel.
O hemel....!! Dat is werkelijk zo verschrikkelijk lekker!! Ik denk dat er deze week iets anders op het menu komt 😉
Vandaag maar echte sushi gemaakt. Overigens wel weer met de rauwe zalm van de AH. Was echt heerlijk! Alleen de rijst toch net iets te papperig. Weet iemand een goede manier/recept voor perfecte sushi rijst?