rauwmelkse kazen (au lait cru staat er dan op de verpakking!

Discussie in 'Gezondheid' gestart door annika, 23 mrt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Ik let er sinds kort ook op en heb ontdekt dat sommige biologische kazen of streekkazen wel van rauwe melk zijn gemaakt.
     
  2. Ikjethimister

    15 jul 2006
    72
    0
    0
    het schijnt dat de aulait cru kaasjes bijna niet meer te koop zijn
    2of 3 soorten schimmelkazen in frankrijk worden nog zo gemaakt
    maar de meeste worden gepasteuriseert
    dit vertelde mij een collega die dol is op frankrijk en erg bourgondisch eet
     
  3. Dominique71

    Dominique71 Bekend lid

    25 mrt 2006
    978
    0
    0
    Uh, maar, nu ook maar even voor de zekerheid: ik heb begrepen dat blauwe kaas nooit goed is, ook niet voorverpakt van de AH.

    Weet iemand daar meer van?

    Groetjes,

    Dominique
     
  4. Karina

    Karina Fanatiek lid

    31 mrt 2006
    1.987
    0
    0
    Mamma & masseuse
    Rotjeknor
    Het is echter beter zachte schimmelkazen van rauwe melk te vermijden omdat deze besmet kunnen zijn met de listeria-bacterie. Listeria kan schadelijk zijn voor het kind en zelfs een miskraam tot gevolg hebben. In de praktijk is de kans op een listeriabesmetting vrij klein. Daarom is er geen reden voor paniek als er per ongeluk een ‘fout’ kaasje is gegeten.
    Dus ja, ik zou het niet zo snel eten, tenzij het heet is gemaakt en dat de bacterien gedoodt zijn (neem bv gorgonzola als je die verwarmd dan kan het weer wel)!!!

    Hoop dat je hier iets aan hebt!
     

Deel Deze Pagina