Ik let er sinds kort ook op en heb ontdekt dat sommige biologische kazen of streekkazen wel van rauwe melk zijn gemaakt.
het schijnt dat de aulait cru kaasjes bijna niet meer te koop zijn 2of 3 soorten schimmelkazen in frankrijk worden nog zo gemaakt maar de meeste worden gepasteuriseert dit vertelde mij een collega die dol is op frankrijk en erg bourgondisch eet
Uh, maar, nu ook maar even voor de zekerheid: ik heb begrepen dat blauwe kaas nooit goed is, ook niet voorverpakt van de AH. Weet iemand daar meer van? Groetjes, Dominique
Het is echter beter zachte schimmelkazen van rauwe melk te vermijden omdat deze besmet kunnen zijn met de listeria-bacterie. Listeria kan schadelijk zijn voor het kind en zelfs een miskraam tot gevolg hebben. In de praktijk is de kans op een listeriabesmetting vrij klein. Daarom is er geen reden voor paniek als er per ongeluk een fout kaasje is gegeten. Dus ja, ik zou het niet zo snel eten, tenzij het heet is gemaakt en dat de bacterien gedoodt zijn (neem bv gorgonzola als je die verwarmd dan kan het weer wel)!!! Hoop dat je hier iets aan hebt!