Zo eten we eigenlijk grotendeels al, ik vind het niet moeilijk om te combineren met gezin, baan en 3 uur reistijd per dag. Kwestie van goed plannen. Maar als deze manier van eten draait om alle voedsel in originele vorm, dan past zuivel er eigenlijk niet in. Melk, yoghurt en kaas zijn allemaal bewerkte producten.
Ja, inderdaad, ik vroeg het me ook af.. want de website waar ik het vandaan heb zegt wel zuivel en heel af en toe lees ik ook geen zuivel.. blijft lastig.. maar ik denk dat we zuivel er wel bij laten hoor..
Ik lees even mee.. Het boeit me namelijk wel alleen zou ik er graag wat meer over lezen. Volg jullie hier dus even. (Ik las net een paar keer dat suiker met name bij de kinderen vermeden wordt omdat ze dan hyper zouden worden, na mij weten is dit achterhaalt en hebben diverse onderzoeken en tests uitgewezen dat dit niet zo is. Gewoon ter info hoor,doen wat jullie denken dat goed is!)
Bedankt voor het delen Ik zeg nu heel kort door de bocht suiker maar het zou net zo goed een bepaald E-nummer kunnen zijn.. Onderzoek hier thuis wijst aan dat hij wel heel sterk reageert op geproduceerd koek en snoep.. Voor veel info over real food kijk eens hier: Real Food Defined (The Rules) - 100 Days of Real Food
Je hebt gelijk, die past er volgens hun filosofie er ook eigenlijk niet bij Ik lunch meestal met brood, maar sinds deze week ben ik begonnen om te lunchen met een groene smoothie. En om die vullend genoeg te maken als complete maaltijd, maak ik ze met havervlokken en zonnebloempitten. Dan heb ik een halve liter. Gaat goed, ik heb geen honger. Mijn dochter geef ik wel brood als lunch.
Ik ga dit topic ook volgen maar ben even benieuwd wat jullie op brood eten. Ik kom niet veel verder dan kaas evt gecombineerd met groentes
Hmm waar staat dat dan? Ik lees nog steeds overal dat bijv bij ADHD en andere overactieve kinderen het weldegelijk verschil maakt. En ik blijf graag op de hoogte...
Dit is de website die mij het idee gaf van een groene smoothie met granen: Basic Green Thickie Recipe: How to make your first Green Thickie De auteur noemt het een "green thickie"
Even googlen (heb laatst ook een documentaire gezien op dacht BBC waarin dit besproken en getest werd.) Daarintegen heeft mijn broertje ADHD en ook toen trokken ze de link tussen suiker/hyperativiteit in twijfel. Vaker is het de sfeer/drukte/indrukken die een kind drukker maken na bijv een feestje/visite/sint etc. Volwassen drinken vaker suiker in thee/koffie,deze bevatten van zichzelf al cafeïne en theïne waardoor dus suiker niet per definitie de boosdoener is. Bedankt voor de link ter info mbt real good!
Lijnzaad is ook goed tegen de honger... E het smaakt prima in je smoothie. Plus dat het een zogenaamd superfoodie is en nog 1000 heilzame eigenschappen heeft. Maar..... Ik doe het zelf graag in m'n ontbijt of lunch... Vult het precies even beter.
Hier ook geen zuivel en brood... Brood niet omdat we allemaal slecht reageren op tarwe, dus doen we dus maar niet. In plaats daarvan eten we havermout, fruit, salade, soep (voor de lunch), Ik maak in mijn droogoven crackers van zaden en groenten, of ik maak yoghurt van amandelen met verse aardbeien ofzo... In het begin is het een beetje zoeken, maar als je eenmaal de voordelen er van ondervind, word je ook gemotiveerder er voor te gaan Ik geef mijn kids geen suiker, althans niet in bewerkte vorm. Ik maak wel dingen waar bv maple syrup in zit, of kokosbloesemsuiker, en maak zelf gedroogd fruit, en dingen als appel of banaanchips. Wat ze ook fantastisch vinden is rauwe groenten met dipsausjes, of als ik groenten op een satéprikker doet (dan is het ineens interessant LOL) Ik kan wel eens wat recepten posten als er interesse naar is Of bijhouden wat ik eet. Het is hier zo'n routine. Ik eet dan wel vegan, maar denk dat er wel wat leuke recepten bij zitten die vleeseters ook aanspreken
Er zijn natuurlijk strenge en minder strenge stromingen... Op deze website zeggen ze: Some people say, Well, isnt cheese/bread/milk a processed food? right (sort of). Our family actually avoids all highly processed food because even cooking is technically a form of processing or changing your food and we definitely arent practicing a raw food diet. Mainly to draw the line somewhere we define highly processed food as products containing more than 5 ingredients. But just for the record no matter how many ingredients are on the list, if a product is made with anything refined (like wheat thats not whole) or if its deep-fried in refined oil then we definitely consider it to be highly processed as well. That means bags of 3-ingredient deep-fried potato chips are out (sorry!).
Muv zelf ons eigen brood bakken doen wij dit ook al járen. We werken allebei zo goed als fulltime en hebben een dochter van bijna twee. Ik vind zelf niet dat het echt veel tijd kost. Ik spendeer per dag vrijwel nooit meer dan 30 a 40 minuten aan koken. Boodschappen doen kost ook niet meer tijd, want ik kan vrijwel alles bij onze bio winkel kopen of de bio versie van de AH. We "zondigen" wel in de vorm van 2 a 3 keer per maand uit eten gaan, maar we proberen dan ook vaak restaurants uit te zoeken, waar ze biologisch en gezond koken. Als ik mn dochter vergelijk met kindjes om me heen is ze ook een hele goede eter (vind veel soorten groenten en fruit écht lekker en vraagt er zelf om) en ik geloof echt wel dat dit deels door ons eetgedrag komt.
Wat bedoel je Saskia? Want ze zeggen hier juist dat ze dus geen raw food willen eten.. vandaar wel (eigengemaakt) brood, kaas en melk
Nou als je dat soort dingen dus niet gaat doen... En dat lijkt mij (net als de schrijver) een beetje te veel van het goede