Ik ga zometeen een eiersalade maken.. - hard gekookte eieren, - mayonaise (ik weet dat er in mayonaise, in mijn geval, 7 ingrediënten, zitten. Maar deze is van de bio winkel en ik gok het er voorlopig op dat deze oke is), - bleekselderij - klein beetje mosterd
Ook mayo is supersimpel zelf te maken. Ik heb ook weleens zo'n potje mayo van de biowinkel zitten bekijken, maar dat heeft niks met echte mayonaise van doen. Sowieso is het lang houdbaar, dus is er mee geknutseld.
Schaamteloos gepikt van deze website:Eet goed, Voel je goed: Amandelmeel pannenkoekjes - Voor Fred Erg makkelijk te maken en zó lekker! Ik had druiven gepureerd en erop gedaan.
Inmiddels ook ontdekt dat koffie met amandelmelk een prima vervanger is voor de latte die ik regelmatig drink. Heb ook rijstmelk gehaald, benieuwd hoe dat is. En vanavond eten we gevulde aubergine.
vast wel... maar ik moet ergens beginnen... ben nu 3 dagen bezig en heb nog nooit in mijn hele leven zoveel uren in de keuken doorgebracht als de afgelopen dagen.. Uiteraard niet erg en ik doe het graag maar voor dingen als mayo en mosterd gebruik ik (voorlopig) even de versie uit de bio winkel..
Dat denk k ook.. nu moet ik alles nog 3 keer overdenken.. opzoeken.. recepten precies volgen. uiteindelijk is het hopelijk a way of life.. Voor vanavond heb ik een whole grain pizza deeg gemaakt en maken we home made pizza.. Tot nu toe kwamen wij thuis niet verder dan een pizza van domino's dus dit is echt een mega vooruitgang
@Username: Thnx, ga ik proberen! @MamaK: Deze schijnt (nog niet geprobeerd maar al wel veel over gelezen) ook heel lekker te zijn: Japanse pizza! Recepten - Amber Albarda Sowieso is Amber Albarda ook van echt gezonde voeding!
Haha, je hebt gelijk hoor! Hier is het al een way of life, dat vergeet ik weleens. Mosters bijv. maak ik niet zelf. Mayo weleens gedaan, maar ipv mayo gebruiken wij bijv. Griekse yoghurt (op een sandwich of bij de krieltjes met schil uit de oven).
Dat is 3 jaar geleden Boeren verdienen hier hun geld mee, dus kosten wat het kost zullen ze hun best doen om hun dieren gezond te houden Eerlijk waar met respect hoor! Maar waarom worden er dan bijvoorbeeld 10000 koeien/kalveren met 1 dezelfde naald gespoten met AB, vitamines e.d.? Wat ik gezien heb vind ik een verkeerd voorbeeld! Maar ik ben er heilig van overtuigd dat dit op heel veel plekken gebeurd
das een goeie, weet ik ook niet. Waarschijnlijk weer omdat het teveel geld en tijd (en tijd is geld) kost om per kalf een nieuwe naald te nemen. 10000 per naald is wel erg veel! Zal eens aan broer vragen die veearts is wat zijn mening daarover is. In een `vieze`omgeving als een stal is een steriele naald natuurlijk in no time niet meer steriel, maar het hoe en wat precies weet ik ook niet. En ontopic maar weer...
Hierbij de pizza die we vanavond hebben gemaakt en gegeten.. (de restanten dan) Hij was op zich lekker... Vooral de home made saus (from scratch) was echt geweldig!! Maar we hebben het idee dat de bodem niet helemaal gaar was.. Iemand een idee wat het zou kunnen zijn?
Homemade pizza's zijn altijd moeilijk. Bodem niet gaar kan komen door: Geen goede oven met onderwarmte Te dikke bodem (hij ziet er vrij dik uit) Teveel (natte) groente on top Hier maak ik pizza's met tomatenpuree/olijfolie/knoflook/zout, kaas, salami en wat paprikarepen. Tomaat en champignons gaat er niet meer op.
Tnx voor de tips... ik had idd een vrij dikke bodem en erop zat een (misschien aan de dunne) home made tomatensaus.. Daarnaast dus ook tomaat erbij wat ook veel vocht afgeeft.. Volgende keer maar kleinere pizza's maken die heel dun zijn..
Heb je de bodem ook voorgebakken voordat je de rest van ingrediënten erop deed? Als ik pizzabodem maak (uit een pakje btw) staat op verpakking dat het niet hoeft maar het maakt echt wel verschil om het even 10 minuten voor te bakken
nee, niet voorgebakken... stond niet in het recept dat ik van de real food site heb.. (ik maak het niet uit pakjes maar alles was zelf gemaakt).. Maar misschien dat de volgende keer proberen..
Soms helpt het om de bodem eerst even met rust te laten voor het beleggen. Ik wil ook graag cleaner gaan eten maar vind het voorqll lastig om geen brood meer te eten. . Terwijl ik wel merkte toen ik het een paar weken deed, ik mij er beter bij voelde. Vind het op mijn werk, kdv, dan zo lastig om wat anders te eten. Wat eten jullie qua lunch? Onze dochter is allergisch voor koemelk, soja, kippenei en aardappel. Veel kant en klare dingen kunnen wij dus al njet eten omdat zij er dan ziek van wordt. Melk drink ik niet, vind ik niet lekker en het is voor kalfjes en zuigelingen (puur mijn mening) Wel eet ik yoghurt en kaas (vd kaasboer) Ook zou ik graag minder (varkens)vlees eten Zou zelf graag eten op een dag: Yoghurt / fruit als ontbijt Tussendoor groente / fruit Lunch : salade met bijv vis of noten Tussendoor fruit Diner kip/vis met groente. Maar op de een of andere manier wil dit maar niet lukken. Zal het komen door her afkicken van de koolhydraten? Zelf gebakken spelt brood vind ik op zich ook lekker maar ja dat blijft brood he... Dus als iemand nog tips heeft dan hoor ik het graag!!!