Recept bleekselderij als groente

Discussie in 'De lounge' gestart door NiVa0230, 16 dec 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    14 dec 2018
    1.704
    3.838
    113
    In mijn enthousiasme, kocht ik gisteren een bos bleekselderij. Ik dacht dat is weer eens iets anders.
    Maar heel eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee hoe dit klaar te maken. Willen jullie even meedenken?

    :p:oops:
     
  2. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.261
    25.717
    113
    Ik heb helaas geen liefhebbers van bleekselderij hier in huis en gebruik het daardoor alleen maar in bv bolognesesaus, stoofgerechten of bouillon trekken.

    En soms gebruik ik het in een maaltijdsalade waar ik dan alleen van eet:
    Gepocheerde kipfilet in blokjes, bleekselderij in plakjes, mandarijn (uit blik), appel geschild en in blokjes, walnoten en een yoghurtdressing (yoghurt, mayo, mosterd, citroensap, beetje suiker, peper en zout)
    Geen hoeveelheden, want ik doe altijd maar wat.
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  3. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    14 dec 2018
    1.704
    3.838
    113
  4. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.678
    2.001
    113
    Vrouw
    Ik kook het een minuut of 10 en dan met wat peper op smaak brengen. Lekker makkelijk en lekker (al is mijn man dat nog steeds niet met mij eens :rolleyes:)
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  5. Valerie

    Valerie Fanatiek lid

    22 jun 2007
    4.206
    1.041
    113
    Vrouw
    Ik eet graag salades als lunch en daarom gebruik ik bleekselderij vooral voor de waldorfsalade. Maar een waldorfsalade zou je natuurlijk ook als bijgerecht bij het avondeten kunnen serveren. Verder is het natuurlijk een onmisbare groente voor de bolognese saus. Recepten zijn op internet te vinden. Wij eten het nooit als 'zelfstandige' gekookte groente, maar altijd gecombineerd.
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  6. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    Roerbakken met rijst, champignons en paprika. Wat peterselie, zout en een eitje er door tot het ei gaar is. Geraspte kaas er over en klaar :)

    Als tussendoortje ook lekker met houmous.
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  7. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    19 mrt 2018
    2.122
    2.577
    113
    Vrouw
    Dat er mensen zijn die het lekker vinden:| hahaha

    Mijn moeder maakte het vroeger in een ovenschotel. Of in soepen
     
  8. Floeperd

    Floeperd Fanatiek lid

    16 okt 2013
    3.060
    2.403
    113
    Vrouw
    Gewoon als ‘salade’ eten we het hier regelmatig. Goed schillen (die draadjes vind ik vies), daarnaast gebakken aardappels en een stuk kipfilet.

    Ei, stukjes ham, peper en zout, cherry tomaatjes, augurken, kappertjes, olijven, appeltje, komkommer en de selderij mengen.
    Met een tuinkruiden-yoghurt dressing.
     
    NiVa0230 en kleinepien vinden dit leuk.
  9. kleinepien

    kleinepien Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.363
    1.416
    113
    Vrouw
    Oost-Groningen
  10. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    In de 'traditionele' lasagne...met wortelen erbij.
     
  11. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    14 dec 2018
    1.704
    3.838
    113
    Ik denk dat ik deze morgen eens ga maken :)
     
    Floeperd vindt dit leuk.
  12. Silinde

    Silinde Fanatiek lid

    8 dec 2011
    1.385
    29
    48
    NULL
    Bij mijn mannen
    De stelen in stukjes snijden, koken, en met witte saus.
     

Deel Deze Pagina