Hoe en waarvoor gebruik je kokosolie in de keuken?

Discussie in 'De lounge' gestart door hanna76, 22 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Hallo,

    Wie gebruikt hier (ook) kokosolie in de keuken? Hoe en waarvoor gebruik je het?
    Heb hier namelijk een potje in de keukenla staan. Ben eigenlijk benieuwd of je er ook gewoon kip en gehakt mee kunt bakken/braden. En als je kokosolie gebruikt, krijg je dan ook een zoetige (kokos)smaak?

    Groetjes,
    Hanna
     
  2. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.110
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Ik gebruik graag kokosolie in de keuken :)

    Ik gebruik het in bakrecepten als vervangen voor boter. Ook vindt ik het lekker in pittige wokgerechten.

    Ik gebruik kokosolie omdat dat gezonder is voor je.
     
  3. Alies05

    Alies05 Fanatiek lid

    5 sep 2008
    4.312
    0
    36
    #3 Alies05, 22 feb 2012
    Laatst bewerkt door een moderator: 8 feb 2013
    Wij gebruiken biologisch cocosolie van Royal Green. Het is geurloos, dus je eten krijgt geen cocossmaakje. Het is goed voor je cholesterol, rijk aan laurinezuur, heeft minder calorieën, het is licht verteerbaar en als je het verhit komen er geen transvetzuren vrij.

    En je kan het ook als boter voor op je brood doen. Boven de 25 graden wordt het pas vloeibaar.

    Je kan het hier voor gebruiken lees ik op een site:
    Gebruik de Royal Green Kokosnoot olie:
    1. Om mee te braden, wokken, bakken of frituren. Met frituren zorg je voor gezonde frietjes!
    2. Als smeersel op brood. Zeer geschikt voor mensen die geen boter willen gebruiken.
    3. Als massage olie
    4. Als huid- & haarverzorging
     
  4. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    ik gebruik het weleens als ik surinaamse gerechten maak.
    maar als je echt een kokossmaakje in je eten wilt kun je beter kokosmelk gebruiken
     
  5. Papaver

    Papaver Niet meer actief

    Zeep maken! :D

    Ik gebruik het eigenlijk nooit voor het koken, misschien toch maar eens gaan proberen, ik heb er altijd meer dan genoeg van in huis...
     
  6. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Nou, ik wil eigenlijk géén kokossmaakje in m'n eten. ;)
     

Deel Deze Pagina