Dag allemaal, In het Meander ziekenhuis in Amersfoort heb ik een tijd geleden echt overheerlijke havermoutkoek met cranberry’s en rozijnen gegeten. Het werd daar vers gebakken. Helaas wilden de medewerkers mij het recept niet geven voor thuis Ik heb verschillende recepten nadien geprobeerd maar niks wat er echt op leek of minstens zo lekker was. Het was een grote ‘plaat’ koek die ze in stukken sneden. De bovenkant en zijkanten een beetje krokant en vanbinnen nog een beetje zacht en nat. Wie heeft hier het ultieme recept voor? Super bedankt alvast!
Zou het niet eerder een reep zijn als een koekje? Een havermoutreep met cranberry’s? Heb eens zitten googelen. Een koekje is vaak met extra bloem, een reep niet. Misschien dat hij daardoor nog wat nattig was..
Een koek zou het zo kunnen zijn, als ik jan hagel koekjes bak dan is het ook 1 plaat en snij ik ze gelijk zodra ze uit de oven komen. Klinkt erg lekker maar daar heb je niks aan. Heb wel een lekker recept voor havermoutkoekjes maar die zijn zonder cranberries en rozijnen
Ik maak wel eens havermoutkoekjes, soms vorm ik ze al in rondjes van te voren. En soms maak ik inderdaad een plaat die ik in stukken snijd. Maar dat is echt een heel simpel recept, dus ik weet niet of het overeen komt met de cranberry havermout koekjes.