Maakt iemand wel eens zelf hummus? Ik koop nu wel een bakje hummus met zongedr.tomaten smaak bij Lidl. Maar ik dacht dat ik het zelf ook wel kon maken. Zal vast nog wel gezonder zijn? Dus, kom maar op met jullie recepten. Liefst budgetvriendelijk En kan dit ook ingevroren worden aangezien ik de enige ben die dit eet?
Kikkererwten (blik of pot) laten uitlekken 800gram Olijfolie, (10 lepels) Citroensap, (2 citroenen) Tahin (sesampasta) (2 eetlepels) Knoflook ( 2 teentjes) Komijn (2 theelepels) Samen met wat peper en zout en klein beetje water mixen in keukenmachine/blender/staafmixer. Dit is de basis. Met deze basis kun je varieren door zongedroogde tomaten, geroosterde paprika’s, rode bieten of wag je wilt toe te voegen.
Dat is dus best makkelijk. Moet ik nog even om sesampasta naar de winkel. En kan het ook met zonnebloemolie? Dat is wat ik altijd in huis heb. Of de olie van potje zongedr.tomaatjes.