Hihi, ik zit het nog eens terug te lezen en denk bij mijzelf..... Vond het al zo raar dat ik de enige was met een hartige taart. *proest* Naja, voor iedereen. Doe er je voordeel mee. Je weet maar nooit waar het nog een keer goed voor is
Supermakkelijk en lekkere taart: bastognetaart! Je neemt een pak bastognekoeken en slagroom. Op elke bastognekoek spuit/smeer je slagroom. Leg dit allemaal tegen elkaar aan in een taartvorm. Net zolang tot de bodem helemaal bedekt is. Je smeert aan de bovenkant nog slagroom en bestrooit dit met kleine bastognekruimels. Even laten opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!
je kunt het op heel veel manieren doen, maar ik doe het zo: 300 ml melk 4dl slagroom stijfgeklopt 4 zakjes klop klop 2 zakken schuimkoekjes (smaak afhankelijk wat je wil) Je maakt 1/3 van de schuimkoekjes (ik doe meestal mocca) fijn en vult daar de bodem van de springvorm mee. Dan de melk met de klop klop mixen en bij de stijfgeklopte slagroom scheppen. Dan de rest van de schuimkoekjes erbij doen en zachtjes erdoor heen scheppen. Dan kun je er evt. nog schuimkoekjes bovenop leggen. Dan in de vriezer tot hij bevroren is.
Wat leuk joh zoiets ken ik helemaal niet! Ga ik een keer doen. Bedoel je met schuimkoekjes van die meringues?
ja van die toefjes, je hebt ze in verschillende kleuren, meestal wit roze en bruin. Ik vind de witte en roze iets te zoet zelf, daarom gebruik ik de mocca. Hier is het zeer populair op verjaardagen enz. als eerste is die op. Tegenwoordig maak ik er al 2.