Wat is jullie favoriete recept voor zelfgemaakte pastasaus? De voorkeur gaat hier thuis uit naar rode saus, dus op tomatenbasis (maar ik stel andere recepten ook op prijs)
2 uien 3 wortels 2 rode (punt)paprika’s 2 kilo tomaten Peper, zout, italiaanse kruiden Blok feta uien, wortels, paprika klein snijden en fruiten in de pan, kruiden erbij doen. De fijngesneden tomaten erbij. Blok feta erbij. Anderhalf uur zachtjes laten pruttelen. Staafmixer erin. meestal heb ik dan genoeg voor 3 of 4 dagen. Vries dus porties in. Die na ontdooien nog net zo lekker smaken.
1 pakje pancetta, gesneden 2 uien 1 winterpeen 500 gram rundergehakt 3 stengels bleekselderij 2 blikjes tomatenblokjes 1 blokje tomatenpuree 1 blokje runderbouillon 2 blaadjes laurier 2 teentjes knoflook Italiaanse kruiden (naar smaak) De pancetta bruin bakken in een grote hapjespan. De groenten erbij en even meebakken. Tomatenpuree op hoger vuur er doorheen roeren (zodat deze niet meer zuur smaakt) en dan de gehakt erbij. Alles op middelhoog vuur tot de gehakt gaar is en dan de tomatenblokjes, bouillon, laurier en kruiden erbij en nog een half blikje water. Dit een paar uurtjes zachtjes laten pruttelen. Even de staafmixer erdoor heen tot de groenten fijn zijn (het wordt geen soep hierdoor!) en klaar. Meestal eten wij hier ook wel vier keer van, dus een gedeelte gaat in de vriezer.
https://www.lekkerensimpel.com/pasta-bolognese-van-jamie-oliver-video/ Dochter is heel trots op mijn recept deze vind ze heerlijk.
Laatst aten we pasta met een husseltje van braadworst, rode ui, rode pesto, zongedroogde tomaat en spinazie a la creme. Was erg lekker!
Onze standaard pastasaus komt bijna elke week wel een keer op tafel - rode ui - knoflook - aubergines - champignons - paprika - fles gezeefde tomaat - eventueel (vegetarisch) gehakt - tijm - oregano Eventueel: prei - courgette - broccoli - andere groente naar keus Prik de aubergines in met een vork en doe ze in de Airfryer of oven tot ze helemaal zacht en verschrompeld zijn (airfryer 200 gr, 25 min, in de oven zo heet mogelijk en wat langer). Snipper de ui en knoflook, snij de champignons in wat grovere stukjes, paprika in blokjes. Bak de ui en knoflook aan, voeg champignons en evt gehakt toe en bak gaar. Laat de paprika nog kort mee bakken. Voeg de gezeefde tomaat en de kruiden toe. Lepel de aubergines uit, lekker is ook het vocht in de saus te laten belanden, de schillen gooi je weg. Je kan de aubergine op een plank fijn snijden en toevoegen of in de saus met je spatel een beetje verder fijn maken (deze is nu super zacht dus dat gaat ook prima). Breng op smaak met zout, peper, tijm en oregano.
Zeker, je zou of eventueel een vegetarische optie voor gehakt en spek kunnen nemen. Of anders (wilde/gemengde) paddestoelen en groene olijven voor het zoutige van de pancetta.
deze! Mijn middelste vindt overal de spaghetti niets tov mijn spaghetti. Zelfs restaurants “maken niet die van mama”
Wij maken hier thuis altijd pasta zonder groente Ik gooi een kilo tomaten in de oven met peper, zout, scheutje olijfolie en ongeveer 5 teentjes knoflook. Wanneer dit goed geroosterd is gaat het in de blender. Saus in ovenschaal en daarin gaan bruin gebakken gehaktballetjes (nog niet gaar). Nog even 10 a 15 minuutjes in de oven en klaar. Ik serveer het zelf altijd nog met parmezaanse kaas en rucola. En echt waar.. zelfs mijn moeilijke eters (de oudste 2) smullen hiervan.
- 300gr gehakt - 1 blik tomatenblokjes - 2 tl tomatenpuree - 2 laurierblaadjes - 2 tl kaneel - 3 tl oregano - 2 teentjes knoflook (geperst) - 2 kleine uien (fijn gesneden) Gehakt aanbraden met de ui en knoflook. Daarna de rest erbij en lekker laten suderen. Meestal vul ik het aan met blokjes courget, aubergine of champignons, net waar ik zin in/ in huis heb.
500 gram gehakt, zout en peper - kort rullen Tomatenpuree en jarlic - even ontzuren 2 zakken Italiaanse roerbak - even mee wokken 2 pakjes tomatenblokjes, 2 pakjes gezeefde tomaat en wat water verse tijm, wat droge oregano, chili flakes, paprika poeder en zout - laten pruttelen (hangt ervan af hoe goed er te bakken viel in de vorige stap Voor de lasagna nog wat melk en water toevoegen en heet laten worden evt nog wat zout omdat ik daar in het begin zuinig mee ben
Van mij mag ze ook geen pasta eten ergens anders want ik weet dat ze het niet lekker gaat vinden ergens anders
Buiten de standaard bolognaisesaus hebben we hier in de familie 'de past van opa' Iedereen vind het een raar recept door de minestronesoep, maar het is echt zooooo lekker haha. Hamblokjes opbakken in boter en als ze gebakken zijn een lepel bloem erbij. Dan een brik minestronesoep (ik doe altijd die van liebig) erbij doen en wat laten indikken Dan een potje mascarpone erbij laten smelten. Kruiden naar smaak Tagliatelle koken, alles mengen en in de oven gratineren. Dit heeft opa ooit leren maken op een kookles voor mannen van de boerinnenbond Hij was van het kaliber pasta is geen echt eten, maar dit kon hij wel maken
En scampi diabolique is ook een van mijn favorieten Ui, look en scampi opbakken. Kruiden met peper, Cayenne, kerrie en paprikapoeder Beetje ketchup erbij, busje room erbij en een blikje tomatenpuree. Halve kerstomaatjes erbij en nog wat verse peterselie Simpel en altijd lekker
Uitje en knoflook bakken, in blokjes gesneden gerookte kipfilet erbij en gesneden prei en doperwtjes. Potje (of zelfgemaakte) pesto erbij en een scheutje room (kookroom of slagroom). Even laten pruttelen en op smaak brengen met peper en zout.
Kipfilet bakken met kipkruiden,Italiaansekruiden en knoflook Dan groente erbij tomatenpuree en verse tomaten in blokjes erbij beetje sambal en zout Lang zacht laten pruttelen