Pakje gezeefde tomaten (zo puur mogelijk) Italiaanse kruiden Courgette Rode paprika Pesto Alles in de blunder Of (een deel van ) de groente apart houden en meebakken met het vlees. Mijn kinderen hebben de voorkeur voor blenderen. Dus ik blunder Met de hoeveelheden kan je variëren. Ook lekker: aubergine erbij Of avocado (maakt de saus ook extra romig) Of welke groente je maar lekker vind Of over hebt.
Pastasaus tot op t plafond dan. Best een blunder T was de autocorrect die daar blunder van maakte overigens.
Hier een saus bomvol groenten. Dit omdat mijn jongste nooit groente eet, behalve in de pastasaus Ui en knoflook fruiten 2 blikken Tomatenblokjes 2/3 bak Champignons in stukken er bij 2/3 Courgette er in 2/3 aubergine er in 1 Paprika Evt nog losse tomaatjes als ik heb Goed kruiden met basilicum en andere Italiaanse kruiden Tijdje pruttelen Staafmixer er door Wij koken zoutloos maar wat zout er door heen maakt het vast lekker
1,5 l mutti passata 500 gr gehakt 600 gr Italiaanse groenten 6 eetlepels provinciale kruiden 4 laurier blaadjes 2 mini suiker klontjes Rul de gehakt in de koekenpan en vervolgens alle ingrediënten in de slowcooker. Succes gegarandeerd
ohh ik vergeet het belangrijkste, de knoflook! Ik schat twee teentjes? Ikzelf strooi altijd wat met de verstegen knoflook.
Ik maak zelf regelmatig de bolognese saus van Miljuschka https://miljuschka.nl/klassieker-spaghetti-bolognese-saus/ En dan gelijk voor 8 personen (2x). Gebruik alleen iets meer passata.
Rode saus. Paprika 3st Courgette 2st Ui 2st Wortel 2st Look 2 tenen Tomaten 8st Passata 1 grote fles. Oregano Thym Bouilon blokje groenten Gehakt of Vega gehakt 400g. Andere topper hier. Champignons 500g Bosui 2 bussels Thym Mager spek Geitenkaas. Room (ik gebruik alpro of haver alternatief).
Dit is onze standaard pasta: https://tastecooking.com/recipes/tunisian-pasta-chicken/ Kan ook vegetarisch, dan zou ik eventueel wat edelgist of paddenstoelenbouillon toevoegen voor een umamismaak. Meestal maak ik een grote pan saus, 1e keer eten we het met vlees en de tweede keer zonder. Mijn schoonmoeder maakte dit vaak met kikkererwten, dat is ook erg lekker Het is wel zonder groenten, maar ja, bij makarouna hoort dat zo. Zelf serveer ik er dan een salade bij ofzo, of groenten uit de oven. Maar wel apart en niet door de pasta heen. Ik zou wel aanraden om dit met goede tomatenpuree te gebruiken, zoals die van de Turkse merken. Gewone supermarkt-tomatenpuree is naar mijn ervaring niet echt geconcentreerd genoeg. En qua pastasoort kan je het beste spaghetti of ditalini gebruiken, hoewel laatstgenoemde volgens mij niet zo goed verkrijgbaar is in Nederland. Maar uiteindelijk kan het met iedere soort, ik maak het ook wel eens met fussili ofzo. Grappig weetje: in Tunesië eten we bijna net zoveel pasta als in Italië
Ik vind dit eigenlijk nooit zo bijzonder Wat doe je erdoor om het toch enigszins smakelijk te maken? Qua groenten en andere smaakmakers? Ik had een tijdje terug mac n cheese met bloemkool gemaakt, dat ging nog wel, maar het zal nooit echt een favoriet worden hier.
Als je van pittig houd dan kan je misschien iets van sambal (of pepervlokken) ofzo erdoorheen doen Zelf doen wij beetje zwarte peper en soms wat munt erdoorheen en de pasta zelf doen we na het afgieten wat wokolie op en dan vinden wij het wel lekker maar ja dat is natuurlijk kwestie ook van smaak wat je zelf lekker vindt
Naast alle lekkere varianten op tomaten- en bolognesesauzen is hier ook altijd een hele simpele romige avocadosaus heel populair. Even een uitje en wat knoflook aanfruiten, dan met 2 avocado’s in de blender, een scheutje kookvocht van de pasta toevoegen, beetje crème fraiche, wat peper en zout en blenden maar. De saus serveren bij de pasta, samen met reepjes gerookte kip, pijnboompitten en gepofte cherrytomaatjes. Makkelijker kan niet, en zo lekker.