Recept pastasaus

Discussie in 'De lounge' gestart door Crazyplantlady, 3 mei 2025 om 09:45.

  1. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.522
    30.990
    113
    Vrouw
    Pakje gezeefde tomaten (zo puur mogelijk)
    Italiaanse kruiden
    Courgette
    Rode paprika
    Pesto

    Alles in de blunder

    Of (een deel van ) de groente apart houden en meebakken met het vlees. Mijn kinderen hebben de voorkeur voor blenderen. Dus ik blunder :)

    Met de hoeveelheden kan je variëren.

    Ook lekker: aubergine erbij
    Of avocado (maakt de saus ook extra romig)
    Of welke groente je maar lekker vind Of over hebt.
     
  2. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.839
    5.571
    113
    Alles in de blunder: is dat een blender zonder deksel? :roflmao::roflmao:
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  3. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.522
    30.990
    113
    Vrouw
    :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
    Pastasaus tot op t plafond dan.
    Best een blunder :D
    T was de autocorrect die daar blunder van maakte overigens.
     
    Zxcvb en LisbethSalander vinden dit leuk.
  4. Emm27

    Emm27 Fanatiek lid

    24 mrt 2013
    1.910
    387
    83
    Hier een saus bomvol groenten.
    Dit omdat mijn jongste nooit groente eet, behalve in de pastasaus:)
    Ui en knoflook fruiten
    2 blikken Tomatenblokjes
    2/3 bak Champignons in stukken er bij
    2/3 Courgette er in
    2/3 aubergine er in
    1 Paprika
    Evt nog losse tomaatjes als ik heb
    Goed kruiden met basilicum en andere Italiaanse kruiden
    Tijdje pruttelen
    Staafmixer er door

    Wij koken zoutloos maar wat zout er door heen maakt het vast lekker
     
  5. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    4.151
    6.003
    113
    1,5 l mutti passata
    500 gr gehakt
    600 gr Italiaanse groenten
    6 eetlepels provinciale kruiden
    4 laurier blaadjes
    2 mini suiker klontjes

    Rul de gehakt in de koekenpan en vervolgens alle ingrediënten in de slowcooker. Succes gegarandeerd :roflmao:
     
  6. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    4.151
    6.003
    113
    ohh ik vergeet het belangrijkste, de knoflook! Ik schat twee teentjes? Ikzelf strooi altijd wat met de verstegen knoflook.
     
  7. Glitterhartje

    Glitterhartje Fanatiek lid

    30 jan 2021
    2.393
    1.928
    113
    Pasta met kaassaus! Snel en heel makkelijk, des gewenst kan je nog kipfilet erdoorheen doen
     
  8. Overtherainbow

    Overtherainbow Bekend lid

    14 jan 2015
    783
    198
    43
  9. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.729
    18.836
    113
    Vrouw
    #29 Neuzeke, 5 mei 2025 om 07:10
    Laatst bewerkt: 5 mei 2025 om 07:15
    Rode saus.
    Paprika 3st
    Courgette 2st
    Ui 2st
    Wortel 2st
    Look 2 tenen
    Tomaten 8st
    Passata 1 grote fles.
    Oregano
    Thym
    Bouilon blokje groenten
    Gehakt of Vega gehakt 400g.

    Andere topper hier.
    Champignons 500g
    Bosui 2 bussels
    Thym
    Mager spek
    Geitenkaas.
    Room (ik gebruik alpro of haver alternatief).
     
  10. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.445
    21.836
    113
    Dit is onze standaard pasta: https://tastecooking.com/recipes/tunisian-pasta-chicken/

    Kan ook vegetarisch, dan zou ik eventueel wat edelgist of paddenstoelenbouillon toevoegen voor een umamismaak. Meestal maak ik een grote pan saus, 1e keer eten we het met vlees en de tweede keer zonder. Mijn schoonmoeder maakte dit vaak met kikkererwten, dat is ook erg lekker :) Het is wel zonder groenten, maar ja, bij makarouna hoort dat zo. Zelf serveer ik er dan een salade bij ofzo, of groenten uit de oven. Maar wel apart en niet door de pasta heen.
    Ik zou wel aanraden om dit met goede tomatenpuree te gebruiken, zoals die van de Turkse merken. Gewone supermarkt-tomatenpuree is naar mijn ervaring niet echt geconcentreerd genoeg. En qua pastasoort kan je het beste spaghetti of ditalini gebruiken, hoewel laatstgenoemde volgens mij niet zo goed verkrijgbaar is in Nederland. Maar uiteindelijk kan het met iedere soort, ik maak het ook wel eens met fussili ofzo.
    Grappig weetje: in Tunesië eten we bijna net zoveel pasta als in Italië :D
     
  11. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.445
    21.836
    113
    Ik vind dit eigenlijk nooit zo bijzonder :oops:Wat doe je erdoor om het toch enigszins smakelijk te maken? Qua groenten en andere smaakmakers? Ik had een tijdje terug mac n cheese met bloemkool gemaakt, dat ging nog wel, maar het zal nooit echt een favoriet worden hier.
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  12. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.081
    14.794
    113
    Vrouw
    Blunders in de keuken heb ik niet graag hoor:D
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  13. Glitterhartje

    Glitterhartje Fanatiek lid

    30 jan 2021
    2.393
    1.928
    113
    Als je van pittig houd dan kan je misschien iets van sambal (of pepervlokken) ofzo erdoorheen doen
    Zelf doen wij beetje zwarte peper en soms wat munt erdoorheen en de pasta zelf doen we na het afgieten wat wokolie op en dan vinden wij het wel lekker maar ja dat is natuurlijk kwestie ook van smaak wat je zelf lekker vindt
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  14. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.445
    21.836
    113
    :roflmao::roflmao:
     
  15. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.835
    3.628
    113
    Naast alle lekkere varianten op tomaten- en bolognesesauzen is hier ook altijd een hele simpele romige avocadosaus heel populair. Even een uitje en wat knoflook aanfruiten, dan met 2 avocado’s in de blender, een scheutje kookvocht van de pasta toevoegen, beetje crème fraiche, wat peper en zout en blenden maar. De saus serveren bij de pasta, samen met reepjes gerookte kip, pijnboompitten en gepofte cherrytomaatjes. Makkelijker kan niet, en zo lekker.
     

Deel Deze Pagina