Ik vraag mij af of jullie ook aan vrijwilligerswerk doen? Zelf breng ik een kerkblad rond, een kerkblad gezamenlijk van alle kerken in ons dorp. Ik breng dit 10 keer per jaar, bijna elke maand dus. Het kost mij een half uurtje en ik loop lekker in de buitenlucht. Ik ga zelf nooit naar een van die kerken in het blad, maar ik vond het wel een leuk idee om mezelf hiervoor op te geven. De reden om extra te bewegen en iets nuttigs te doen. Ik ben wel gelovig...
Ik ben collecte organisator bij het longfonds en collecteer in de collecteweek zelf natuurlijk ook. En ik collecteer voor het kwf.
Ik heb 10 jaar lang vrijwilligerswerk gedaan. Elke week een activiteit met verstandelijk gehandicapten op een vaste avond in de week.
Het staat nu even op een laag pitje bij mij. Eén keer per jaar een collecte en dat is het wel. Als de jongste naar school gaat, wil ik wel weer iets oppakken mits ik het onder schooltijd kan doen. Wellicht iets van taalmaatje ofzo. Of vrijwilliger in een bejaardenhuis. Maar om heel eerlijk te zijn is het nu voor mij wel een vereiste dat het niet meer ten koste gaat van de tijd met het gezin.
Sinds 2013 bijrijder bij de dierenambulance (diertjes redden) en medewerker verzorging kattenafdeling (kattenverblijven + kattenbakken schoonmaken, dieren voorzien van voeding, af en toe medicijnen geven, socialiseren). Het staat echter sinds eind 2016 vorig jaar op een laag pitje vanwege m'n toentertijd stressvolle periode. Nu mijn privéleven ook weer (positief!) is veranderd, zal ik waarschijnlijk dit jaar helemaal stoppen, omdat ik het niet (goed meer) kan combineren. En ook vanwege de kinderwens wil ik eigenlijk wat voorzichtiger doen met kattenbakken schoonmaken (dat toxoplasmose is me toch een eng woord...). Ik ben er vrijwilliger geworden, omdat ikzelf geen tijd, geld en ruimte had om een kat te adopteren. Op deze manier kon ik toch nog tussen de katjes zitten.
Nu op dit moment alleen de OR van school. Maar ik wil over een paar jaar bij een hospice gaan werken.
Ik doe geen vrijwilligerswerk waarbij er iemand op me rekent of waar ik verwacht word door mensen. Edit, zie hierboven dat helpen op school ook genoemt word. Dit doe ik wel regelmatig (leesmoeder, mee met uitjes, schoonmaken, organiseren schoolvoetbal en verder waar nodig). Wel maak ik 1x per jaar vrijwillig voor de kerst ongeveer 150 tot 250 kleine kerstpakketjes (iets lekkers en klein kerststukje) en breng dit samen met mijn zoon langs het bejaardentehuis hier voor de mensen die daar wonen en in de aanleunwoningen daar wonen. Een deel van die pakketjes geven mijn zoon en ik persoonlijk aan de bejaarden en wij maken dan een praatje met ze (zijn we tot nu toe altijd 4 a 5 middagen mee bezig). Ik word blij van mensen blij maken, de bejaarden waar we persoonlijk komen zijn blij met het praatje en hun pakket, en zoon leert dat denken aan je medemens iets belangrijks is. Win-win-win situatie dus!
Ik collecteer voor een goed doel. Daarnaast lees ik voor bij kinderen om de taalontwikkeling te stimuleren en de ouders hierbij te betrekken.
Ja, als gastvrouw in een ziekenhuis 3x per maand vier uurtjes. Doe het vooral omdat de functie me erg leuk leek. Heb verder geen medische opleiding, trouwens.
Uiteraard. Helaas veel te veel verschrikkelijk arme straat/weeskinderen (vaak ook misbruikt) in Azïe, ik leg mij vooral toe op het oprichten van fondsen en projecten zodat ze goed onderwijs kunnen volgen om de cirkel van armoede en ellende te doorbreken.
Ja, ik ben fotograaf voor Earlybirds. Dit is het fotograferen van (veel) te vroeg geboren kindjes in het ziekenhuis.
Ik ben wijkhoofd voor de Hartstichting. Zelf collecteer ik ook in die week. Dit jaar voor het eerst gedaan en hartstikke leuk om te doen. Volgend jaar dus weer
Ik geef 1x per week cathechesatie in de kerk. En ik ben penningmeester van een activiteit bij ons in de kerk
Ja. Ik collecteer voor het goede doel en begin binnenkort als coach voor vrijwilligers in een grote organisatie. Ik kan niet werken helaas en op deze manier probeer ik te voorkomen dat mijn hersenen verpieteren
Toen ik nog in NL woonde las ik twee keer per week voor bij gezinnen thuis waarbij de ouders dat niet konden (analfabeet of geen kennis van de Nederlandse taal)