Recept stoofperen

Discussie in 'De lounge' gestart door naatje070, 21 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Female

    Female Niet meer actief

    Ja hoor dat kan ;)
    Maar zou het wel meteen in het begin doen zodat de smaak er goed in kan trekken
     
  2. AnneMica

    AnneMica Bekend lid

    11 jul 2007
    731
    1
    0
    Okee dankjewel, ik ga ze nu opzetten :)
    Kaneel en suiker erbij en ik ben benieuwd!
     
  3. Female

    Female Niet meer actief

    Ik heb ze vanmiddag ook gemaakt (gieser wildeman in de aanbieding bij lidl, 69 cent per kg :)),
    Had geen steranijs in huis dus heb er dit keer ook een anijsblokje bijgedaan ;)
    Dus anijs, kaneel, suiker, vanillesuiker en rode wijn.
    Zijn heerlijk geworden :)
     
  4. momhairy

    momhairy Fanatiek lid

    13 aug 2007
    2.180
    0
    36
    kapster
    je kan ook perenrood suiker gebruiken. krijgen ze ook een mooi kleurtje van x
     
  5. naatje070

    naatje070 VIP lid

    24 jul 2007
    5.531
    0
    0
    huisvrouw
    Den Haag
    Ik heb ze dus gemaakt hoor voor kerstavond. Heb er water en rode druivensap bij gedaan, scheutje wijn, suiker vanillesuiker, kaneelstokje en kruidnagel. Ze zijn heerlijk geworden, mijn vriend was er ook dol op. Heb gister dus maar weer 1,5 kilo meegenomen, ga ik ze morgen of overmorgen maken, mjammie!!
     
  6. Bolly

    Bolly Fanatiek lid

    27 sep 2009
    2.125
    0
    0
    eigen onderneming
    zuid holland
    je kan het ook met rode bessen sap maken

    1 kilo peertjes schillen en klokhuis eruit
    half om half water en bessen sap ( peertjes niet helemaal onder maar tot de helft ) suiker na smaak wat je lekker vind en een kaneel stokje,, even 45 a uurtje stoven op een zacht vuurtje.

    daarna de peertjes eruit halen sap bewaren en in het pannetje terug doen,, klein beetje sap eraf nemen en daarbij wat ( 1 eetlepen ) zetmeel / aardappelmeel erbij , goed roeren en bij de rest van saus doen en even laten borrelen.

    over de peertjes gieten en koud laten worden, buiten koelkast

    ( ook heerlijk warm te serveren met een bolletje vanille ijs :D
     

Deel Deze Pagina