Ik heb ze vanmiddag ook gemaakt (gieser wildeman in de aanbieding bij lidl, 69 cent per kg ), Had geen steranijs in huis dus heb er dit keer ook een anijsblokje bijgedaan Dus anijs, kaneel, suiker, vanillesuiker en rode wijn. Zijn heerlijk geworden
Ik heb ze dus gemaakt hoor voor kerstavond. Heb er water en rode druivensap bij gedaan, scheutje wijn, suiker vanillesuiker, kaneelstokje en kruidnagel. Ze zijn heerlijk geworden, mijn vriend was er ook dol op. Heb gister dus maar weer 1,5 kilo meegenomen, ga ik ze morgen of overmorgen maken, mjammie!!
je kan het ook met rode bessen sap maken 1 kilo peertjes schillen en klokhuis eruit half om half water en bessen sap ( peertjes niet helemaal onder maar tot de helft ) suiker na smaak wat je lekker vind en een kaneel stokje,, even 45 a uurtje stoven op een zacht vuurtje. daarna de peertjes eruit halen sap bewaren en in het pannetje terug doen,, klein beetje sap eraf nemen en daarbij wat ( 1 eetlepen ) zetmeel / aardappelmeel erbij , goed roeren en bij de rest van saus doen en even laten borrelen. over de peertjes gieten en koud laten worden, buiten koelkast ( ook heerlijk warm te serveren met een bolletje vanille ijs