recept voor cake

Discussie in 'De lounge' gestart door Joeja, 3 sep 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Joeja

    Joeja Bekend lid

    2 sep 2007
    994
    0
    0
    We hebben een druk weekend, maar daarna ga ik die spinasietorte echt eens proberen! Lijkt me heerlijk!
     
  2. Enise

    Enise Fanatiek lid

    4 jan 2007
    3.996
    0
    0
    Noord-Holland
    Moet je zeker doen Joeja ;)
     
  3. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Toen ik het voor het eerst hoorde dacht ik huhhhh spinazie taart :S maar het smaakt heel erg naar pistashe (weet niet hoe je dat typt)
     
  4. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Ik koop altijd zo'n pak van Homemade, waar je alleen water aan toe hoeft te voegen. Die hebben lekkere kruidcake (zelf rozijntjes erdoor doen) gewone cake (stukjes appel met kaneel erdoor) en chocoladecake. En zijn allemaal ook minder vet dat gewone cake. Errug lekker =P~
     
  5. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Jaaaaaaaaaaa, ik heb toevallig vandaag de kruidcake gemaakt. Heerlijk!
     
  6. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Ik gister haha! Heb nu ook de mix voor chocoladecake in huis :oops:
     
  7. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    En tip: tis ook nog eens hartstikke goedkoop 0,40 cent of zo

    Veel plezier met je chocoladecake maja! En eetsmakelijk
     
  8. MamavanSamia

    MamavanSamia Actief lid

    2 jan 2008
    344
    0
    0
    Medewerker Rabobank
    Breda
    Dit maak ik ook heel vaak, kan niet mislukken!

    Recept is niet van mij maar ik gebruik altijd dit recept en hij mislukt nooit!

    Dit is een superluchtige en zachte cake door de koolzuurhoudende fanta!

    Fantacake
    Ingredienten:
    4 eieren
    250 gr bloem
    250 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    Half zakje bakpoeder
    125 ml zonnebloemolie
    150 ml fanta
    Glazuur:
    Soepkom poedersuiker
    Wat water

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgele luchtige massa. Voeg dan fanta en olie toe en mix dat er goed door. Meng bloem met bakpoeder en zeef dat erboven. Mix er goed door tot een glad en luchtig beslag. Vet een vorm van 30 cm doorsnede in (de kleinste bestillavorm) en bestrooi met bloem.
    Giet het beslag erin en bak in ongeveer 30-40 min gaar (heb de tijd niet in de gaten gehouden, dus blijven opletten ).
    Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker met wat water te mengen tot een mooi glazuur. Laat de cake in de oven afkoelen (uitzetten en de deur elke 5 minuten een stukje verder open zetten) en daarna buiten de oven. Haal uit de vorm en begiet met het glazuur. Laat hard worden en serveer.

    * Je kan ook 7-up gebruiken
    * Je kan hem ook bestrijken met jam en bestrooien met kokos of amandelen
    * Je kan hem ook bestrijken met chocoladeglazuur of gesmolten chocolade

    http://img241.imageshack.us/img241/3461/fantacake1yv7.jpg
    http://img99.imageshack.us/img99/9047/fantacake2hw1.jpg
    http://img442.imageshack.us/img442/1940 ... ke1ey7.jpg
    http://img134.imageshack.us/img134/762/ ... ejeqf0.jpg
     
  9. Joeja

    Joeja Bekend lid

    2 sep 2007
    994
    0
    0
    Ik heb het geluk dat mijn man morgen jarig, Heb nu al de 3de cake in de oven staan in 2 dagen, maar die gaan toch wel op.
    Hij wil maandag ook wat mee naar het werk nemen dus ik moet nog ff hihi..
    Ik heb de cake met ananas gemaakt, daar heb ik chocolade overheen gegoten. Die was echt heeeeeeeeeeeeeerlijk.
     
  10. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    dit is mijn chocolade cak met aardbeiensaus

    dit heb je nodig...

    4 eieren
    1 1/2 waterglas suiker
    1 waterglas bloem
    1 pakje bakpoeder
    125 ml zonnebloemolie
    125 gr roomboter
    250 gr puur chocola
    1 blik aardbeien of kersen saus voor vlaaivlulling

    mix de eieren en de suiker tot een glad beslag. Doe dan de bloem en de bakpoeder er door heen. Dan de olie en de roomboter er bij doen en goed mixen.
    Zo smelt je de chocola. Kook water in een soeppan en doe daar een bord op. Breek de chocola zo klein mogelijk en leg het op het bord. De chocola gaat dan smelten. Als alles is gesmolten doe je het door het beslag. Dan in de oven op 150 graden voor 55 minuten. Als de cake klaar is dan draai je hem om op een bord en dan doe je de saus er over heen en klaar.

    waterglas http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/30030232
     

Deel Deze Pagina