recept voor kip?

Discussie in 'De lounge' gestart door babytje, 28 dec 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. babytje

    babytje Bekend lid

    9 jan 2007
    926
    0
    16
    dank jullie wel allemaal!
     
  2. Mila

    Mila Actief lid

    1 apr 2006
    470
    0
    0
    somewhere down the c
    Ja sorry hoor Ingiemoppie...maar we zijn hier serieus bezig met chicken tonight ;)
     
  3. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    12.033
    6.135
    113
    Happyland
    :D
    Klinkt erg zuudafrikaans!
     
  4. Female

    Female Niet meer actief

    Oven voorverwarmen op 200gr.
    De kipstukken van vel ontdoen, zouten en licht aanbakken in een koekepan. (Je kunt het beste dijen gebruiken en die dan in 2en hakken, maar drumsticks gaan ook prima!)
    Ondertussen in de oelekan (je weet wel dat stenen ding):
    een eetlepel zout met rode lombok (ong. 4 of 5) fijnmaken,
    een theelepel trassi erbij fijnmaken, (Dit gaat net zo makkelijk met de blender/ staafmixer ;) )
    dan een theelepel tamarinde uit een potje (heb je een blok, dan ter grootte van een walnoot even in water weken en zonder de noten erbij doen)
    goed fijnmaken en door elkaar.
    Dan een flinke scheut ketjap erbij, tot het helemaal onder staat en je een aantal eetlepels boemboe (dat is het mengsel) hebt om te kunnen bedruipen.
    Een ovenvaste schaal nemen, wat olie op de bodem. De aangebraden kipstukken erbij doen en met de boemboe besprenkelen. De eerste keer ong. twee eetlepels eroverheen doen.
    Dan in de hete oven.
    Af en toe draaien en weer besprenkelen met de boemboe en een klein scheutje water op de bodem tegen het uitdrogen..
    Na ong. 45 minuten is de hete kip klaar. Dus op ong. de helft van de tijd kun je de rijst opzetten, dan is dat tegelijk met de kip klaar.
    Als je hem nog niet gelijk wilt eten, dan kun je de oven natuurlijk op laag zetten, alleen niet te lang want het droogt natuurlijk wel uit.

    Een gebakken ei (op twee kanten zonder de dooier kapot te maken) of natuurlijk een telor asin (zout ei) is hier erg lekker bij. Je kunt er ook komkommer in plakjes bij eten.

    Ps voor de zekerheid:
    -Tamarinde: Gewoon een potje, te koop bij de toko
    -Lombok (spaanse rode pepers): te koop bij de toko, betere supermarkt, op de markt.
    - Ketjap: De 'goede' gebruiken, vd toko! Er zit echt heel veel smaakverschil! Dus echt niet conimex ofzo, dan is het hele gerecht niet lekker meer :( ... Dus Ketjap Manis, zoete Sojasaus vd toko :D (Weet niet zeker maar volgens mij verkopen ze die tegenwoordig ook bij de AH. Een witte rechthoekige fles met rode letters op het etiket)
    -Trassi (garnalenpasta): Lekkerst van de toko, maar je kunt het ook gewoon bij de supermarkt kopen.
    -Telor Asin (zout ei): koop je óók bij de toko :) . Is niet nodig maar wel lekker ;)

    Het lekkerst is als je het zolang in de oven laat tot het lekker donker en krokant wordt!

    Mss lijkt het ingewikkeld, maar het is echt heel makkelijk, stelt niks voor!
     
  5. hardloper

    hardloper Niet meer actief

    @Ingiemoppie, ik lag hier echt helemaal in een deuk! :)

    Groetjes, Didier
     

Deel Deze Pagina