Hoi, Ik ben alvast vooruit aan het koken zodat de diepvries vol zit met eten wanneer de kleine is geboren. Hoeven zowel mijn man als ik ons niet met koken bezig te houden de eerste tjijd. Maar ben een beetje door mijn inspiratie heen.... Welke gerechten vriezen jullie vaak in en blijven opgewarmd ook lekker? Ben benieuwd! P.s We houden erg van rijst en pasta, maar ook een aardappel ovenschotel gaat er altijd goed in. Dank alvast!
Jep ga borstvoeding geven, maar volgens mijn cursus hoef je in eerste instantie niet heel veel rekening te houden met kruiden etc. tenzij je merkt dat de baby er op reageert. dus alles mag wat mij betreft...
Wat ik altijd invries, -nasi -bami -macaroni -risotto -spaghettisaus (hoef je alleen nog maar spaghetti te koken) -soep -pannenkoeken -tagiatelle saus Allemaal prima te eten als je laat ontdooien en weer opwarmt, alleen pasta zoals lasagne en aardappelgerechten vind ik nooit zo lekker meer als het uit de vriezer komt.
Ovenschotel kan je ook prima invriezen, en mix voor bv in burito's, ontdooien en dan in de burito's scheppen. Stamppot is ook goed in te vriezen ( Lekkerst als je het in de koekepan opbakt ipv magnetron opwarmt )
Pannenkoeken had ik ook al aan zitten denken. Beleg je ze dan ook al, bijvoorbeeld met spek of appel, en vries je ze opgerold in of gewoon plat? Heb idd al nasi, macaroni en spaghettisaus. Kan ook nog wel mie maken idd. Maar dan wel vegetarisch, vind opgewarmde kip vaak niet zo lekker.
Opgewarmde stamppot is heeeeel lekker en in de pan krijgt het zo'n heerlijk korstje...mmmm. We hebben geen magnetron moet dus sowieso in oven of in de pan. Mexicaanse schotel voor burrito of bij rijst stond ook nog op mijn lijstje.
Je kunt ook groente invriezen als je het eerst maar blancheert. Daarna wel afkoelen met koud water.. Ik maak zo altijd mijn eigen diepvriesmaaltijd als ik weinig tijd heb.
Of lekker met stokbrood! Zo eten wij het altijd! Wat ik vaak invries: -Chilli con carne -Pastasaus -Soep...en dan bedoel ik soep waar echt veel groente e.d. inzit. Ik maak dan een grote pan en kan daar altijd wel 2 of 3 keer van eten. -Nasi uhmmm...verder weet ik het even niet. Ik ga nu ook weer meer invriezen. Er komen wat meer dagen aan dat ik pas rond 18.00 thuis ben. En als mn man dan is werken lukt het me niet altijd om op tijd eten klaar te hebben...dus dan is het erg handig als ik wat uit de vriezer kan halen!
Risotto!!! Met champignons bijvoorbeeld. Of met paprika. Inderdaad stamppot. En nasi. En wat zelfgemaakte soep? Dat vind ik zelf echt super, en is gezond (tenminste als je het zelf maakt met veel groentes). En in de eerste periode ook ideaal, want makkelijk.
goulash, hachee en erwtensoep. rijst, mie en pasta's zijn meestal niet zo lekker meer als ze uit de vriezer komen, vind ze vaak snotterig worden, dus als je alleen de saus invriest hoef je alleen de pasta enz. nog maar te koken maar dat is ook met een kwartiertje gepiept. Mocht je wel de pasta ed. mee invriezen, laat ze dan eerst langzaam ontdooien in de koelkast en niet op de ontdooistand van de magnetron.
Hey, thanks voor de tips allemaal. Ga denk ik nog een grote pan soep maken om in te vriezen. Is toch eigenlijk veeeeel lekkerder dan soep van de supermarkt (die ik ook wilde kopen voor de voorraadkast). Chili met stokbrood vind ik ook een goed idee!
soep is hier favoriet idd en rijst pasta en mie gaat hier super goed. Ik kook wel de hele maaltijd, dus niet dat ik dan nog rijst of pasta moet koken, want dan ben je nog een tijd bezig. Hutspot is ook heel lekker, maar dan idd opbakken in de koekepan.
Ohja en sausjes voor bij de rijst. Kip met groenten en zoet zuur bijvoorbeeld Ik maak het altijd zelf; kip bakken, groenten wat je lekker vind meebakken, een blik ananas klein snijden, ananas toevoegen. Sap bewaren; sap aanvullen met tomatenketshup tot het blik weer vol zit. Een scheut azijn of citroensap erbij ( 2 a 3 eetlepels ) en 2 scheppen suiker. Verse gember erbij raspen of gember uit potje klein snijden en erbij doen. Dat bij de kip en groenten. Zo nodig 1 lepeltje aardappelzetmeel/maizena in scheutje water oplossen en erbij. Jammie!
Hier zit standaard in de vriezer, zelfgemaakte: - chili con carne (1x hele grote pan maken, in porties invriezen en na het ontdooien eten met stokbrood - heerlijk!- - pastasaus - kipshoarma - vullingen (div. soorten) voor tortilla's - satesaus - allerlei soepen
hier net van de week de vriezer ontdooid dus moet weer nodig aangevuld worden kook standaard teveel wat er dan de vriezer ingaat: pastasaus chili con carne soep kipkerrie (heb dan meestal ook wat rotiplaten van de toko in de vriezer liggen) stoofvlees zelfgemaakte hamburgers rijst/ pasta/ aardappelen doe ik niet invriezen vind het niet lekker als het ontdooid is